Trik profesionalaca: Dodajte malo soli u tavu kada pržite hranu, evo zašto

Prskanje ulja dok pržite hranu može biti pravi izazov u kuhinji, ali postoji jednostavan trik koji može pomoći u smanjenju ovog problem.
Radi se o sipanju soli u ulje. Ovaj trik je veoma jednostavan i efikasan, a evo kako to tačno funkcioniše.
Kada pospete malu količinu soli u tavu nakon što ste dodali ulje, so pomaže u apsorbovanju eventualne vlage koja može biti prisutna u ulju ili posuđu.

Komšić i Bećirović pisali ambasadorima BiH: Nepoštivanje Ustava je krivično djelo
Vlagu, koja je glavni uzrok naglog isparavanja i prskanja, so upija i na taj način smanjuje šanse za prskanje.
Ovaj trik smanjuje mogućnost da voda iz hrane ili same posude izazove iznenadno isparavanje, što obično rezultira prskanjem vrućeg ulja. Međutim, važno je da ne preterujete sa količinom soli, jer previše soli može uticati na ukus jela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.