Niste na vrijeme izvadili faširano meso iz zamrzivača? Ovako ćete ga otopiti za samo dvije minute
Koliko puta vam se desilo da poželite da napravite ćufte, sarmu, punjenu papriku ili musaku, a nemate vremena da sačekate da se meso odledi?
Kad unaprijed znate da ćete pripremati jelo sa faširanim mesom, najsigurniji način je da ga izvadite bar 12 sati ranije iz zamrzivača i držite u frižideru do pripreme kako bi proces odleđivanja bio što bezbjedniji.
Onda kad baš žurite, spuštanje vodootporne kese sa mesom u posudu sa hladnom vodom takođe može da bude jedno od rješenja.
Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže
Konačno, i odleđivanje u mikrovalnoj na 50 posto snage dva-tri minuta je sistem kojem domaćice ponekad pribjegavaju.
Ali, u svim navedenim situacijama meso će se brže razlediti ukoliko ste ga pravilno spakovali prije spuštanja u zamrzivač, prenosi Krstarica.
Najveća greška koju pravimo kada želimo zalediti faširano meso: Posebno obratite pažnju ovu stvar
Da bi se mljeveno meso brzo i bezbjedno odledilo, neophodno je da ga stavite u vodonepropusnu kesicu i da ga, što je moguće više, izravnate preko nego što ga zamrznete.
Što je pakovanje faširanog mesa ravnije i tanje, to će se meso brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.