Zaboravite klasično pohovanje: Evo kako da riba bude sočna i ne raspadne se u tiganju

5
Radiosarajevo.ba
Zaboravite klasično pohovanje: Evo kako da riba bude sočna i ne raspadne se u tiganju
Foto: Pexels / Ilustracija

Priprema ribe za mnoge domaćice zna biti izazov, pogotovo zbog njene osjetljive i zahtjevne strukture. I dok se na našim trpezama najčešće nalazi pohovana riba, stare kuharice otkrivaju jednostavan trik koji garantuje savršen ukus – bez brašna, bez jaja, bez komplikacija.

Tajna je, kažu, u posebnoj marinadi u koju se riba potopi prije pečenja. Rezultat? Sočna unutrašnjost, hrskava korica i okus koji vraća u djetinjstvo.

Sastojci

  • 1,5 kg ribe po izboru
  • Prstohvat šećera
  • Začini po želji
  • 2 kašike soja sosa

Priprema

Ako riba nije očišćena, najprije je temeljito očistite od krljušti, iznutrica i narežite na komade. Zatim posolite, pobiberite, dodajte prstohvat šećera i soja sos, te sve prelijte s oko litru vode. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji u marinadi 30–40 minuta.

Novinarka Mirza Vranj hospitalizirana: Oglasila se iz bolnice

Novinarka Mirza Vranj hospitalizirana: Oglasila se iz bolnice

Nakon toga, zagrijte ulje u tiganju i pecite ribu dok ne dobije zlatno-smeđu koricu sa svih strana.

Bez puno truda, a s mnogo ukusa – ovaj recept bi lako mogao postati vaš novi omiljeni način pripreme ribe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije