Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba
90,2 FM
Otvori meni
Vijesti
Biznis
Metromahala
Magazin
Sport
Auto-moto
Multimedia
Infografike
Radio

/ recepti

Prestanite koristiti ulje i puter: Ovaj sastojak nudi zdraviju varijantu prženih jaja
Prije oko 4h

Prestanite koristiti ulje i puter: Ovaj sastojak nudi zdraviju varijantu prženih jaja

Pržena jaja su neizostavan dio doručka, bilo da se poslužuju uz zdravi tost s avokadom ili kao dio bogatog sendviča. Ipak, mnogima je njihova priprema izvor frustracije, previše ulja, previše masnoće ili razbijen žumanjak često pokvare cij...

Recept za slasticu 'po starinski': Brzi kolač od keksa i šlaga
Prije oko 14h

Recept za slasticu 'po starinski': Brzi kolač od keksa i šlaga

Za dobar desert često nam ne trebaju ni rerna ni duga lista sastojaka. Ovaj kolač od keksa i šlaga pravi se brzo, bez komplikacija, a rezultat je mekana, kremasta slastica kakva se pamti iz djetinjstva. Idealan je za nenajavljene goste, ka...

Recept za fantastičnu curry supu: Ugodno i toplo jelo za hladnije dane
Prije oko 16h

Recept za fantastičnu curry supu: Ugodno i toplo jelo za hladnije dane

U periodu između Božića i Nove godine, kada smo svi preplavljeni ugljenim hidratima, čokoladama i alkoholom, prirodno je da počnemo tražiti nešto zdravije i zasitnije. I dok je uživanje u prazničnim delicijama uvijek dobrodošlo, ne postoji...

Tajna savršene kremaste kajgane: Trik je u jednom sastojku
Prije 1 dan

Tajna savršene kremaste kajgane: Trik je u jednom sastojku

Kajgana je jedan od najčešćih izbora za doručak, ali i jelo koje se često pogrešno priprema. Iako djeluje jednostavno, mnogi je prepeku ili predugo drže na vatri, što rezultira suhom, žilavom ili gumenastom teksturom. Drugi problem su jaja...

Najbolji doručak: Napravite uštipke od samo 4 sastojka
Prije 1 dan

Najbolji doručak: Napravite uštipke od samo 4 sastojka

Ako postoji zalogaj koji u trenu vraća u djetinjstvo, to su uštipci. Miris koji se širi kućom dok se prže u vrelom ulju podsjeća na kuhinje naših odrastanja i jednostavne recepte koji nikad ne razočaraju. Hrskavi izvana, mekani i prozračni...

Odgovor na staro pitanje: Koliko dugo smije stajati sarma?
Prije 1 dan

Odgovor na staro pitanje: Koliko dugo smije stajati sarma?

Sarma je tradicionalno jelo koje se, zahvaljujući kiselom kupusu, mesu i začinima, može relativno dugo čuvati, ali samo ako se pravilno skladišti. U ovim krajevima zima je gotovo nezamisliva bez sarme, koja se najčešće priprema u većim kol...

Revolucionaran način pripreme pire krompira: Tajnu otkriva poznata kuharica
Prije 1 dan

Revolucionaran način pripreme pire krompira: Tajnu otkriva poznata kuharica

Poznata blogerica o hrani i osnivačica platforme Cookie Rookie, Becky Hardin, podijelila je savjet koji bi mogao promijeniti način na koji mnogi pripremaju pire krompir. Umjesto klasičnog kuhanja krompira u vodi, koje često rezultira bljut...

Recept za fantastičan goveđi gulaš: Spoj ovih sastojaka rezultira obrokom iz snova
Prije 1 dan

Recept za fantastičan goveđi gulaš: Spoj ovih sastojaka rezultira obrokom iz snova

Iako su praznici završeni, mnogi i dalje uživaju u bogatim i toplim jelima koja podsjećaju na blagdansku atmosferu. Upravo u tom periodu, kada se traže jednostavni, a zasitni obroci, klasični gulaši i variva ponovo dolaze u fokus kao ideal...

Jednostavno i brzo: Napravite preukusnu tortu za 20 minuta, bez pečenja
Prije 2 dana

Jednostavno i brzo: Napravite preukusnu tortu za 20 minuta, bez pečenja

Koliko puta ste poželjeli napraviti ukusnu tortu, a da ne provodite sate u kuhinji? Rješenje postoji – pijesak torta, omiljeni klasik jugoslovenske kuhinje, gotova je za manje od pola sata, a njena priprema je jednostavna i zabavna. Sasto...

Ako vam jufke pucaju baš kad su najtanje, probajte ovaj stari kuhinjski trik
Prije 4 dana

Ako vam jufke pucaju baš kad su najtanje, probajte ovaj stari kuhinjski trik

Razvlačenje jufki nekad zna biti pravi test živaca. Sve izgleda savršeno, dok tijesto ne počne pucati baš u trenutku kad postane tanko "kao papir". Prije nego što okrivite brašno ili pomislite da "niste vi za jufku", vrijedi probati jednost...

Najljepša novogodišnja torta bez pečenja i sa malo šećera, gotova za 5 minuta
Prije 5 dana

Najljepša novogodišnja torta bez pečenja i sa malo šećera, gotova za 5 minuta

Ako tražite desert koji izgleda svečano, pravi se za nekoliko minuta i oduševljava baš svakoga za stolom – upravo ste ga pronašli. Ova novogodišnja torta je lagana, kremasta i neodoljivo bogatog ukusa, a pritom nema brašno, ne peče se i sa...

Ćetenija: Stara bosanska poslastica koja se pravi u zimskom periodu
Prije 6 dana

Ćetenija: Stara bosanska poslastica koja se pravi u zimskom periodu

Ćetenija je tradicionalna bosanska poslastica u obliku konca koja se pravi u zimskom periodu. Stara bosanska jela, ali i poslastice su jedan od zaštitnih znakova naše kulture. Naša zemlja obiluje brojnim zanimljivim jelima i njihovim način...

Naše nane i bake su uvijek dodavale ovaj sastojak u tijesto za krofne: Zato uvijek ispadnu mekane
Prije 6 dana

Naše nane i bake su uvijek dodavale ovaj sastojak u tijesto za krofne: Zato uvijek ispadnu mekane

Krofne nas podsjećaju na djetinjstvo, kada su nas nane i bake dočekivale sa toplim i slatkim pecivom koje je mirisalo već sa ulaznih vrata. Mekane i vazdušaste svima su omiljene. Njihova jedina mana je što se prže u dosta ulja, pa mogu da...

Ideja za najbrži nedjeljni ručak: Krompir gulaš u pretis loncu
20.12.25. 21:31

Ideja za najbrži nedjeljni ručak: Krompir gulaš u pretis loncu

Nedjelja je dan kada svi želimo predah od kuhanja, ali i topao, domaći obrok na stolu. Ako ste u potrazi za idejom koja ne oduzima mnogo vremena, a istovremeno je ukusna i zasitna, ovaj krompir-gulaš iz pretis lonca pravi je izbor. Uz nek...

Savršeni božićni kolači koji se spremaju na Badnji dan: Melomakarona sa orasima i medom
20.12.25. 18:00

Savršeni božićni kolači koji se spremaju na Badnji dan: Melomakarona sa orasima i medom

Jedan od najljepših božićnih kolačića koji Grci pripremaju za praznike su melomakarona. Ovi kolačići savršeno kombinuju orahe, med i pomorandžu, a pripremaju se posebno za Badnji dan. Ako volite posne kolače, melomakarona su idealan izbor...

Nekad nezaobilazan, danas rijetkost: Recept za kolač iz Jugoslavije koji svi pamte
15.12.25. 22:05

Nekad nezaobilazan, danas rijetkost: Recept za kolač iz Jugoslavije koji svi pamte

Postoje kolači koji nisu samo desert, nego uspomena. Jedan od takvih klasika, koji je nekada bio gotovo obavezan na stolovima širom bivše Jugoslavije, jesu "srneća leđa". Ovaj kolač su pravile mame i bake, za praznike i nedjeljna okupljanj...

Zašto vam grah nekad ne ispadne dobar? Odgovor je u ovih pet grešaka
14.12.25. 09:59

Zašto vam grah nekad ne ispadne dobar? Odgovor je u ovih pet grešaka

S dolaskom hladnih dana, sve češće nam na pamet pada tanjir toplog, domaćeg graha. Ako planirate da ga kuhate danas ili sutra, vrijedi znati gdje se najčešće griješi. Ovo su zamke koje mogu pokvariti i najbolju namjeru. 1. Pogrešno vrijeme...

Recept koji okuplja ukućane: Napravite danas slane lokume
13.12.25. 08:47

Recept koji okuplja ukućane: Napravite danas slane lokume

Ako želite brz i ukusan zalogaj koji nestane sa stola brže nego što se isprži, slani lokumi su savršen izbor. Mekani iznutra, zlatni izvana, odlično se slažu uz sir, sudžuku, salamu ili suho meso i idealni su za svaku nenajavljenu glad u ku...

Ove kolačiće su voljeli svi u Jugoslaviji: Bogat ukus bez skupih sastojaka, a brzo se sprema
11.12.25. 23:06

Ove kolačiće su voljeli svi u Jugoslaviji: Bogat ukus bez skupih sastojaka, a brzo se sprema

U vrijeme kada su torte i kolači s bogatim čokoladnim filovima bili prava rijetkost, kolačići poznati pod imenom padobranci osvajali su jednostavnošću i ukusom. Mnoge domaćice u bivšoj Jugoslaviji koristile su ono što su imale pri ruci, do...

Ovaj stari trik pohovanja ribe oduševljava sve: Meso je savršeno mekano, a korica hrskava
10.12.25. 17:31

Ovaj stari trik pohovanja ribe oduševljava sve: Meso je savršeno mekano, a korica hrskava

Riba u hrskavoj korici od krompira ponovo oduševljava ljubitelje jednostavne, domaće kuhinje. Iako potječe iz starih primorskih recepata, ovaj način pripreme posljednjih mjeseci postaje sve popularniji na društvenim mrežama i to s razlogom...

Tajna savršenih lazanja: Ključni koraci za kulinarsku fantaziju
10.12.25. 11:19

Tajna savršenih lazanja: Ključni koraci za kulinarsku fantaziju

Lazanje je omiljeno jelo na porodičnim stolovima i večerama, ali mnogima priprema kod kuće predstavlja izazov. Gnjecave kore, vodenast sos ili slojevi koji se raspadaju pri rezanju česti su problemi. Prema riječima Dominique Delacour, stru...

Pravilna metoda za čišćenje friteze: Riješite se neugodnih mirisa za nekoliko trenutaka
09.12.25. 08:54

Pravilna metoda za čišćenje friteze: Riješite se neugodnih mirisa za nekoliko trenutaka

Friteze su postale jedan od najpopularnijih kućanskih uređaja zahvaljujući brzoj pripremi hrane i jednostavnom čišćenju nakon kuhanja. Međutim, stručnjaci upozoravaju da nepravilno održavanje može dovesti do pojave dima i neugodnih mirisa,...

Buhtle - domaća poslastica mekana kao pamuk: Tope se u ustima
07.12.25. 07:00

Buhtle - domaća poslastica mekana kao pamuk: Tope se u ustima

Ovaj recept pruža savršeni spoj ukusa i teksture i omiljen je širom svijeta, posebno u zemljama poput Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Svojim specifičnim oblikom i formom, buhtle prosto mame da se dijele – najljepše ih je...

Savršena kajkana: Tajni sastojak koji će uobičajeni obrok pretvoriti u deliciju
06.12.25. 07:00

Savršena kajkana: Tajni sastojak koji će uobičajeni obrok pretvoriti u deliciju

Kajgana je doručak koji gotovo nikada ne izlazi iz mode, brza je, jednostavna i veoma hranjiva. Ipak, iako djeluje kao najlakše jelo na svijetu, mnogi se iznenade kada rezultat ispadne suh, gumast ili bezukusan. Zato kuharski stručnjaci is...

/ Najčitanije

1

Nakon tri godine pauze: Netflix potvrdio povratak "najbolje serije svih vremena"

Prije 1 dan | Muzika/Film/Lektira
2

Bez oblatni nema praznika: Recept za klasik koji spaja generacije

Prije 1 dan | Recepti
3

Jednostavno i brzo: Napravite preukusnu tortu za 20 minuta, bez pečenja

Prije 2 dana | Recepti
4

Meteorolog kojeg prati cijela regija objavio prognozu: Da li nas u januaru čeka jače zahlađenje?

Prije oko 18h | Regija
5

Isplata penzija u pitanju: Penzioneri imaju još nekoliko dana da dostave dokumente

Prije 2 dana | Bosna i Hercegovina
6

Bosanka Farah Karabeg na prestižnoj Forbesovoj listi: Ona je među 30 najuspješnijih mladih lidera

Prije 2 dana | Lica
7

Zvijezde im se smiješe: Ova tri horoskopska znaka će doživjeti velike promjene u novoj godini

Prije 1 dan | Zanimljivosti
8

POSKOK: Oduzeta dokumentacija o aktivnostima Konakovića u Vladi i Skupštini KS

Prije 1 dan | Bosna i Hercegovina
9

Zahiragić Ćosiću: "Nismo mi za vama, nego je Bosna naša domovina i ne dam je ni centa, Ljubiša"

Prije oko 15h | Bosna i Hercegovina
10

Incident u Domu zdravlja KS: Pacijent razbijao inventar i pokušao fizički nasrnuti na radnice

Prije oko 21h | Lokalne teme
11

BH Meteo objavio najnoviju prognozu: U utorak stiže novi prodor hladnog zraka sa sjevera

Prije oko 23h | Bosna i Hercegovina
12

I iz Pomozi.ba podijelili potresan apel: Traže se osobe koje su poznavale nanu Melihu Brdarić

Prije oko 17h | Lokalne teme
13

Anketa | Pitali smo građane Sarajeva gdje će dočekati Novu godinu: Od kućne atmosfere do putovanja

Prije 2 dana | Lokalne teme
14

Nikolina Šljivić pokazala diplomu: "Napadaju me jer vodim računa o svom izgledu"

Prije 2 dana | Bosna i Hercegovina
15

Rektor UNSA nakon hapšenja Ajanovića i Hakalović: "Duže vrijeme trpimo pritiske inspekcije"

Prije 1 dan | Bosna i Hercegovina

/ Najkomentiranije

1

Friedrich Merz stigao u Tursku: Njegov potez na aerodromu se dopao mnogima

14.12.25. 12:07 | Svijet
2

Željko Komšić čestitao Hanuku: "Jevrejima u našoj domovini čestitam veliki blagdan"

14.12.25. 12:18 | Bosna i Hercegovina
3

Bondi Beach: Raste broj žrtava u napadu na plaži, objavljene potresne snimke iz drona

14.12.25. 12:20 | Svijet
4

Preminuo Besim Spahić, bivši ambasador BiH u Turskoj i ratni načelnik Zenice

14.12.25. 12:36 | Bosna i Hercegovina
5

Konačno plavo nebo iznad Sarajeva, ali zrak je i danas 'umjereno zagađen'

14.12.25. 12:51 | Foto
6

Volodimir Zelenski: Ukrajina je spremna odustati od članstva u NATO-u

14.12.25. 13:07 | Svijet
7

Radovi na koridoru Vc: Snimak iz zraka podionice Medakovo-Ozimica

14.12.25. 13:13 | Bosna i Hercegovina
8

Policijska akcija u Trebinju: Uhapšene tri osobe, pronađena droga

14.12.25. 13:30 | Crna hronika
9

Ne bacajte opalo lišće iz vrta: Praktični savjeti britanske stručnjakinje

14.12.25. 13:39 | Život i stil
10

Super G disciplina: Muzaferija osvojila prve bodove u ovogodišnjem Svjetskom kupu

14.12.25. 13:43 | Zimski sportovi
11

Pravilno održavanje mašine za suđe: Savjeti eksperata koje ne bi trebali ignorisati

14.12.25. 13:55 | Život i stil
12

Hallenstadion pod Merlinovom čarolijom: Bh. umjetnik oduševio publiku u najvećoj areni u Švicarskoj

14.12.25. 14:01 | Muzika/Film/Lektira
13

Poboljšajte grijanje u domovima: Dovoljno je da napravite ovo sa radijatorima

14.12.25. 14:10 | Život i stil
14

Uznemirujuće: Objavljena kompletna snimka napada na Bondi plažu u Sydneyu

14.12.25. 14:23 | Svijet
15

Ne koristite ovo za čišćenje odvoda: Samo možete izazvati oštećenja

14.12.25. 14:26 | Život i stil
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 80 81
Naredna
Radiosarajevo.ba Radiosarajevo.ba
Marketing Impressum Kontakt Privatnost Uslovi korištenja
Copyright 2007. - 2025. radiosarajevo.ba. Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
Copyright 2007. - 2025. radiosarajevo.ba.
Sva prava pridržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.