Brzo i ukusno: Pileći uštipci kakve do sada niste probali

0
Radiosarajevo.ba
Brzo i ukusno: Pileći uštipci kakve do sada niste probali
Foto: Youtube / Pileći uštipci

Piletina je jednostavno meso koje se najčešće koristi u pripremi brzog ručka ili večere, posebno tokom radne sedmice kada nemamo toliko vremena za kuhanje.

Isto vrijedi za mljeveno meso koje se koristi za razna jela, od bolonjeza, sarme do ćufti, faširanaca i pljeskavica.

Ako ste u potrazi za idejama za brzi ručak, isprobajte recept za uštipke od mljevenog pilećeg mesa i hljeba. Pirjaju se u umaku od vrhnja za kuhanje samo 15 minuta.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Sastojci:

  • 900 g mljevenog pilećeg mesa
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 4 kriške hljeba
  • 3 kašike majoneze ili kiselog vrhnja
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
Pileći uštipci

Priprema:

Hljeb narežite i prelijte vodom, pa ga ostavite neko vrijeme potopljenim. Ocijedite i dodajte mljeveno meso pa jaje, so, biber, kiselo vrhnje te sitno nasjeckani bijeli luk. Smjesu kašikom stavljajte na vruće ulje i pržite s obje strane. Stavite ih u drugu tavu i zalijte vrhnjem za kuhanje pa poklopite i pirjajte oko 15 minuta, piše Skuhaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije