Brzo i ukusno: Pileći uštipci kakve do sada niste probali
Piletina je jednostavno meso koje se najčešće koristi u pripremi brzog ručka ili večere, posebno tokom radne sedmice kada nemamo toliko vremena za kuhanje.
Isto vrijedi za mljeveno meso koje se koristi za razna jela, od bolonjeza, sarme do ćufti, faširanaca i pljeskavica.
Ako ste u potrazi za idejama za brzi ručak, isprobajte recept za uštipke od mljevenog pilećeg mesa i hljeba. Pirjaju se u umaku od vrhnja za kuhanje samo 15 minuta.
Pacijent preminuo nakon pada s drugog sprata Kantonalne bolnice Zenica
Sastojci:
- 900 g mljevenog pilećeg mesa
- 1 jaje
- 1 luk
- 4 kriške hljeba
- 3 kašike majoneze ili kiselog vrhnja
- 200 ml vrhnja za kuhanje
Priprema:
Hljeb narežite i prelijte vodom, pa ga ostavite neko vrijeme potopljenim. Ocijedite i dodajte mljeveno meso pa jaje, so, biber, kiselo vrhnje te sitno nasjeckani bijeli luk. Smjesu kašikom stavljajte na vruće ulje i pržite s obje strane. Stavite ih u drugu tavu i zalijte vrhnjem za kuhanje pa poklopite i pirjajte oko 15 minuta, piše Skuhaj.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.