Nedjeljni ručak za cijelu porodicu: Pripremite gulaš iz rerne, svi će se oduševiti

0
Radiosarajevo.ba
Nedjeljni ručak za cijelu porodicu: Pripremite gulaš iz rerne, svi će se oduševiti
Foto: Pixabay / Ilustracija

Ovo jelo se brzo priprema, a onda se duže krčka u rerni. Uložite malo vremena i dobit ćete preukusan obrok. Od ove količine imat ćete ručak i za sljedeći dan.

Sastojci za gulaš iz rerne:

1 kg junetine
2 glavice crnog luka
3 mrkve
3 čehna bijelog luka
4 babure paprike
1 konzerva paradajz sosa
200 gr šampinjona
1 ravna kašika suhog začina
100 ml ulja 
1/4 kašičice soli i bibera
1 kašika crvene mljevene paprike
1 kašika suhog peršunovog lista

Napravite ovaj pripravak od prirodnih sastojaka: Ruže će vam bolje rasti i neće obolijevati

Napravite ovaj pripravak od prirodnih sastojaka: Ruže će vam bolje rasti i neće obolijevati

Priprema gulaša iz rerne:

Meso isjecite na krupnije kocke. Zagrijte ulje na jaču vatru, pa spuštati komade mesa, tako da između njih ima prostora kako se ulje ne bi hladilo nego se meso odmah pržilo.

Kako pržite meso tako odmah ga spuštajte u posudu za gulaš. Dok se prži meso isjeckajte luk na kockice i mrkvu na deblje kolutiće. U posudu u kojoj se pržilo meso spustite luk, malo posolite i propržite ga par minuta.

Dodajte mrkvu i promiješajte. Ostavite još par minuta. Sklonite sa vatre, pa prespite preko mesa.

Odstranite paprici sjemenke i nečistoće, pa je isjecite odmah u posudu. Isjeckajte šampinjone, na listove. Paradajz ili dodajte iz konzerve ili svjež isjeckajte ili sameljite. Dodajte bijeli luk i začine.

Sipajte supe ili vode, da prelije sve. Poklopite i stavite u hladnu rernu. Uključite na 200 stepeni i proces će trajati oko tri sata.

Poslije dva sata promiješajte. Kada promiješate vidjećete da li je pregusto, prerijetko ili taman za vaš ukus. Računajte da ćete jelo krčkati još pola sata do sat vremena. Možete da ostavite otklopljeno kako bi još malo vode isparilo, a i ne morate.

Poslije pola sata do sat vremena izvadite iz rerne, ostavite nekoliko minuta da odstoji, pa tek onda služite, piše Domacirecepti.net.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije