Dodajte jedan sastojak u tavu kad pržite ribu: Okus je fantastičan, a neugodni mirisi nestaju
Miris ribe dok se priprema kao ukusan obrok nije baš svima ugodan. Pogotovo ako pržite ribu.
Također, može se dogoditi da riba bude žilava ili da ima neugodan miris ili okus. Želite li biti sigurni da će ispasti savršeno, u tavu morate dodati jednu namirnicu.
U tavu ulijte 100-125 ml mlijeka, pa kad se malo zagrije dodajte ribu.
Lijepe vijesti iz GRAS-a: Tramvaj od Ilidže do Baščaršije ponovo u funkciji
Prženje u mlijeku čini je mekom, a ovaj napitak upija neugodne mirise, posebno riječne ribe, prenosi Jutarnji.
Ako pripremate posno jelo, možete koristiti posnu vrstu mlijeka poput bademovog.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.