Više ne morate poklopiti tavu tokom prženja: Dodajte 1 sastojak u ulje i spasite se prskanja
Sigurno vam se dogodilo da vam ulje isprska na sve strane dok pržite komad ribe ili pljeskavicu.
Kako bi izbjegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stejk. Osim toga prilikom prženja u poklopljenoj tavi teško ćete dobiti hrskavu koricu koja je neodoljiva za sve ljubitelje prženog mesa.
Donosimo vam jednostavan i provjeren trik, piše Krstarica, kako da spriječiti prskanje ulja po šporetu i kuhinji prilikom prženja.
Požar u Sarajevu: Vatrogasci na terenu
Postoji jedan tajni sastojak koji će vam omogućiti da pržite hranu bez prskanja ulja, pa nećete morati da ribate kuhinju nakon spremanja obroka.
Naime, sipajte ulje u tavu u kojoj ćete pržiti hranu, pa dodajte prstohvat soli. Lagano zagrijte, a na kraju dodajte namirnicu koju želite da ispržite. Ovaj jednostavan trik oduševio je mnoge domaćice, nadamo se da će i vas!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.