Marketing

RadioSarajevo.ba jedan je od najčitanijih internet news portala u Bosni i Hercegovini. Od nastanka 2007. godine do danas, RadioSarajevo.ba čitateljicama i čitateljima svakodnevno pruža kvalitetne, pravovremene, tačne i objektivne informacije iz različitih oblasti: vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, kulture, zabavne sadržaje, savjete, kao i prepoznatljive kolumne. Radimo, stvaramo i mijenjamo, poštujući profesionalne standarde novinarske profesije i nastojeći svojim radom unijeti pozitivne promjene u društvo.

Nastojimo kvalitetnim sadržajima zadovoljiti najrazličitije interese čitateljki i čitatelja koje imamo u Bosni i Hercegovini, ali i širom regije i svijeta. Jedan smo od najposjećenijih news portala u BiH s više od 150.000 jedinstvenih korisnika te više od 500.000 otvorenih stranica dnevno. Među rijetkima smo u našoj zemlji koji su se, uspješno, okušali i u data novinarstvu, posebno 2014. godine kada su političke infografike u produkciji portala RadioSarajevo.ba okarakterizirane kao izuzetno uspješan projekt i, prema mišljenju internet korisnika, medij čiji je sadržaj, s posebnim naglaskom na infografike, obilježio izbore u BiH.

Izdvaja nas, u pozitivnom smislu, i težnja da mjesto na našem portalu uvijek i ravnopravno imaju svi – posebno se osvrćući na deprivilegirane i marginalizirane. Osim aktuelnih pitanja, ovaj portal usmjeren je na pitanja civilnog društva, kulture, sporta, promicanja ženskih prava i prava manjina i civilnog dijaloga. RadioSarajevo.ba je orijentiran ka demokratiji i građanskim vrijednostima, integraciji u EU, ljudskim pravima i općem prosperitetu naše zemlje. Jedinstvenost RadioSarajevo.ba ističe se sinergijom s radiostanicom što portal čini drukčijim, bržim i bogatijim. Radio Sarajevo je radiostanica koja je osnovana davne 1992. godine kao Radio ZID, iz kojeg izrastaju današnji Radio Sarajevo i istoimeni internet portal. Trudimo se biti na istoj talasnoj dužini s našim čitateljima i slušateljima, i prepoznati smo kao portal za sve uzraste i različite profile čitatelja koji u našim tekstovima prilagođenim i pisanim za svakoga, svakodnevno mogu pronaći za sebe korisne informacije, savjete, prijedloge, muzičke novitete, kolumne.

RadioSarajevo.ba prepoznatljiv je i po društvenim mrežama na kojima svakodnevno objavljuje birane sadržaje s portala; Facebook stranica slovi za jednu od brojnijih kad je riječ o medijima u našoj zemlji i broji više od 440.000 pratilaca, slično je i s našim profilom na Twitteru koji broji više od 100.000 pratilaca. Kanal na YouTubeu bilježi više od 23.000 hiljada pretplatnika, a Instagram oko 28.000.