Gurmanska poslastica: Recept za savršenu riblju čorbu
Uživanje u toploj i bogatoj ribljoj čorbi često je putovanje koje nas vraća obalama mora, noseći sa sobom mirise i okuse svježih morskih plodova.
Za sve ljubitelje morske kuhinje ili one koji jednostavno žude za toplim, umirujućim okusima, donosimo recept za neodoljivu riblju čorbu. Ovaj jednostavan, a istovremeno raskošan recept spoj je tradicionalnih morskih sastojaka.
Pripremite se za kulinarsko putovanje uz našu riblju čorbu i uživajte u okusima mora u udobnosti vlastitog doma.
Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'
Sastojci (za 4 osobe) :
- 500 g fileta bakalara ili neke čvršće bijele ribe po želji
- 1 crveni luk
- 5 kašika maslinovog ulja
- 4 češnja bijeli luk
- 100 g svježeg peršuna, nasjeckanog
- 100 g svježeg paradajza, narezanog
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 150 ml bijelog suhog vina
- 1 kašika timijana
- sol i
- biber po ukusu
Priprema:
Zagrijte maslinovo ulje u dubokom loncu.
Dodajte nasjeckani luk i dinstajte 5 minuta. Dodajte nasjeckani bijeli luk i peršun i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte paradajz i koncentrat paradajza i kuhajte na laganoj temperaturi 10-ak minuta.
Dodajte bijelo vino, timijan te posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte filete ribe i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj vatri sve dok riba nije kuhana. Poslužite uz prepečeni hljeb.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.