Uslovi korištenja

Korištenjem web portala RadioSarajevo.ba, kao i svih njegovih dijelova i podstranica koje su u vlasništvu kompanije ZID d.o.o – Radio Sarajevo (u nastavku RadioSarajevo.ba) automatski prihvatate sve važeće uslove korištenja. Web portal RadioSarajevo.ba, kao niti njegovi dijelovi i podstranice, ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promoviranje istih.

Korisnici / posjetitelji su dužni redovno se informisati o uslovima korištenja, te se smatra da su korisnici koji kontinuirano koriste portal RadioSarajevo.ba, kao i sve njegove dijelove i podstranice, upoznati s važećim uslovima korištenja, te da su ih razumjeli u potpunosti.

1. Web portal RadioSarajevo.ba

ZID d.o.o – Radio Sarajevo korisnicima / posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja web portala RadioSarajevo.ba. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje portala, ukoliko ne krše uslove korištenja.

Web portal RadioSarajevo.ba sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane korisnika/posjetitelja, kao i linkova na druge web stranice.

RadioSarajevo.ba ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem, sve sadržaje koristite na vlastitu odgovornost.

Korištenje sadržaja dozvoljeno je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

2. Autorska prava

RadioSarajevo.ba je nositelj autorskih prava nad svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizualni i audio materijali, baze podataka i programerski kodovi). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web portala smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je utuženju.

Korisnik / posjetitelj koji smatra da je RadioSarajevo.ba povrijedio njegova autorska prava takav sadržaj mora odmah prijaviti redakciji portala. Prijave će se razmotriti odmah, u slučaju utvrđivanja povrede, redakcija će u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

3. Registrirani korisnici

Registriranjem na web portal RadioSarajevo.ba korisnik je obavezan završiti postupak registracije, unijeti istinite podatke te odabrati login i password.

RadioSarajevo.ba nije odgovoran za sadržaje koje objavljuju korisnik / posjetitelji.

RadioSarajevo.ba je ovlašten, po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave, u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

RadioSarajevo.ba zadržava pravo da pojedinom korisniku/posjetitelju zabrani korištenje i pristupanje portalu, ukoliko se ustanovi da je korisnik kršio Pravila korištenja.

Korisnik/posjetitelj je dužan odmah prijaviti portalu neovlašteno korištenje njegovog accounta i drugih komunikacijskih servisa.

4. Nedozvoljeni sadržaj

Prilikom korištenja web portala RadioSarajevo.ba nije dozvoljeno:

  • Koristiti komunikacijske servise za piramidalne sheme, lančana pisma, junk mail, spam ili bilo koji drugi oblik slanja komercijalnog ili drugog sadržaja,
  • Maltretirati, ugrožavati, vrijeđati, prijetiti, obmanjivati ili na bilo koji način vrijeđati prava drugih korisnika naših i tuđih komunikacijskih servisa,
  • Objavljivati i distribuirati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj,
  • Uploadati ili širiti sadržaje zaštićene autorskim pravima,
  • Uploadati fileove koji sadržavaju viruse ili bilo kakav software koji može nanijeti štetu,
  • Kršiti bilo koji važeći zakon.

5. Pravila komentarisanja

Svim korisnicima portala RadioSarajevo.ba strogo je zabranjeno:

  • Prijetiti drugim korisnicima, novinarima, administratorima ili subjektima u tekstu,
  • Iznošenje uvreda ili vrijeđanje bilo koje osobe ili grupe na temelju nacionalne, rasne, spolne, vjerske ili druge pripadnosti te govor mržnje i propagiranje nasilja,
  • Prikupljanje i objavljivanje osobnih podataka.

6. Promjene i dopune pravila

RadioSarajevo.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili dopuni ove Uslove korištenja. O važnim promjenama i dopunama, RadioSarajevo.ba može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih uslova korištenja na portalu.

7. Kontaktirajte nas

Ako imate bilo kakvih pitanja ili pritužbi u vezi s ovim Uslovima korištenja, možete nam poslati e-mail ili nas kontaktirati na:

ZID d.o.o. – Radio Sarajevo
Musala 5, 71000 Sarajevo
e-mail: radio@radiosarajevo.ba