Vječna dilema je šta praviti za ručak, a uslovi su da bude ukusno, zdravo i brzo gotovo. Tjestenina je uvijek dobar izbor, a u nastavku vam donosimo recept koji će vam se sigurno dopasti. Sastojci: pola dcl. maslinovog ili suncokretovog...
Piletina i mladi pečeni krompir iz rerne uvijek su odlični na bilo koji način da se spremaju. Evo jedne nove kombinacije s kurkumom i parmezanom. Žuto, fino, i malo drugčije nego smo navikli... Sastojci: 2 polovice pileta 2 kg mladog...
Kljukuša je staro tradicionalno bosanskohercegovačko jelo koje se jednostavno priprema. Donosimo vam jednostavan recept kako bi cijela porodica uživala u ukusnom obroku. Kažu i da da je kljukuša ljepša što je tanja, pa ne bi bilo loše da...
Ukoliko niste sigurni šta biste za ručak danas, donosimo vam jedan jednostavan recept za savršeno jelo. Nakon što ga probaju, vaši ukućani tražit će još. U pitanju su ćuftice u rerni sa sosom od pavlake. Potrebno vam je: mljeveno meso...
Ćufte možete služiti u bijelom ili paradajz sosu. Možete ih servirati uz krompir pire ili špagete i dodavati začine prema sopstvenom ukusu. Za koji god način se odlučili, dobijate ukusne zalogaje koji oduševljavaju sve gurmane. Prave se t...
Kada u Google pretraživač upišete "best mashed potato in the world" kao prvi izbor izbacit će vam recept velikog francuskog chefa Joëla Robuchona. Recept je na The Guardianu objavljen još 2018. godine, kada je Robuchon preminuo, no njegove...
Brojna poskupljenja s kojima se bh. građani u posljednje vrijeme susreću sve teže je podnijeti. Većina njih je zbog enormnog rasta cijena primorana odreći se namirnica i navika bez kojih nekada dan nisu mogli ni zamisliti, piše Večernji li...
Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice, u današnje vrijeme, često prethodno kuhana na pari i isušena kako bi se sačuvali svi hranjivi sastojci. Bungur je uobičajen sastojak turske, srednjeistočne i indijske kuhinje. Za prip...
Sarma je jedno od omiljenih jela s naših prostora. Sarma je često sinonim za ručak u hladnim, zimskim danima. Posebno ako je pravite po provjerenom receptu, kakav vam donosimo, tradicionalna sarma od kiselog kupusa neće vas iznevjeriti....
Januar je i idealan period za grah. Ako imate vremena, a ne znate šta za ručak, ovo je jedan od onih koji uglavnom svi vole. Kuća će mirisati domaće, što je baš ono što nam treba u ovim danima. Donosimo jedan vrlo jednostavan recept za gra...
Zima je period uz koji nas, barem kada je kuhinja u pitanju, veže i kiseli kupus. Zato je sada pravo vrijeme za ovaj domaćinski ručak za cijelu porodicu u kojem ćete uživati. U pitanju je kiseli kupus s krompirom iz rerne. Osim što je uku...
Uz burek i ćevape, grah je jedno od najdražih tradicionalnih jela, a priprema graha najzahtijevnija je prije samog kuhanja i iziskuje vrijeme. Jedan od načina za pravilno kuhanje grah, važno je da ga noć prije kuhanja potopite u vodu, a su...
Pstoje jednostavni načini da nakon buđenja podignete svoj energetski nivo, a ako niste jutarnji tip, iznenadili bi se koliko stvari stignete ako se probudite ranije ujutro. Ne samo da ćete biti produktivniji, nego ćete steći i određene navi...
Nedjelja je i u većini domova najčešće nedostaje vremena za mnogo toga... Kako bi vam olakšali nedjeljne obaveze, predlažemo vam da danas za ručak napravite brzi, jeftini i slasni krompir-gulaš u pretis loncu, koji će, sigurni smo, postati...
Znamo za hljeb, ali za majmunski... Bez obzira kako vam zvuči na prvu, on je neodoljiv i šaren, a oni koji su ga probali kažu i da je raskošan i ne mogu iščekati da se ohladi kako bi ga mogli isjeći i vidjeti te boje. Donosimo vam recept...
Ukoliko danas planirate za ručak pitu sa krompirom, mi vam donosimo sjajan recept, a krompiruša bi trebala biti ukusnija od onih iz buregdžinica. Za tu krompirušu vam je potrebno: 3 krompira1 veća mrkva1 praziluk1 veza mladog luka (po žel...
Petak je, kraj je radne sedmice i mnogi će danas odlučiti odmoriti od poslovnih i drugih obaveza. Imajući u vidu i poskupljenja namirnica, koja, čini se, ne jenjavaju - kako bi uštedili, a i odmorili, danas vam predlažemo brz i jeftin poro...
Ukoliko niste sigurni šta biste za ručak danas, donosimo vam jedan jednostavan recept za savršeno jelo. Nakon što ga probaju, vaši ukućani tražit će još. U pitanju su ćuftice u rerni sa sosom od pavlake. [related]https://radiosarajevo.ba...
Nakon što je godinama bezuspješno pokušavao smršavjeti, Hitoshi Watanabe počeo je za doručak jesti banane i za šest mjeseci smršavio je čak 13 kilograma. Shvativši kako banane, osim što su bogate vitaminima i mineralima, ubrzavaju metaboli...
Rižoto je uvijek dobra ideja. Ovo tradicionalno jelo italijanske kuhinje obuhvaća termičku obrade riže na temeljcu i vinu dok ista ne dosegne kremastu teksturu. Riža će biti još finija i kremastija ako na kraju kuhanja dodate nešto nariba...
Potoplika, kore, jufčice - zovite ih kako želite, ali nema govora da je ovo jedno od najukusnijih jela koje ćete pripremati, posebno u kombinaciji sa piletinom. Kako za pravljenje jufčica treba vremena, ali ne i mnogo sastojaka, nedjelja j...
Na društvenim mrežama poput Instagrama već dugo kruži recept za pečeni susam krompir, idealan prilog uz meso, koji nije ostavio ravnodušnim nikog ko ga je probao. Sastojci: 1 kg krompira1 kašičica soli malo slatke aleve paprike1 kašičica...
Bliži se vrijeme ručka, pa ukoliko još uvijek nemate ideju, dijelimo sa vama jedan neobičan, ali dobar način pečenja piletine. Ovakva priprema sigurno će učiniti vaše pečeno pile sočnim. Potrebno je: [related]https://radiosarajevo.ba/mag...
/ Najkomentiranije
Predivne vijesti: Udruženje Pomozi.ba uplatilo više od milion KM područjima pogođenim poplavama
Denis Bećirović u Budimpešti žestoko kritikovao Rusiju: "Aveti prošlosti su opet probuđene"
Na "crnoj listi": Saša Magazinović dobio zabranu ulaska u jednu državu
Milorad Dodik donio odluku: Smijenjeno rukovodstvo "Šume Srpske"
Otvorena izložba Anite Zečić: "Prijedorska trauma je prijedorska tuga" priča istinu o zločinima
Pregledajte stare kolekcije CD-ova: Možete zaraditi i do 20.000 KM
Klanjana dženaza muftiji Šefki-ef. Omerbašiću: "Rastanci su teški i bude emocije"
Slavni chef otkrio trikove: Kako da vam sarma bude ukusna i sočna kao nikad prije
Doktorica pojašnjava: Da li se može jesti hrana sa poda?
Naučnici analizirali DNK žrtava drevnih Pompeja pa ostali šokirani: "Oni nisu ono što smo mislili"
Enid Tahirović o rukometnim Zmajevima: "Na Islandu smo pokradeni. Doborac će napraviti dobar posao"
Stigao i stav Ambasade SAD: Da li će Trump ukinuti sankcije Dodiku?
Otvoren je i VR showroom "Vladarice Balkana": Posjeta Zemaljskom muzeju BiH besplatna u petak
Bit ćete u centru pažnje: Pogledajte vatrene trendove za kosu ove sezone
Nakon izborne pobjede: Putin čestitao Trumpu i govorio o želji da "obnovi odnose sa SAD"