Umjesto brašna upotrijebite ovu namirnicu kada pržite ribu: Neće biti masna

Riba je namirnica koju mnogi vole da jedu tokom cijele godine. Idealna je za raznovrsnu ishranu, a prženje je jedan od najbržih i najukusnijih načina pripreme.
Međutim, jedan od problema prženja ribe, kao i drugih namirnica, jeste prekomjerno upijanje ulja, što može pokvariti ukus i učiniti obrok manje prijatnim.
Ipak, postoji jednostavan trik koji vam može pomoći da pripremite savršeno hrskavu ribu, a da ne upije previše masnoće. Tajna leži u korištenju gustina, odnosno kukuruznog skroba, kao zamjene za brašno.

Tri planinara se izgubila se na putu prema Plasi, GSS Jablanica uspješno okončao akciju
Kako pripremiti hrskavu ribu uz pomoć gustina?
Za pripremu savršene hrskave ribe, sve što treba da uradite je da stavite gustin u zdjelu, a zatim ga pomiješate sa kašičicom soli, bibera i začinima po ukusu. Ova smjesa stvorit će zaštitni omotač oko ribe, koji će spriječiti da upije previše ulja, dok će je učiniti izuzetno hrskavom.
Nakon što ste pripremili smjesu, uobičajeno sipajte dovoljno ulja u šerpu i zagrijte ga. Ribu uvaljajte u pripremljenu smjesu od gustina i začina, pa je stavite u vruće ulje. Ovaj postupak će omogućiti da riba bude savršeno hrskava, a da ne upije previše ulja.
Ovaj trik ne samo da će poboljšati teksturu ribe, već će i vaš obrok učiniti ukusnijim i zdravijim. Pored toga, možete eksperimentisati sa različitim začinima i prilozima koji će upotpuniti vaš obrok.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.