Prženje hrane može biti ukusno, ali prskanje ulja predstavlja ozbiljan rizik u kuhinji. Osim što može izazvati bolne opekotine, ulje koje prska može uzrokovati požar i oštetiti kuhinjske površine. Postoji jednostavan trik koji može pomoći...
Tikvice su omiljeni sastojak u mnogim jelima zbog svoje svestranosti i blagog okusa, ali jedna česta greška u pripremi može ih pretvoriti u kašastu i neukusnu masu. Stručnjaci ističu da je ključ u načinu termičke obrade tačnije, u temperat...
Pečenje ribe u tavi mnogima zna predstavljati pravu frustraciju. Umjesto da file lijepo zapeče, često se zalijepi za površinu ili se raspadne, ostavljajući samo komadiće ribe. Dobra vijest je da se to može izbjeći uz nekoliko ključnih kora...
Kada je riba pripremljena u pitanju, iako veoma ukusna, sklona je upijanju ulja samim tim se i taj dobar ukus može pokvariti pretjeranom masnoćom. Mnoge domaćice imaju svoje oprobane recepte za njenu pripremu, ali postoji način na koji će...
Prženje je jedna od onih kulinarskih vještina gdje uspjeh često ovisi o detalju koji se na prvu čini nebitnim - temperaturi ulja. Ona određuje hoće li meso, riba ili povrće na tanjiru imati savršenu koricu ili će jelo završiti kao masna i g...
Omiljeni doručak većine ljudi na svijetu nisu žitarice iz filmova, već pržena jaja koja svojom mekoćom i ukusom daju elan za jutro. Ali postizanje te savršene ravnoteže s hrskavim rubovima, čvrstim bjelanjcima i tekućim žumanjkom može biti...
Priprema ribe za mnoge domaćice zna biti izazov, pogotovo zbog njene osjetljive i zahtjevne strukture. I dok se na našim trpezama najčešće nalazi pohovana riba, stare kuharice otkrivaju jednostavan trik koji garantuje savršen ukus – bez bra...
Prženo tijesto, poput uštipaka, omiljeni je izbor mnogih domaćica za doručak ili večeru. Međutim, jedan od najčešćih problema s kojim se susreću jeste višak masnoće koju ova peciva upiju tokom prženja. Srećom, iskusne kuharice otkrivaju dv...
Prskanje ulja dok pržite hranu može biti pravi izazov u kuhinji, ali postoji jednostavan trik koji može pomoći u smanjenju ovog problem. Radi se o sipanju soli u ulje. Ovaj trik je veoma jednostavan i efikasan, a evo kako to tačno funkcion...
Riba je namirnica koju mnogi vole da jedu tokom cijele godine. Idealna je za raznovrsnu ishranu, a prženje je jedan od najbržih i najukusnijih načina pripreme. Međutim, jedan od problema prženja ribe, kao i drugih namirnica, jeste prekomj...
Prženje luka je jedan od najosnovnijih i najčešćih koraka u pripremi jela, bilo da se radi o supama, varivima, sosevima ili prženim jelima. Luk daje poseban ukus i miris, ali ako želite da vaša jela budu još ukusnija, postoji jedan mali tr...
Savršeno pečeno meso s hrskavom kožicom i sočnim mesom kulinarski je užitak kojemu rijetko ko može odoljeti. Iako je pečenje mesa tradicionalno povezano s ražnjem, priprema u rerni sve je popularnija opcija, jer omogućava savršene rezultat...
Na društvenim mrežama često nailazimo na trikove koji nam mogu olakšati život. Jedan od njih odnosi se na sprječavanje prskanja prilikom prženja, a pratitelji koji su isprobali ovaj trik kažu da ih je spasio. Vjerovatno se i vama dogodilo...
Da bi meso bilo sočno i mekano, postoji nekoliko ključnih koraka koje možete primijeniti, ovisno o vrsti mesa koje pripremate. Prvenstveno, trebate izabrati meso koje prirodno ima više masnoće, jer ona pomaže u očuvanju sočnosti. Kod gove...
Sigurno vam se dogodilo da vam ulje isprska na sve strane dok pržite komad ribe ili pljeskavicu. Kako bi izbjegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stejk. Osim toga...
Iako kaloričnija, riba je za mnoge najljepša pohovana. A, kako pohovanje može da bude pipav posao, imamo neke trikove kako da sebi olakšate posao. Naime, ovaj trik će vam pomoći da riba bude još hrskavija i ukusnija. Plus, neće upiti ulje....
Mljeveno meso je osnovni sastojak mnogih jela, kao što su špageti bolonjeze, lazanje ili ćufte. Međutim, često se dešava da tokom njegove pripreme pravimo greške koje mogu uticati na ukus i teksturu jela. U nastavku pročitajte pet najčešc...
Miris ribe dok se priprema kao ukusan obrok nije baš svima ugodan. Pogotovo ako pržite ribu. Također, može se dogoditi da riba bude žilava ili da ima neugodan miris ili okus. Želite li biti sigurni da će ispasti savršeno, u tavu morate dod...
Prženje u dubokoj masnoći uvijek nosi rizik od prskanja vrelog ulja koje može da izazove ozbiljne opekotine na rukama i licu. Bez obzira na to da li pržite meso, krofne ili pomfrit, vrelo ulje najčešće prska na sve strane, pa čak i ako izb...
Bjelanca su nevjerovatan vegetarijanski izvor bjelančevina, a žumanca su puna vitamina i minerala, uključujući vitamin A, B12, selen, kolin i lutein. Da bi dobili najbolje od jaja, treba pripaziti na koji način ih pripremate. Mnogi dijetet...
Svi volimo uživati u prženoj i pohovanoj hrani, ali samo oni koji čišćenjem liječe nervozu uživaju čistiti masne mrlje koje je zaista teško izbjeći prilikom prženja. Zaista teško, ali ne i nemoguće. Sve što trebate napraviti je malo promij...
Svako kućanstvo koje redovno kuha sigurno koristi ulje i mast kod pečenja i prženja. Takva hrana je ukusna, ali ulje ostaje. Šta učiniti s njim nakon pripreme hrane? Većina nakon prženja masnoću izlije u sudoper ili WC školjku, ali nijedn...
Hrskavim kolutićima luka teško je reći ne, osobito kada su još vrući i ljutkasti. Prženi kolutići luka odličan su snack, ali i prilog koji bez problema može zamijeniti krompiriće. Osim uz burgere i hot dog, možete ih poslužiti i s krilcim...
Teško će se naći neko da ne voli pržene krompiriće. Popularni promfrit jedno je od jela koja smo svi najprije naučili pripremati, no potraga za najboljim prženim krumpirićima zapravo nikad ne prestaje. Jedan vrlo jednostavan savjet može v...
/ Najkomentiranije
Emotivni oproštaji: Pronađeno tijelo mladog policajca Kenana Djedovića u Srebreniku
Goran Hubijar ostaje iza rešetaka: Produžen mu pritvor, strahuje se da će 'dovršiti krivična djela'
CIN: Koncesije Rašida Serdarova za izvlačenje budžetskog novca
Sjećate li se vremena kada ste za dvije marke mogli pojesti pet ćevapa? Tako je bilo prije 23 godine
Potvrđeno: Nesreća u Lašvi, kamion sletio sa puta, jedna osoba povrijeđena
Meso vam stalno ispadne žilavo? Uz ovaj neočekivani sastojak bit će mekše i sočnije nego ikad
Na prijedlog Tužilaštva KS: Produžen pritvor za još dva mjeseca Amiru Pašiću Faći
Arslan Dučić (NiP) podnio ostavku: "Iznevjerio sam prvo sebe pa onda svoj narod i državu"
Tužilaštvo TK otkrilo detalje pljačke i pucnjave u Kalesiji: Predložen pritvor za pomagača
Dragan Bjelogrlić osuđen na uslovnu kaznu zbog nasilničkog ponašanja
Novi slučaj pedoflije u Tuzli: Dvojici muškaraca određen pritvor zbog silovanja djeteta
Povećana kazna Vojinu Pavloviću: Za veličanje ratnog zločinca Mladića dobio tri i po godine zatvora
Bećirović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Palestine: Namoora se zahvalio na podršci BiH
Potvrđena optužnica: Bivši direktor "Komunalija" u Velikoj Kladuši tereti se za zloupotrebu položaja
Snijeg zabijelio Krajinu: Pogledajte trenutno stanje u Bosanskoj Krupi