Svjetski dan paste, koji se obilježava 25. oktobra, slavi jedno od najpoznatijih jela na planeti. Pasta, koja potiče iz Italije, s vremenom je postala globalno popularan gastronomski proizvod, koji ujedno predstavlja umjetnost kulinarstva....
U Italiji pasta se jede gotovo svakodnevno, a varijacije su razne - od paste sa povrćem do pasti koje se mogu jesti za doručak. Jedna od takvih je i carbonara, pasta koja je zasitna, te preukusna, a služi se sa umakom od jaja i mesa. Sast...
Italijanska kuhinja nas uvijek oduševi, a ovaj recept za bolonjez sos je brz, ukusan i ide uz sve. Donosimo recept za mesni sos bolonjez, koji je vrtoglavo popularan i jedan od omiljenih, a dio je brojnih jela kao što su lazanje. Bolonjez...
Stefano Cilla, poznati italijanski chef koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjez sosa postoji samo jedan tačan recept koji trebate slijediti kako bi ovo omiljeno jelo ispalo savršeno. Prvo kaže...
Priča iza špageta alla nerano gotovo je jednako čarobna kao i okus samog jela. Gazdarica Donna Rosa jedne večeri čekala je goste u svom praznom lokalu Maria Grazia. Na njezino veliko iznenađenje, princ od Sirignana, Francesco Saverio Gasp...
Žurite ili nemate mnogo vremena a ipak osjećate glad, rješenje je pasta sa dvije vrste sira, prazilukom, šampinjonima i šunkom. Riječ je o jelu koje se brzo pravi, a odlično zasiti. Sastojci: 1 pakovanje tjestenine po želji200 g šampinjo...
Špagete i slična tjestenina nisu toliko dugačke bez veze, već da bi se mogle dobro omotati oko viljuške, obuhvatiti umak kako treba i stvoriti savršen zalogaj. Kada takvu tjesteninu lomite, napravili ste štetu. Ako neko zna kako uživati u...
Legendarni slavni kuhar Jamie Oliver podijelio je svoju ukusnu tjesteninu od lososa na svojoj web stranici , a super brzo i jednostavno jelo traje manje od 10 minuta. Ono što je još bolje je to što možete uštedjeti vrijeme na pranju jer se...
Italijani će se vjerovatno trgnuti na ovaj podmukli trik s tjesteninom, ali jedan TV kuhar tvrdi da je to totalna promjena u igri. Nema ničeg boljeg nego ugurati u ukusnu činiju vruće tjestenine na pari , a uz brojne različite načine servi...
Skuhati dobar bolognese sos pravo je umijeće, no svaka minuta truda se isplati. Očaravajući, puni okus tog klasika italijanske kuhinje zaista je vrijedan vremena provedenog u pripremi, a to vrijeme ne bi smjelo iznositi manje od dva i pol...
Za naše bi zdravlje korisniji mogli biti ohlađeni ugljikohidrati od svježe skuhanih - hladna tjestenina, riža i krompir mogu pomoći smanjiti rizik za razvoj bolesti koje danas odnose najviše života, kao što su rak, dijabetes i srčane bolest...
Grah varivo više je od samo jednog recepta jer svaki recept priča je za sebe koja se temelji na grahu te raznolikom povrću, začinima, vege ali i mesnim kombinacijama. Ali zato je jedna kombinacija posebna i neodoljiva - ona s tjesteninom....
Ukoliko još uvijek kuhate tjesteninu u običnoj vodi, otkrit ćemo vam tajnu kako da isprljate što manje suđa, da vam okus tjestenine bude bogatiji, a jelo brže bude gotovo. Popularnu tjesteninu sada svi pripremaju na sasvim drugačiji način...
Ako ne znate ili niste sigurni šta bi danas kuhali, a nemate mnogo vremena, ovo klasično jelo odličan je izbor ako za ručak želite pojesti nešto fino, što se jako brzo priprema. Donosimo vam mediteranski recept za pastu sa tunom i maslinam...
Tjestenina sa kremastom umakom od mljevenog mesa i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo preporučljivo je da koristite kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti, piše Index hr. Sastojci:2...
Zapečena tjestenina s mileramom i sirom je jelo koje se vrlo brzo priprema i idealan je prijedlog, bilo da se radi o ručku ili večeri. Rijetki su oni ne vole tjesteninu, pa će se ovo jelo, nakon što ga probate, vjerovatno često nalaz...
Izdašni špageti carbonara uvijek su dobar odabir za ručak, a jeste li ikada isprobali verziju carbonare koja se reže na komade? Za pripremu zapečene carbonare u protvanu trebat će vam oko 25 minuta, samo kuhanje traje oko 40...
Špagete i slična tjestenina nisu toliko dugačke bez veze, već da bi se mogle dobro omotati oko viljuške, obuhvatiti umak kako treba i stvoriti perfektan zalogaj. Kada takvu tjesteninu lomite, napravili ste štetu.&n...
/ Najkomentiranije
Doktorica pojašnjava: Da li se može jesti hrana sa poda?
Naučnici analizirali DNK žrtava drevnih Pompeja pa ostali šokirani: "Oni nisu ono što smo mislili"
Enid Tahirović o rukometnim Zmajevima: "Na Islandu smo pokradeni. Doborac će napraviti dobar posao"
Stigao i stav Ambasade SAD: Da li će Trump ukinuti sankcije Dodiku?
Otvoren je i VR showroom "Vladarice Balkana": Posjeta Zemaljskom muzeju BiH besplatna u petak
Bit ćete u centru pažnje: Pogledajte vatrene trendove za kosu ove sezone
Nakon izborne pobjede: Putin čestitao Trumpu i govorio o želji da "obnovi odnose sa SAD"
Misteriozna bolest 20. vijeka koja je nestala: Niko ne zna kako se pojavila
Brza reakcija spasila život: GSS Cazin iz nabujale Une spasio ribolovca
Saobraćajna nesreća u Tuzli: Povrijeđen biciklista
Vječita dilema: Znate li koliko često trebate mijenjati kuhinjsku spužvicu?
Bijeg iz zatvora bez kazne: Koje zemlje to dopuštaju?
Ljubavni savjetnici upozoravaju: Osobu napustite odmah nakon što vam kaže ovu rečenicu
Novak Đoković dobio spomenik: Da li vama liči na slavnog tenisera?
Donald Trump obećao bizarnu stvar: Tvrdi da će doći u Kongres u odijelu za taekwondo