Genijalan trik: Dodajte ovu namirnicu u ulje na tavi i više neće prskati

0
Radiosarajevo.ba
Genijalan trik: Dodajte ovu namirnicu u ulje na tavi i više neće prskati
Foto: Pexels / Prženje

Prženje hrane može biti ukusno, ali prskanje ulja predstavlja ozbiljan rizik u kuhinji. Osim što može izazvati bolne opekotine, ulje koje prska može uzrokovati požar i oštetiti kuhinjske površine.

Postoji jednostavan trik koji može pomoći u smanjenju ovog problem. Radi se o sipanju soli u ulje.

Kada pospete malu količinu soli u tavu nakon što ste dodali ulje, so pomaže u apsorbovanju eventualne vlage koja može biti prisutna u ulju ili posuđu.

Sarajevo "prodisalo", vjetar rastjerao smog: Pogledajte očaravajuće prizore decembarske noći

Sarajevo "prodisalo", vjetar rastjerao smog: Pogledajte očaravajuće prizore decembarske noći

Vlagu, koja je glavni uzrok naglog isparavanja i prskanja, so upija i na taj način smanjuje šanse za prskanje.

Ovaj trik smanjuje mogućnost da voda iz hrane ili same posude izazove iznenadno isparavanje, što obično rezultira prskanjem vrućeg ulja. Međutim, važno je da ne preterujete sa količinom soli, jer previše soli može uticati na ukus jela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije