Gurmanska poslastica: Recept za savršenu riblju čorbu

0
Radiosarajevo.ba
Gurmanska poslastica: Recept za savršenu riblju čorbu
FOTO: Coolinarika / Riblja čorba

Uživanje u toploj i bogatoj ribljoj čorbi često je putovanje koje nas vraća obalama mora, noseći sa sobom mirise i okuse svježih morskih plodova.

Za sve ljubitelje morske kuhinje ili one koji jednostavno žude za toplim, umirujućim okusima, donosimo recept za neodoljivu riblju čorbu. Ovaj jednostavan, a istovremeno raskošan recept spoj je tradicionalnih morskih sastojaka.

Pripremite se za kulinarsko putovanje uz našu riblju čorbu i uživajte u okusima mora u udobnosti vlastitog doma.

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Danas temperature do 27 stepeni: Pogledajte kakvo će vrijeme biti za 1. maj

Sastojci (za 4 osobe) :

  • 500 g fileta bakalara ili neke čvršće bijele ribe po želji
  • 1 crveni luk
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 4 češnja bijeli luk
  • 100 g svježeg peršuna, nasjeckanog
  • 100 g svježeg paradajza, narezanog 
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 150 ml bijelog suhog vina
  • 1 kašika timijana
  • sol i
  • biber po ukusu

Priprema:

Zagrijte maslinovo ulje u dubokom loncu.

Dodajte nasjeckani luk i dinstajte 5 minuta. Dodajte nasjeckani bijeli luk i peršun i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte paradajz i koncentrat paradajza i kuhajte na laganoj temperaturi 10-ak minuta.

Dodajte bijelo vino, timijan te posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte filete ribe i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj vatri sve dok riba nije kuhana. Poslužite uz prepečeni hljeb.

To je to. Prijatno! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije