Niste na vrijeme izvadili faširano meso iz zamrzivača? Ovako ćete ga otopiti za samo dvije minute

0
Radiosarajevo.ba
Niste na vrijeme izvadili faširano meso iz zamrzivača? Ovako ćete ga otopiti za samo dvije minute
Foto: Pexels / Faširano meso

Koliko puta vam se desilo da poželite da napravite ćufte, sarmu, punjenu papriku ili musaku, a nemate vremena da sačekate da se meso odledi?

Kad unaprijed znate da ćete pripremati jelo sa faširanim mesom, najsigurniji način je da ga izvadite bar 12 sati ranije iz zamrzivača i držite u frižideru do pripreme kako bi proces odleđivanja bio što bezbjedniji.

Onda kad baš žurite, spuštanje vodootporne kese sa mesom u posudu sa hladnom vodom takođe može da bude jedno od rješenja.

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže

Konačno, i odleđivanje u mikrovalnoj na 50 posto snage dva-tri minuta je sistem kojem domaćice ponekad pribjegavaju.

Ali, u svim navedenim situacijama meso će se brže razlediti ukoliko ste ga pravilno spakovali prije spuštanja u zamrzivač, prenosi Krstarica.

Najveća greška koju pravimo kada želimo zalediti faširano meso: Posebno obratite pažnju ovu stvar

Najveća greška koju pravimo kada želimo zalediti faširano meso: Posebno obratite pažnju ovu stvar

Da bi se mljeveno meso brzo i bezbjedno odledilo, neophodno je da ga stavite u vodonepropusnu kesicu i da ga, što je moguće više, izravnate preko nego što ga zamrznete.

Što je pakovanje faširanog mesa ravnije i tanje, to će se meso brže odlediti kad ga izvadite iz zamrzivača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije