Mnogi ljubitelji domaće zimnice suočavaju se s problemom pojave buđi u teglama džema. Dok neki buđ jednostavno uklone i nastave konzumaciju, stručnjaci upozoravaju da to nije uvijek bezbjedno. Buđ u sebi nosi spore koje se mogu proširiti u...
Pripremanje džema kod kuće može biti pravo zadovoljstvo, ali ponekad se desi da ne dobijemo željenu konzistenciju. Ako ste napravili džem od svog omiljenog voća, a on je previše tečan, ne brinite – uz nekoliko trikova možete ga spasiti i p...
Obično je jedini problem vrijeme koje treba izdvojiti kako bi i u zimskom periodu jeli ukusan džem pripremljen od svježih, pa još i domaćih jagoda. Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan put za samo pola sata vodi do ukusno...
Kraj augusta napokon je, osim zelenim, prošarao stabla smokava slatkim žutim i plavim plodovima. Ovaj put otkrivamo recept za džem od smokve. I to ne bilo kakav, već provjereno dobar zbog kojeg svaki put poželimo ponovo sjesti u automobil i...
Ko voli da eksperimentiše, a istovremeno je veliki gurman, onda ovu novu poslasticu mora obavezno da proba. Otkrivamo jedinstveni džem od kajsija kakav još niste probali, sa bijelom čokoladom. Džem od kajsija sa bijelom čokoladom je veoma...
U kupinama smo svi uživali kao djeca, mnogima rođenim u ljeto bile su najdraži ukras na rođendanskoj torti, a oni koji su ih imali običaj brati za šetnji prirodom potvrdit će vam kako se svaka ogrebotina od drače isplatila u zamjenu za te s...
April je vrijeme kad cvjeta maslačak. Često šetamo i ne obraćamo pažnju na ovu biljku. Međutim maslačak je pravi pomagač kada je u pitanju vaše zdravlje. Jedan od načina kako ga možete iskoristi je da napravite ukusan džem za regeneraciju...
Konstipacija ili zatvor je vrlo ozbiljno stanje koje ometa normalno funkcioniranje našeg organizma. Prema statistikama, svaka deseta osoba pati od problema s neredovitim pražnjenjem crijeva. Jedno od najboljih rješenja za zatvor je laksati...
Džemovi, marmelade i pekmezi najčešće se konzumiraju tokom kišnih jesenskih i hladnih zimskih dana. Ovi namazi imaju zajedničkih karakteristika: proizvode se od voća uz dodatak šećera, pektina i limunske kiseline, a da bi se dobila voćna s...
Fina i sočna štrudla sa džemom jedna je od najomiljenijih slastica koju vole baš svi. I mirisom i okusom podsjeća na neke bezbrižnije dane, a jednako je ukusna još topla ili ohlađena. Uz ovaj odličan recept napravit ćete je brzo i jednosta...
Otvorite teglu tako priželjkivanog, mirisnog, domaćeg džema pravljenog sopstvenom rukom, a zatim ugledajte sivo-smeđe, čupave mrlje buđi. Šta je činiti? Prvo treba da shvatite šta je buđ. To su uobičajene gljivice koje se uspješno razmnož...
Ukoliko želite da uživate u poslastici koja u sebi sadrži najljepše komade crne čokolade i voća ovo je idealan recept za vas. Kao što se i sami možete uvjeriti, ovaj recept nije naročito komplikovan. Potrebni sastojci Tri kg trešanja...
Iako mnogi vjeruju da su ove riječi sinonimi, zapravo označavaju sasvim različite proizvode. Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali nazivi se razlikuju s obzirom na vrstu, količinu voća, dijelove voća koji se koriste,...
Za sve one koji jednostavno ne mogu bez svoje dnevne doze ugljikohidrata, donosimo jednostavan recept kako možete napraviti ukusan džem od trešanja. Iako trešnje i nisu klasično voće koje se koris...
Sezona je kada se pripremaju džemovi. Donosimo vam recept za jedan od omiljenih, onaj od šljiva. Njegova čar je što ga ne trebate kuhati, a uz to je zdraviji jer je bez šećera. // Njegov ukus će vas očarati.&nbs...
Iako mnogi vjeruju da su ove riječi sinonimi, zapravo označavaju sasvim različite proizvode. // Džem, pekmez i marmelada se dobijaju preradom voća, ali nazivi se razlikuju s obzirom na vrstu, količinu voća, dijelove voća koji se kori...
Za sve one koji jednostavno ne mogu bez svoje dnevne doze ugljikohidrata, donosimo jednostavan recept kako možete napraviti ukusan džem od trešanja. Iako trešnje i nisu klasično voće koje se koristi za izradu marmelada, kada j...
Donosimo vam recept za desert kojem neće moći odoliti. Sastojci: 500 grama brašna (tip 500) 250 ml mlijeka 100 ml ulja 2 jaja 1/2 kockice svježeg kvasca (25 g) 1/2 kašičice soli 5 kašičice šećera 1...
Međutim, obično je jedini problem vrijeme koje treba izdvojiti kako bi i u zimskom periodu jeli ukusan džem pripremljen od svježih, pa još i domaćih jagoda. Na portalu food52.com objavljen je recept koji vas kroz kratak i jednostavan...
/ Najkomentiranije
Helez odgovorio Cvijanović: "Prije 30 godina je obilježavala Dan Državnosti, a danas ga napada"
UNODC uručio donaciju Federalnoj upravi policije
Ukinuta presuda roditeljima dječaka ubice iz Beograda: Predmet vraćen prvostepenom sudu
Dom za stare u Njemačkoj otvorio pub za štićenike: Puštaju im stare pjesme, bude sjećanja i emocije
Poruka Ambasade SAD-a građanima BiH: Cijenimo vašu snagu i odlučnost, i dalje čvrsto pružamo podršku
Prijevremeni izbori u bh. entitetu: Ko su kandidati za predsjednika RS-a?
Svemu prethodio izazov na Tiktoku? Poznat uzrok požara na Vjesniku, oglasila se i policija
Prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Imala samo jednu tačku dnevnog reda
Pravi superstar u poljoprivrednom svijetu: Bik Innovativ prodan za skoro 300.000 KM
Sarajevo Safari | Vučić se oglasio nakon optužbi da je učestvovao u ubijanju civila u Sarajevu
Max Verstappen mijenja broj na bolidu Red Bulla: "Naredne sezone neću uzeti svoj broj"
Srušio se borbeni avion tokom mitinga u Dubaiju: Publika svjedočila padu
Dramatično obraćanje Zelenskog: "Ovo je jedan od najtežih trenutaka u historiji Ukrajine"
Dobre vijesti za ljubitelje kafe: Globalne cijene naglo pale nakon odluke Trumpa
Katastrofalno stanje u sivom domu: Prekinut program BHT1 zbog prokišnjavanja zgrade