Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba
90,2 FM
Otvori meni
Vijesti
  • Bosna i Hercegovina
  • Regija
  • Svijet
  • Crna hronika
  • Lokalne teme
  • Euphoria
Biznis
  • Ekonomija
  • Kompanije
Metromahala
  • Lica
  • Teme
  • Kultura
  • Ja mislim
  • Manjine.ba
  • Gdje izaći
Magazin
  • Zanimljivosti
  • Muzika/Film/Lektira
  • Tech
  • ShowBiz
  • Forwardusha
  • Život i stil
  • Recepti
Sport
  • Nogomet
  • Košarka
  • Rukomet
  • Tenis
  • Auto-moto sport
  • Zimski sportovi
  • Ostali sportovi
Auto-moto
  • Auto-Moto zanimljivosti
  • Noviteti
  • Testovi
  • Tuning
Multimedia
  • Foto
  • Video
  • Podcast S
Infografike
  • Političke infografike
  • Ostale infografike
Radio
  • Emisije
  • Aktuelno
/ kuhanje
Tajna savršenog bifteka: Izbjegavajte ove tri greške tokom pripreme i bit će fantastičan
Prije oko 22h

Tajna savršenog bifteka: Izbjegavajte ove tri greške tokom pripreme i bit će fantastičan

Priprema savršeno pečenog odreska nije lak zadatak, a male greške u postupku mogu ozbiljno narušiti ukus i kvalitet mesa. Poznati kuhar Andy Hearnden, poznat kao Andy Cooks na TikToku, podijelio je tri najčešće greške koje ljudi prave pril...

Prestanite kuhati rižu u vodi: Ova metoda je čini mnogo ukusnijim prilogom
Prije 1 dan

Prestanite kuhati rižu u vodi: Ova metoda je čini mnogo ukusnijim prilogom

Riža je osnovna namirnica u domaćinstvu poznata po svojoj svestranosti, savršeno se slaže sa svime, od piletine , govedine i ribe do karija i prženih jela. Ali uprkos svojoj svestranoj prirodi, može biti pravi izazov savršeno skuhati rižu....

Niste izvadili meso iz zamrzivača na vrijeme? Odledite ga za 5 minuta uz ovaj fenomenalni trik
Prije 2 dana

Niste izvadili meso iz zamrzivača na vrijeme? Odledite ga za 5 minuta uz ovaj fenomenalni trik

Spremate ručak, odlučili ste da je meso najbolji izbor, ali ste ga zaboravili izvaditi iz zamrzivača? Možete koristiti mikrovalnu, ali postoji rizik da će meso djelimično biti prepečeno. Zato isprobajte ovaj genijalan trik. Uzmite dvije m...

Da li peršun i komorač treba prati? Stručnjaci upozoravaju na čestu grešku koja može biti opasna
27.06.25. 21:38

Da li peršun i komorač treba prati? Stručnjaci upozoravaju na čestu grešku koja može biti opasna

Svježe začinsko bilje, poput peršuna i komorač, ne samo da jelu daje aromu i svježinu, ono je i vrijedan izvor vitamina i minerala. Iako često završe kao dekoracija na tanjiru, njihova uloga u kulinarstvu je daleko značajnija. Ali, prije n...

Sjećate li se rešedije? Skoro zaboravljena bosanska poslastica koja vraća u djetinjstvo
27.06.25. 17:51

Sjećate li se rešedije? Skoro zaboravljena bosanska poslastica koja vraća u djetinjstvo

Rešedija je stara bosanska poslastica na kojoj su odrasle brojne generacije, ali je danas, nažalost, gotovo zaboravljena. Iako se rijetko priprema, ovaj recept sa sobom nosi snažan osjećaj nostalgije i vraća u tople mirise domaće kuhinje....

Jednostavan recept: Kiflice sa eurokremom koje osvajaju na prvi zalogaj
22.06.25. 22:34

Jednostavan recept: Kiflice sa eurokremom koje osvajaju na prvi zalogaj

Ako volite miris sveže pečenog peciva i ukus slatkog eurokrema koji se topi u ustima, ove domaće kiflice će vas oduševiti. Idealne su za porodična okupljanja, uz šolju mlijeka, kafe ili čaja. Priprema nije zahtjevna, a rezultat je neodolji...

Mnogi griješe u ovome: Znamo da grah treba namakati prije kuhanja, ali znate li koliko tačno dugo?
22.06.25. 18:21

Mnogi griješe u ovome: Znamo da grah treba namakati prije kuhanja, ali znate li koliko tačno dugo?

Grah je omiljena i neizostavna namirnica u ishrani mnogih na Balkanu – bogat je hranjivim tvarima, ali i poznat po tome da kod nekih ljudi izaziva nadutost i druge probavne smetnje. Uzrok za to su složeni ugljikohidrati – oligosaharidi, ka...

Trik za savršene pohovane tikvice: Dodajte ovaj sastojak u jaja i zaboravite na masnoću
21.06.25. 17:23

Trik za savršene pohovane tikvice: Dodajte ovaj sastojak u jaja i zaboravite na masnoću

Pohovane tikvice su nezaobilazno ljetno jelo u mnogim domaćinstvima – brzo se pripremaju, ukusne su i vole ih i djeca i odrasli. No, koliko puta vam se dogodilo da upiju previše ulja i postanu premasne? Postoji jednostavan trik koji će vaš...

Novo istraživanje otkriva šokantne detalje: Šta se dešava kad samo malo ogrebete tavu?
20.06.25. 21:48

Novo istraživanje otkriva šokantne detalje: Šta se dešava kad samo malo ogrebete tavu?

Istraživanje objavljeno 2022. godine koje je sproveo Globalni centar za ekološku sanaciju (Global Centre for Environmental Remediation) donosi uznemirujuće podatke: čak i jedna ogrebotina na neprijanjajućoj tavi – tačnije onoj s teflonskim...

Trik je u jednoj stvari: Kako da najbolje zgusnete grašak bez zaprške?
15.06.25. 07:00

Trik je u jednoj stvari: Kako da najbolje zgusnete grašak bez zaprške?

Grašak je mnogima jedan od omiljenih priloga, ukusna i zdrava opcija koja se pripremi za svega dvadeset minuta. Mi vam danas otkrivamo trik uz pomoć kojeg možete zgusnuti grašak bez zaprške. Sastojci 500 g graška 1/2 male glavice luka...

Zašto nikada ne biste trebali ispirati tjesteninu nakon kuhanja: Savjeti vrhunskog chefa
13.06.25. 22:27

Zašto nikada ne biste trebali ispirati tjesteninu nakon kuhanja: Savjeti vrhunskog chefa

Tjestenina je jedna od najomiljenijih i najsvestranijih namirnica u svijetu, savršena za brze obroke, ali i za složena gurmanska jela. Iako se čini da je njena priprema jednostavna poput kuhanja vode, kulinarski stručnjaci ističu da mnogi f...

Imate li smokvu u dvorištu? Evo kako vam njeno lišće može pomoći - ovako ga koristite
30.05.25. 22:50

Imate li smokvu u dvorištu? Evo kako vam njeno lišće može pomoći - ovako ga koristite

Smokve su sinonim za ljeto i ljetnje dane, a često ih povezujemo sa morem jer se najčešće uzgajaju na Mediteranu. Međutim, sve su češći na kontinentu, a mogu se jesti sirovi ili od njih napraviti džem i razne druge slatkiše. Ali da li ste...

Zašto nikada ne smijete lomiti špagete? Kulturni aspekti i savjeti za savršeno kuhanje
29.05.25. 17:57

Zašto nikada ne smijete lomiti špagete? Kulturni aspekti i savjeti za savršeno kuhanje

Špageti su više od obične tjestenine — oni su simbol italijanske kulinarske baštine, tradicije i uživanja u jednostavnom, ali savršenom obroku. Iako se može činiti praktičnim prelomiti špagete kako bi lakše stali u lonac, ovo je korak koji...

Ne bacajte stare jabuke: Iskoristite ih za brze pitice sa cimetom
25.05.25. 13:18

Ne bacajte stare jabuke: Iskoristite ih za brze pitice sa cimetom

Imate jabuke koje već danima stoje na kuhinjskom stolu, polako venu i gube sjaj? Umjesto da završe u smeću, pretvorite ih u neodoljivu domaću poslasticu. Ove pitice s jabukama gotove su za samo 15 minuta, a spoj su topline, mirisa cimeta i...

Uvijek dodajte ovaj sastojak u mljeveno meso: Jelo će biti znatno sočnije i ukusnije
20.05.25. 06:30

Uvijek dodajte ovaj sastojak u mljeveno meso: Jelo će biti znatno sočnije i ukusnije

Tajni sastojak koji čini jela kao što su ćufte i punjene paprike mnogo sočnijim i ukusnijim. Recepata za mljeveno meso ima milion. Al ono što se najčešće pravi su pljeskavice, ćevapi, ćufte i faširane šnicle. Sva ova jela su vrlo jednosta...

Snaga lovorovog lista: Biljka velikih moći koja krije iznenađujuće koristi
11.05.25. 08:51

Snaga lovorovog lista: Biljka velikih moći koja krije iznenađujuće koristi

Lovorov list, često neprimjetan sastojak u kuhinji, zapravo je jedan od najsnažnijih prirodnih saveznika zdravlja. Iako ga najčešće koristimo za aromatizovanje jela, njegova prava vrijednost leži u ljekovitim svojstvima koja se prenose gene...

Kako napraviti najukusniju mrkvu? Postupak koji garantuje gastronomsku senzaciju
19.04.25. 16:44

Kako napraviti najukusniju mrkvu? Postupak koji garantuje gastronomsku senzaciju

Mrkva je nezaobilazan proljetni prilog, posebno za Uskrs, ali prema savjetima kuhara, mnogi prave veliku grešku prilikom njene pripreme – kuhaju je u vodi. Iako se ovo čini kao najjednostavniji način, stručnjaci upozoravaju da time gubimo i...

Evo kako da obložite pleh papirom za pečenje: Ovaj trik ćete primjenjivati stalno
18.04.25. 16:50

Evo kako da obložite pleh papirom za pečenje: Ovaj trik ćete primjenjivati stalno

Kada pripremate tortu ili kolače, jedna od čestih poteškoća može biti pravilno oblaganje kalupa papirom za pečenje. Iako se čini jednostavno, mnogi se suočavaju sa klizavim papirom koji ne želi da ostane na mjestu. Donosimo vam trik koji ć...

Nesvakidašnja delicija za ljubitelje domaće hrane: Evo kako napraviti pitu od gljiva
12.04.25. 07:00

Nesvakidašnja delicija za ljubitelje domaće hrane: Evo kako napraviti pitu od gljiva

Ako tražite ideju za toplo, zasitno i ukusno jelo koje će nahraniti cijelu porodicu, imamo recept koji će vas oduševiti! Kremasti složenac s gljivama, povrćem i parmezanom savršena je kombinacija ukusa, a uz to se priprema za samo sat vreme...

Kulinarska tajna za savršen pire krompir: Postupak kojim ćete napraviti "jelo iz snova"
11.04.25. 20:40

Kulinarska tajna za savršen pire krompir: Postupak kojim ćete napraviti "jelo iz snova"

Krompir je jedan od najpristupačnijih i najsvestranijih sastojaka koji se mogu pronaći u gotovo svakoj kuhinji. Bilo da ga kuhate, pečete, pržite ili pasirate, krompir se lako pretvara u ukusan obrok. Ipak, ako težite savršenom pire krompir...

Male tajne velikih kuhara: Nemojte preskakati ovaj korak kada dinstate meso
11.04.25. 15:18

Male tajne velikih kuhara: Nemojte preskakati ovaj korak kada dinstate meso

Dinstanje mesa zahtijeva strpljenje i tačne korake kako bi rezultat bio mekan, sočan i ukusan. Česta greška je dodavanje previše tekućine na početku, zbog čega meso izgubi teksturu i aromu. Najbolji komadi za dinstanje su oni tvrđi, poput...

Trik kuhara: Uz ovaj začin prilikom dinstanja luka, svako jelo će postati prava delikatesa
31.03.25. 17:27

Trik kuhara: Uz ovaj začin prilikom dinstanja luka, svako jelo će postati prava delikatesa

Nema ukusnog i dobrog jela bez dodavanja crnog luka prilikom pripreme. Dinstanje luka je jednostavan proces koji domaćice ponavljaju skoro svakog dana. Ali, vrhunski kuhari uvijek se služe jednim trikom zbog kojeg im svako jelo koje sadrži...

Budite oprezni kod sporih kuhala: Ako se ne koriste pravilno mogu biti opasna za zdravlje
26.03.25. 23:15

Budite oprezni kod sporih kuhala: Ako se ne koriste pravilno mogu biti opasna za zdravlje

Iako su spora kuhala popularna zbog uštede vremena i energije, stručnjaci upozoravaju na moguće zdravstvene opasnosti ako se ne koriste ispravno, uključujući rizik od trovanja hranom. Ova kuhala omogućuju pripremu raznih supa i variva do m...

Je li papir za pečenje siguran za vašu kuhinju? Otkrijte koje su skrivene opasnosti
16.03.25. 10:58

Je li papir za pečenje siguran za vašu kuhinju? Otkrijte koje su skrivene opasnosti

Pek papir, poznat i kao papir za pečenje, neizostavan je u mnogim kuhinjama zbog svoje otpornosti na toplotu i neljepljivosti. Globalna industrija pek papira vrijedi preko 960 miliona dolara, što ukazuje na njegovu široku upotrebu. Međutim...

/ Najčitanije

1

Bh. državljanin vraćen sa hrvatske granice zbog pečata u pasošu

Prije oko 23h | Regija
2

Vozač iz BiH kažnjen u Hrvatskoj s 2.700 KM: Ovo je razlog

Prije 1 dan | Regija
3

Posjetili smo Neum, cijene su nas iznenadile: Pogledajte koliko košta flašica vode

Prije 1 dan | Bosna i Hercegovina
4

Neočekivani zaokreti za četiri horskopska znaka: Život će vam se promijeniti iz temelja

Prije 2 dana | Zanimljivosti
5

Severina direktno u metu: Poslala jasnu poruku na dan Thompsonovog koncerta

Prije 2 dana | ShowBiz
6

Nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske: Ide prema Bosni i Hercegovini?

Prije 1 dan | Regija
7

Starinski bosanski recept da prste poližeš: Da li ste isprobali tirit pitu?

Prije 1 dan | Recepti
8

Ekstremne vremenske prilike: Snijeg u julu u Turskoj dok Europa topi rekordne temperature

Prije 2 dana | Svijet
9

Radarski snimci otkrili strogo čuvanu tajnu Izraela: Iran im direktno pogodio čak 5 vojnih baza

Prije 1 dan | Svijet
10

U Sarajevu konačno pala kiša, pogledajte šta smo zabilježili na gradskim ulicama

Prije 2 dana | Foto
11

Mirjana Hrga nakon Thompsonovog koncerta: 'Ovo je dno. A vi bez časti'

Prije 1 dan | Regija
12

U bh. susjedstvu najavljena ekstremna oluja: Mogućnost pojave velikog grada promjera i do 10 cm

Prije 1 dan | Regija
13

MUP o drami u Salakovcu: "Na magistrali je ležao povrijeđen muškarac, a pored njega dijete (4)"

Prije 1 dan | Crna hronika
14

Sablasni prizori na napuštenoj kući kod Sokoca: Šatori, grafiti i poruke o "tihom genocidu"

Prije oko 16h | Bosna i Hercegovina
15

Mozgalica koju poslodavci često postave na intervjuu za posao: Možete li je vi riješiti?

Prije 2 dana | Zanimljivosti

/ Najkomentiranije

1

Oglasilo se Vijeće za sigurnost Irana: "Nismo napali prvi, prst je na okidaču"

24.06.25. 10:44 | Svijet
2

Skoro pa top lista - Estelle, Benson Boone, Santana, Swedish House Mafia...

24.06.25. 11:00 | Emisije
3

Najbolji saveznik u borbi protiv korova: Već ga imate u svom domu

24.06.25. 11:09 | Život i stil
4

Savez kolumnista | Dr. Emir Hadžikadunić: 12 dana rata – od nagle eskalacije do brzog prekida vatre

24.06.25. 11:27 | Ja mislim
5

Zvizdić traži hitnu reakciju Ustavnog suda: “Nelegalan konkurs u RS-u je udar na državu”

24.06.25. 11:40 | Bosna i Hercegovina
6

Problemi u Mostaru: Grad ostao bez obrazaca za državljanstvo

24.06.25. 11:44 | Bosna i Hercegovina
7

Reis Kavazović: Ako ne stanu zločini nad Palestincima – sve je samo igra bez granica

24.06.25. 11:47 | Teme
8

Uhapšen suprug zbog ubistva partnerice u Hrvatskoj: Slučaj koji je potresao regiju

24.06.25. 12:01 | Regija
9

Određen pritvor za Ahmeda Kastratija: Nekadašnji borac osumnjičen za brutalni napad

24.06.25. 12:07 | Crna hronika
10

Canyon redefiniše osobnu tehnologiju sa Hexagonalnim dizajnom

24.06.25. 12:08 | Tech
11

Objavljeno kako je Izrael zastrašivao iranske generale: "Imate 12 sati da pobjegnete, blizu smo"

24.06.25. 12:15 | Svijet
12

Rusija se oglasila o primirju: "Prerano je za zaključke, mi smo za mir"

24.06.25. 12:27 | Svijet
13

Salkić: Javnost podcjenjuje aktivnosti RS-a. Rezervni sastav policije dio je plana za dan 'D'

24.06.25. 12:28 | Bosna i Hercegovina
14

Policijska akcija u Starom Gradu: Pronađeno 45 ilegalnih migranata u privatnim objektima

24.06.25. 12:31 | Crna hronika
15

Da li će doći do primirja u Gazi? "U toku su pregovori sa izraelskom stranom i Hamasom"

24.06.25. 12:43 | Svijet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 19 20
Naredna
Radiosarajevo.ba Radiosarajevo.ba
Marketing Impressum Kontakt Privatnost Uslovi korištenja
Copyright 2007. - 2025. radiosarajevo.ba. Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
Copyright 2007. - 2025. radiosarajevo.ba.
Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.