Poznati kuhar Jamie Oliver podijelio je svoje brzo i jednostavno jelo od tjestenine
![Poznati kuhar Jamie Oliver podijelio je svoje brzo i jednostavno jelo od tjestenine](https://storage.radiosarajevo.ba/article/525030/871x540/jamie-oliverjpg-1jpg.jpg?v1702540228)
Legendarni slavni kuhar Jamie Oliver podijelio je svoju ukusnu tjesteninu od lososa na svojoj web stranici , a super brzo i jednostavno jelo traje manje od 10 minuta.
Ono što je još bolje je to što možete uštedjeti vrijeme na pranju jer se može kuhati u samo jednom tiganju. Zasigurno da bi impresioniralo vaše goste, jelo koristi listove za lazanje, kako bi mu dalo rustikalni prizvuk, kao i buran okus koji će osvojiti svakoga.
Sastojci:
- 125 g svježih listova za lazanje
- 2 mlada luka
- 80 g spanaća
- 60 g dimljenog lososa (2 kriške)
- ½ limuna
- 5 g parmezana
- maslinovo ulje
- 1 kašika svježeg sira
Priprema:
Za početak prerežite listove za lazanje po dužini na pola, a zatim na trake od 2 cm. Ako imate naborani nož, to će tjestenini dati još rustikalniji izgled. Isjecite mladi luk i sitno isjeckajte zajedno sa spanaćem. Polovinu lososa nasjeckajte i pomiješajte s mladim lukom i spanaćem. Posebno naribajte limunovu koricu i parmezan.
![Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni](https://storage.radiosarajevo.ba/article/554773/300x185/olimpijske-igre-pariz-26juli24-aa.jpg?v1722027130)
Pariz 2024 | Spektakularnom ceremonijom otvorene Olimpijske igre na rijeci Seni
Stavite veliki tiganj na jaku vatru i pokapajte maslinovim uljem i dodajte mladi luk, spanać, nasjeckani losos i koricu limuna. Zatim stavite tjesteninu u šerpu i sipajte kipuću vodu u šerpu tako da pokrije tjesteninu - otprilike 250 ml.
![Tajna kuhara Gordona Ramsaya o savršenom pravljenju tjestenine 'uvrijedit će Italijane'](https://storage.radiosarajevo.ba/article/524816/300x185/gordon-ramsay-pasta.jpg?v1702399381)
Tajna kuhara Gordona Ramsaya o savršenom pravljenju tjestenine 'uvrijedit će Italijane'
Pustite da mjehuri oko četiri minute, ili dok tjestenina ne upije većinu vode i dok ne dobijete sos u tiganju, a po potrebi dodajte još vode - ne zaboravite da također redovno miješajte.
Kada ste zadovoljni sosom, isključite vatru i iscijedite sok od limuna i umiješajte svježi sir i rendani parmezan. Začinite solju i biberom po želji i prelijte ostatak lososa.
Poslužite ga u činiji i uživajte!
![Radiosarajevo.ba](https://radiosarajevo.ba/assets/img/rsa-box-logo.png)
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.