Pasta je omiljena hrana svih, a ovaj recept će vas svojom jednostavnosti, ali i ukusom oboriti sa nogu. Riječ je o pasti - aglio e olio, što u prevodu sa italijanskog jezika znači - pasta o bijelog luka i maslinovog ulja. Sastojci Pola...
Svjetski dan paste, koji se obilježava 25. oktobra, slavi jedno od najpoznatijih jela na planeti. Pasta, koja potiče iz Italije, s vremenom je postala globalno popularan gastronomski proizvod, koji ujedno predstavlja umjetnost kulinarstva....
U Italiji pasta se jede gotovo svakodnevno, a varijacije su razne - od paste sa povrćem do pasti koje se mogu jesti za doručak. Jedna od takvih je i carbonara, pasta koja je zasitna, te preukusna, a služi se sa umakom od jaja i mesa. Sast...
Italijanska kuhinja nas uvijek oduševi, a ovaj recept za bolonjez sos je brz, ukusan i ide uz sve. Donosimo recept za mesni sos bolonjez, koji je vrtoglavo popularan i jedan od omiljenih, a dio je brojnih jela kao što su lazanje. Bolonjez...
Stefano Cilla, poznati italijanski chef koji vodi kuhinju u restoranu Bancone u Engleskoj, otkrio je da za pripremu bolonjez sosa postoji samo jedan tačan recept koji trebate slijediti kako bi ovo omiljeno jelo ispalo savršeno. Prvo kaže...
Priča iza špageta alla nerano gotovo je jednako čarobna kao i okus samog jela. Gazdarica Donna Rosa jedne večeri čekala je goste u svom praznom lokalu Maria Grazia. Na njezino veliko iznenađenje, princ od Sirignana, Francesco Saverio Gasp...
Žurite ili nemate mnogo vremena a ipak osjećate glad, rješenje je pasta sa dvije vrste sira, prazilukom, šampinjonima i šunkom. Riječ je o jelu koje se brzo pravi, a odlično zasiti. Sastojci: 1 pakovanje tjestenine po želji200 g šampinjo...
Špagete i slična tjestenina nisu toliko dugačke bez veze, već da bi se mogle dobro omotati oko viljuške, obuhvatiti umak kako treba i stvoriti savršen zalogaj. Kada takvu tjesteninu lomite, napravili ste štetu. Ako neko zna kako uživati u...
Legendarni slavni kuhar Jamie Oliver podijelio je svoju ukusnu tjesteninu od lososa na svojoj web stranici , a super brzo i jednostavno jelo traje manje od 10 minuta. Ono što je još bolje je to što možete uštedjeti vrijeme na pranju jer se...
Italijani će se vjerovatno trgnuti na ovaj podmukli trik s tjesteninom, ali jedan TV kuhar tvrdi da je to totalna promjena u igri. Nema ničeg boljeg nego ugurati u ukusnu činiju vruće tjestenine na pari , a uz brojne različite načine servi...
Skuhati dobar bolognese sos pravo je umijeće, no svaka minuta truda se isplati. Očaravajući, puni okus tog klasika italijanske kuhinje zaista je vrijedan vremena provedenog u pripremi, a to vrijeme ne bi smjelo iznositi manje od dva i pol...
Za naše bi zdravlje korisniji mogli biti ohlađeni ugljikohidrati od svježe skuhanih - hladna tjestenina, riža i krompir mogu pomoći smanjiti rizik za razvoj bolesti koje danas odnose najviše života, kao što su rak, dijabetes i srčane bolest...
Grah varivo više je od samo jednog recepta jer svaki recept priča je za sebe koja se temelji na grahu te raznolikom povrću, začinima, vege ali i mesnim kombinacijama. Ali zato je jedna kombinacija posebna i neodoljiva - ona s tjesteninom....
Ukoliko još uvijek kuhate tjesteninu u običnoj vodi, otkrit ćemo vam tajnu kako da isprljate što manje suđa, da vam okus tjestenine bude bogatiji, a jelo brže bude gotovo. Popularnu tjesteninu sada svi pripremaju na sasvim drugačiji način...
Ako ne znate ili niste sigurni šta bi danas kuhali, a nemate mnogo vremena, ovo klasično jelo odličan je izbor ako za ručak želite pojesti nešto fino, što se jako brzo priprema. Donosimo vam mediteranski recept za pastu sa tunom i maslinam...
Tjestenina sa kremastom umakom od mljevenog mesa i sira neodoljivo podsjeća na okus cheeseburgera. Za ovo jelo preporučljivo je da koristite kraću tjesteninu po izboru kao što su makaroni, fusilli, penne ili ziti, piše Index hr. Sastojci:2...
Zapečena tjestenina s mileramom i sirom je jelo koje se vrlo brzo priprema i idealan je prijedlog, bilo da se radi o ručku ili večeri. Rijetki su oni ne vole tjesteninu, pa će se ovo jelo, nakon što ga probate, vjerovatno često nalaz...
Izdašni špageti carbonara uvijek su dobar odabir za ručak, a jeste li ikada isprobali verziju carbonare koja se reže na komade? Za pripremu zapečene carbonare u protvanu trebat će vam oko 25 minuta, samo kuhanje traje oko 40...
Špagete i slična tjestenina nisu toliko dugačke bez veze, već da bi se mogle dobro omotati oko viljuške, obuhvatiti umak kako treba i stvoriti perfektan zalogaj. Kada takvu tjesteninu lomite, napravili ste štetu.&n...
/ Najkomentiranije
Igor Crnadak pozvao sve stranke: 'Zaustavite put u propast'
Zaposleni RTS-a očigledno pronašali prečicu: Uspjeli da uđu u zgradu kroz suteren
Problemi na lokalitetu "Curine njive": Pukotine mijenjaju oblik, povećava se njihova dužina i širina
Zasjeda Komisija PSBiH: Stigli čelnici policijskih i sigurnosnih agencija. Prisutan i Ćulum
Schools komponenta projekta SPARK: Osnovci iz Mostara učili osnove kodiranja
KCUS upozorava na privremenu obustavu PET/CT pretraga: Šta to znači za pacijente?
Dragan Mioković: Željana Zovko je Milorad Dodik u suknji, treba je tretirati pravna država!
Udruženje "Žena – žrtva rata" podnijelo krivičnu prijavu protiv Miroslava Kraljevića
Legendarni Ivica Kostelić zahvalio Crnoj Gori nakon spasilačke akcije: Posjetio ga Milojko Spajić
Vozači, oprez: Kiša izazvala kolaps u saobraćaju širom BiH
Fikret Hodžić nakon presude: 'Njima poručujem da nisu uspjeli jer istina uvijek pobjeđuje'
SDA optužila vladajuću koaliciju: 'Državnim budžetom finansira udar na državu'
Njemački analitičar otkriva: Kakav plan Donald Trump ima za Zapadni Balkan?
Idealan trenutak za sadnju jagoda: Uradite to sada i biljka će vam roditi do 1 kg plodova
Novi detalji nesreće: Mali avion iz Hrvatske pao na kolibu u Sloveniji, traga se za pilotom