Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba
90,2 FM
Otvori meni
Vijesti
  • Bosna i Hercegovina
  • Regija
  • Svijet
  • Crna hronika
  • Lokalne teme
  • Euphoria
Biznis
  • Ekonomija
  • Kompanije
Metromahala
  • Lica
  • Teme
  • Kultura
  • Ja mislim
  • Manjine.ba
  • Gdje izaći
Magazin
  • Zanimljivosti
  • Muzika/Film/Lektira
  • Tech
  • ShowBiz
  • Forwardusha
  • Život i stil
Sport
  • Nogomet
  • Košarka
  • Rukomet
  • Tenis
  • Auto-moto sport
  • Zimski sportovi
  • Ostali sportovi
Auto-moto
  • Auto-Moto zanimljivosti
  • Noviteti
  • Testovi
  • Tuning
Multimedia
  • Foto
  • Video
Infografike
  • Političke infografike
  • Ostale infografike
Radio
  • Emisije
  • Aktuelno
/ kuhanje
Trik koji je oduševio sve domaćice: Evo kako da najbrže ogulite krompir
Prije 3 dana

Trik koji je oduševio sve domaćice: Evo kako da najbrže ogulite krompir

Gurmanka Laura objavila je video na TikToku, u kojem je isprobala trik za brzi način guljenja krompira bez upotrebe noža i mnogima je dala do znanja kako je ostala iznenađena što prije nije znala za ovaj trik. Naime, radi se o tehnici koja...

Ovaj trik znatno skraćuje vrijeme kuhanja graha i čini ga lakšim za probavu
Prije 5 dana

Ovaj trik znatno skraćuje vrijeme kuhanja graha i čini ga lakšim za probavu

Jedno od omiljenih zimskih jela na našim prostorima zasigurno je grah, no neugodna posljedica konzumiranja ovog jela je nadutost, a i potrebno je mnogo vremena da se skuha. Kako god ga pripremali, vrlo je zasitan, a prije svega zdrav. Na s...

Znate li kako se pravilno kuha riža? Mnogi griješe pa im je tvrda ili prekuhana
Prije 5 dana

Znate li kako se pravilno kuha riža? Mnogi griješe pa im je tvrda ili prekuhana

Savršeno skuhana riža za mnoge je nemoguća misija. Zašto je tako, teško je reći, jer skuhati rižu uopšte nije teško. Samo je ubacite u vodu i kuhate dok ne omekša, zar ne? Međutim, treba ubaciti još koji dodatni korak kako bi ona dobro isp...

Male tajne iz Velikog narodnog kuhara: Kako da ćufte budu sočne, a šta kada jelo zagori?
01.12.23. 18:36

Male tajne iz Velikog narodnog kuhara: Kako da ćufte budu sočne, a šta kada jelo zagori?

Veliki narodni kuhar bio je jedno od čestih 'štiva' koja ste mogli vidjeti na policama domaćinstava bivše Jugoslavije. "Naša je želja da ovom zbirkom, koja je rezultat dugogodišnjeg iskustva i prakse mnogih stručnjaka i domaćica, olakšamo...

Učinite početak dana slađim: Američki palačinci koji će vas oduševiti
23.11.23. 06:30

Učinite početak dana slađim: Američki palačinci koji će vas oduševiti

Palačinci su mnogima omiljena poslastica koju bi mogli jeste skoro svaki dan - za doručak, ručak i večeru. Ovaj put se radi o doručku, koji je kako kažu najvažniji obrok u danu. Ipak, vrijeme je da ga malo zasladite, pa ćemo vam ponuditi...

Izrazito bogata proteinima: Kako skuhati savršenu leću?
16.11.23. 11:17

Izrazito bogata proteinima: Kako skuhati savršenu leću?

Leća je u nutricionističkom smislu jako vrijedna, u kulinarskom može biti vrlo zanimljiva, a što se tiče isplativosti iznimno je ekonomična. Prvo što trebate naučiti je kako odabrati leću. Kada je želite kuhati u varivima, odaberite zelenu...

Trik za brzo kuhanje povrća: U vodu obavezno dodajte ovaj sastojak
16.11.23. 10:02

Trik za brzo kuhanje povrća: U vodu obavezno dodajte ovaj sastojak

Nikome nije drago čekati da se nešto skuha, naročito ako je uz nestrpljenje prisutna i glad pa je pitanje kako pomoći određenim namirnicama da se što brže skuhaju, a da im im to ne utječe na kvalitet. Za početak, ako je riječ o povrću koje...

Trik koji znaju iskusni pekari: Pomoću ovih sastojaka tijesto će vam ostati mekano i svježe
10.11.23. 18:24

Trik koji znaju iskusni pekari: Pomoću ovih sastojaka tijesto će vam ostati mekano i svježe

Danas domaćice izbjegavaju da prave tijesto, jer misle kako im neće uspjeti, ali mi vam donosimo savjete kojih se pridržavaju i iskusni pekari. Ako želite da umijesite mekano tijesto i od njega napravite najukusnije pecivo, onda dodajte sa...

Bešamel umak od samo tri sastojka: Odličan za lazanje, musaku i tjesteninu
09.11.23. 21:06

Bešamel umak od samo tri sastojka: Odličan za lazanje, musaku i tjesteninu

Bijeli umak ili bešamel za lazanje, musake, kremaste supe i mnoga druga jela, jedan je od klasičnih francuskih umaka. Bešamel, također poznat kao bijeli umak, napravite se od samo tri sastojka - brašna, putera i mlijeka. Sastojci: 50 g...

Kada trebamo kuhati sa otklopljenim, a kada sa poklopljenim poklopcem?
08.11.23. 21:30

Kada trebamo kuhati sa otklopljenim, a kada sa poklopljenim poklopcem?

Ponekad se čini kao da nam hrpa poklopaca samo zauzima prostor u kuhinjskom ormariću pa se lako zapitati trebaju li nam uopće, osim kad želimo da nam voda u loncu brže zakuha. Dodatnu dozu zabune unose recepti koji uopće ne spominju treba...

Snimak koji je izazvao kritike: Djevojka oprala, odrala, i skuhala aligatora od 90 kilograma
08.11.23. 20:54

Snimak koji je izazvao kritike: Djevojka oprala, odrala, i skuhala aligatora od 90 kilograma

Kineska influenserka Chu Niang Xiao He našla se na udaru kritika zbog kontroverznog snimka koji je obišao planetu. Djevojka se bavi hranom, a nedavno je prikazala kako pere aligatora od 90 kilograma, a potom ga dere, siječe na komade i kuh...

Jaja su veoma zdrava samo ako ih napravite na ove načine
08.11.23. 15:25

Jaja su veoma zdrava samo ako ih napravite na ove načine

Jaja su popularna namirnica za doručak diljem svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Nutritivno su bogata i pružaju sve potrebne hranjive tvari. Mogu se pripremati na razne načine: Omlet, pečena jaja, kuhana jaja i slično. Ali, jeste li...

Napravite ukusnu pizzu za ručak: Evo kako će vam tijesto ispasti savršeno hrskavo
08.11.23. 15:06

Napravite ukusnu pizzu za ručak: Evo kako će vam tijesto ispasti savršeno hrskavo

Recept za pizza tijesto majstori čuvaju kao zmija noge, a zapravo je jednostavno. Poenta je glatko brašno, a tempreratura pečenja je najvažnija, ostalo je vaša kreacija. Mnogima ne ispadne tijesto kako treba, ali uz ovaj recept to je prošl...

Trikovi za najukusnije palačinke: Kuhari imaju 5 pravila kako bi im uspjeli
06.11.23. 19:22

Trikovi za najukusnije palačinke: Kuhari imaju 5 pravila kako bi im uspjeli

Mnogima palačinke ne uspiju baš uvijek, ne budu najbolje kada ih ispeku ili su žilave, ili debele, gnjecave. Otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuhari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene. Pravilo 1: Bilo da pravite p...

Napravite tortu iz popularne serije 'Prijatelji': Chandleru je bila najdraža, a sigurno će i vama
03.11.23. 15:16

Napravite tortu iz popularne serije 'Prijatelji': Chandleru je bila najdraža, a sigurno će i vama

Kultna serija Prijatelji humoristična je serija koju obožavaju mnoge generacije zbog omiljenih likova koji su i veliki gurmani. Jedan od glavnih likova, Monica je kuharica i kroz sezone često je pripremala hranu za svoje prijatelje, a neka...

Spremate li grah za ručak? Ako mu dodate ovu namirnicu bit će još ukusniji, isprobajte!
03.11.23. 12:16

Spremate li grah za ručak? Ako mu dodate ovu namirnicu bit će još ukusniji, isprobajte!

Razmišljate li o tome da ovih dana skuhate grah, trebat će vam par dodataka koji će ga učiniti još boljim. Svakako, dodat ćete mu nešto suhomesnato, jer to će mu odmah podignuti okus, a ako ste vegan, razmislit ćete o dodacima poput vegans...

Ispirate li rižu prije kuhanja? Evo šta kažu profesionalni kuhari
03.11.23. 09:46

Ispirate li rižu prije kuhanja? Evo šta kažu profesionalni kuhari

Ovisno o vrsti riže, kuhinji i jelu, eliminacija viška škroba nije nužno idealna. Uprkos tome što više od polovine svjetske populacije rižu koristi kao glavnu namirnicu, ne samo da je uzgajamo, pripremamo i kuhamo na drugačiji način, nego...

Nemate ideju za ručak? Napravite paštu fažol, popularni italijanski specijalitet
02.11.23. 13:44

Nemate ideju za ručak? Napravite paštu fažol, popularni italijanski specijalitet

Grah varivo više je od samo jednog recepta jer svaki recept priča je za sebe koja se temelji na grahu te raznolikom povrću, začinima, vege ali i mesnim kombinacijama. Ali zato je jedna kombinacija posebna i neodoljiva - ona s tjesteninom....

Recept za tradicionalni ručak: Da li ste poželjeli sogan dolmu?
31.10.23. 11:29

Recept za tradicionalni ručak: Da li ste poželjeli sogan dolmu?

Prije nego što počenemo učiti nova, egzotična jela, da bismo postali pravi kuhari, potrebno je da naučimo jela koja se vežu za našu domovinu. Većina kuhara će se složiti sa tom idejom, a ovaj put ćemo se prisjetiti recepta za tradicionalnu...

Jedan od najzdravijih doručaka: Ukusna palenta za savršen početak dana
31.10.23. 06:30

Jedan od najzdravijih doručaka: Ukusna palenta za savršen početak dana

Svaki dan jedemo različita jela za doručak koja nam dosade i želimo da uvedemo neku promjenu. Zdrav obrok za početak dana bi mogla biti pura koja je veoma hranjiva i držat će nas sitim tokom dana. Ovo je recept za ukusnu puru. Sastojci...

Čokoladna torta za početnike: Brzo se sprema, a okusa boljeg nema
26.10.23. 06:30

Čokoladna torta za početnike: Brzo se sprema, a okusa boljeg nema

Rijetko ko može odoljeti čokoladnim desertima, a posebno torti, ali ne usude se svi pripremati ih. Za ovu tortu koja je kombinacija cheesecakea i čokolade ne trebate puno sastojaka, a priprema je toliko jednostavna da je mogu pripremiti i...

Prilika za posao: Evo kakve kuhare traži Jamie Oliver koji otvara restoran u susjedstvu
25.10.23. 14:58

Prilika za posao: Evo kakve kuhare traži Jamie Oliver koji otvara restoran u susjedstvu

Iako se u više navrata govorilo o tome kako je pred bankrotom i izvještavalo se o zatvaranju još jednog njegovog restorana, da biste probali jela slavnog kuhara Jamieja Olivera (48) više nećete morati ići daleko.  Franšiza restorana otvara...

Nana predložila ukusan i jeftin doručak: Potrebna su vam samo 4 sastojka, a ukućani će se oduševiti
25.10.23. 06:30

Nana predložila ukusan i jeftin doručak: Potrebna su vam samo 4 sastojka, a ukućani će se oduševiti

U svoj žurbi oko posla i obaveza koje imamo zaboravimo da se hranimo kako treba i jedemo zdravo. Zato su nam potrebni brzi recepti koji će ujedno biti i ukusni. Baka je podijelila sa nama baš takav recept koji će se svima svidjeti. Bakina...

Izbjegnite greške prilikom pripreme graha, evo šta trebate uraditi da bi bio ukusan i brzo kuhan?
22.10.23. 17:04

Izbjegnite greške prilikom pripreme graha, evo šta trebate uraditi da bi bio ukusan i brzo kuhan?

Jedna od prvih stvari koje smo svi naučili u vezi s kuhanjem je da se grah, slanutak i druge mahunarke trebaju namočiti preko noći ili u nekom drugom manje više jednako dugom terminu koji vam se uklapa u životni raspored, inače će se kuhati...

/ Najčitanije

1

Otkrijte čuda japanske jabuke: Poznata po svojim ljekovitim svojstvima

Prije 2 dana | Život i stil
2

Misterija u Bosni: Gdje je nestala Tanja? Usred noći bosa preskočila balkon i - nestala

Prije 1 dan | Bosna i Hercegovina
3

Solarna elektrana napravila ogroman problem u BiH: 'Ostat ćemo bez pitke vode'

Prije 2 dana | Bosna i Hercegovina
4

Zemljotres u Bosni i Hercegovini!

Prije 2 dana | Bosna i Hercegovina
5

Djevojka se udala za svog očuha: 'Bila mi je to najbolja odluka u životu'

Prije 2 dana | Zanimljivosti
6

Greška koju skoro svi prave sa kapsulama za pranje veša: Tragovi na odjeći ostaju iz dva razloga

Prije 2 dana | Život i stil
7

Mozgalica koju rijetko ko može riješiti: Možete li pronaći kaktus koji se razlikuje od ostalih?

Prije 2 dana | Zanimljivosti
8

Kuhalo za vodu vam je puno kamenca? Ovo je najbolji način da ga očistite na prirodan način

Prije 1 dan | Život i stil
9

Za doručak ovog vikenda napravite uštipke, a evo i recepta

Prije 1 dan | Život i stil
10

Po ovome se pravi med razlikuje od lažnog: Pčelari otkrili kako prepoznati vještački šećerni sirup

Prije 1 dan | Život i stil
11

Velike novosti od danas u Njemačkoj: Čeka se potvrda Bundestaga

Prije 2 dana | Svijet
12

Tito ga poštovao i rekao da je veći od Jugoslavije, nakon tragedije na sahranu mu došlo 10.000 ljudi

Prije 2 dana | Košarka
13

Naučnici otkrili čudesnu nastambu u drevnoj pećini koja je bila netaknuta 16 hiljada godina

Prije 1 dan | Zanimljivosti
14

Meteorolozi objavili prognozu do srijede: Stiže novi snijeg, evo gdje će najviše padati

Prije oko 18h | Bosna i Hercegovina
15

Ovaj sastojak pravi je spas u kući, a nije ni soda ni sirće

Prije 2 dana | Život i stil

/ Najkomentiranije

1

Ma, bravo: Talentovana bh. fudbalerka Maja Jelčić briljirala u derbiju Milana

26.11.23. 11:42 | Nogomet
2

Savo Milošević u problemu: Standardni Zmaj se povrijedio

26.11.23. 11:45 | Nogomet
3

Subota u Sarajevu: Policija iz saobraćaja isključila čak 23 pijana vozača!

26.11.23. 11:58 | Crna hronika
4

U Srbiji uhapšen Sultan G. iz BiH: Osumnjičen za brutalno ubistvo

26.11.23. 12:00 | Regija
5

Na Bjelašnici se traži mjesto više: Sankanje, smijeh i dječije radosti

26.11.23. 12:16 | Foto
6

Recept za tortu čiji će vas okus vratiti u djetinjstvo

26.11.23. 12:17 | Život i stil
7

Dermatolog otkriva: Ovo su jednostavni načini za uklanjanje podočnjaka

26.11.23. 12:19 | Život i stil
8

Tragedija u Austriji: Srušio se helikopter, poginula četiri putnika

26.11.23. 12:23 | Svijet
9

Mijatović dan poslije: Znam pola tih staraca, nekoliko njih me zvalo i juče i danas da se izvinu!

26.11.23. 12:48 | Bosna i Hercegovina
10

Da li Izrael može ekonomski izdržati rat u Palestini?

26.11.23. 12:50 | Svijet
11

Pet najčešćih grešaka koje pravimo kada kuhamo hranu sa bijelim lukom

26.11.23. 12:51 | Život i stil
12

Komšije u čudu: Nana iz Cazina uzgaja bundeve teške i do 50 kilograma

26.11.23. 13:06 | Video
13

Da li će primirje trajati duže? 'Gaza je groblje. Djeca sa strašnim opekotinama, ožiljcima rata...'

26.11.23. 13:16 | Svijet
14

Najveći napad u posljednjih nekoliko mjeseci: Kijev uništio osam ruskih dronova

26.11.23. 13:20 | Svijet
15

Sanja Vulić: 'Tražimo smjenu Zukana Heleza, vi ste ti koji ucjenjujete'

26.11.23. 13:28 | Bosna i Hercegovina
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 13 14
Naredna
Radiosarajevo.ba
Marketing Impressum Kontakt Privatnost Uslovi korištenja
Copyright 2007. - 2023. radiosarajevo.ba. Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
Copyright 2007. - 2023. radiosarajevo.ba.
Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.