Jelo koje obožavaju mali i veliki možete pripremiti u jednoj posudi i izbjeći hrpu prljavog suđa

0
Radiosarajevo.ba
Jelo koje obožavaju mali i veliki možete pripremiti u jednoj posudi i izbjeći hrpu prljavog suđa
Foto: Printscreen / Ragu Alla Bolognese

Kuhanje u jednoj posudi nije ništa novo niti inovativno, ali je dobra ideja na koju vrijedi podsjetiti sve one koji sami sebi vole zakomplicirati život pa na kraju ručka ili večere završe s više uprljanog suđa nego što su to na početku planirali. 

Događa se i nama da čak i kada poželimo napraviti jelo iz jedne posude, kao da na kraju uvijek iz nekog razloga, negdje tokom kuhanja, izvadimo još jednu posudu, kuhaču, hvataljke i drugi pribor i na kraju ponovno završimo s hrpom posuđa koje nakon jela treba i oprati.

Sastojci:

  • 300 g tagliatella
  • 2 mrkve
  • 1 veći luk
  • 1/2 glavice celera
  • 2 češnja bijelog luka 
  • 1 dl crnog vina
  • 2, 3 klinčića
  • 500 ml soka od paradajza 
  • 300 do 500 ml goveđeg temeljca
  • sol i biber

Priprema: 

Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckan luk, a nakon nekoliko minuta dodajte i sitno nasjeckanu mrkvu i celer. Kad luk postane staklast dodajte mljeveno meso, sve dobro promiješajte i nastavite dinstati sve dok meso ne dobije boju sa svih strana, piše Dobra hrana.

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

Sestra preminule Džejle Drapić u teškom stanju zbog zuba: 'Liječila se kod istog stomatologa'

U posudu ulijete crno vino i klinčiće, a nakon desetak minuta dodajte i sok od paradajza pa pustite da se sve krčka još 20- ak minuta.

Brze i jednostavne lepinjice kod kuće: Uživajte u ukusnim sendvičima sa samo dva glavna sastojka

Brze i jednostavne lepinjice kod kuće: Uživajte u ukusnim sendvičima sa samo dva glavna sastojka

Ulijte polovicu goveđeg temeljaca, pričekajte da zavrije i dodajte tagliatelle koje nježno probajte utisnuti u umak. Sve dobro protresite, lagano promiješajte, zaklopite i krčkajte na srednje jakoj vatri.

Nakon nekoliko minuta, kad tjestenina malo omekša, otklopite i svako malo lagano miješajte i po potrebi dodajte ostatak temeljca. Kad je tjestenina kuhana, a tekućina iz umaka reducirana, maknite s vatre.

Poslužite uz naribani parmezan i nekoliko listića svježeg origana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije