Poznati kuhar Jamie Oliver podijelio je svoje brzo i jednostavno jelo od tjestenine

0
Radiosarajevo.ba
Poznati kuhar Jamie Oliver podijelio je svoje brzo i jednostavno jelo od tjestenine
Foto: Printscreen / Pasta od lososa

Legendarni slavni kuhar Jamie Oliver podijelio je svoju ukusnu tjesteninu od lososa na svojoj web stranici , a super brzo i jednostavno jelo traje manje od 10 minuta.

Ono što je još bolje je to što možete uštedjeti vrijeme na pranju jer se može kuhati u samo jednom tiganju. Zasigurno da bi impresioniralo vaše goste, jelo koristi listove za lazanje, kako bi mu dalo rustikalni prizvuk, kao i buran okus koji će osvojiti svakoga.

Sastojci:

  • 125 g svježih listova za lazanje
  • 2 mlada luka
  • 80 g spanaća
  • 60 g dimljenog lososa (2 kriške)
  • ½ limuna
  • 5 g parmezana
  • maslinovo ulje
  • 1 kašika svježeg sira

Priprema:

Za početak prerežite listove za lazanje po dužini na pola, a zatim na trake od 2 cm. Ako imate naborani nož, to će tjestenini dati još rustikalniji izgled. Isjecite mladi luk i sitno isjeckajte zajedno sa spanaćem. Polovinu lososa nasjeckajte i pomiješajte s mladim lukom i spanaćem. Posebno naribajte limunovu koricu i parmezan.

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Šokantna priča: Žena ležala mrtva u stanu tri godine, a da niko nije primijetio

Stavite veliki tiganj na jaku vatru i pokapajte maslinovim uljem i dodajte mladi luk, spanać, nasjeckani losos i koricu limuna. Zatim stavite tjesteninu u šerpu i sipajte kipuću vodu u šerpu tako da pokrije tjesteninu - otprilike 250 ml.

Tajna kuhara Gordona Ramsaya o savršenom pravljenju tjestenine 'uvrijedit će Italijane'

Tajna kuhara Gordona Ramsaya o savršenom pravljenju tjestenine 'uvrijedit će Italijane'

Pustite da mjehuri oko četiri minute, ili dok tjestenina ne upije većinu vode i dok ne dobijete sos u tiganju, a po potrebi dodajte još vode - ne zaboravite da također redovno miješajte.

Kada ste zadovoljni sosom, isključite vatru i iscijedite sok od limuna i umiješajte svježi sir i rendani parmezan. Začinite solju i biberom po želji i prelijte ostatak lososa.

Poslužite ga u činiji i uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije