I to je moguće: Džem gotov za pola sata - bez šećera i kuhanja

0
Radiosarajevo.ba
I to je moguće: Džem gotov za pola sata - bez šećera i kuhanja
Foto: Pixabay.com / Džem, Ilustracija

Obično je jedini problem vrijeme koje treba izdvojiti kako bi i u zimskom periodu jeli ukusan džem pripremljen od svježih, pa još i domaćih jagoda.

Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan put za samo pola sata vodi do ukusnog džema od vašeg omiljenog voća.

Slijedite recept:

jedna šolja svežeg voća- obično bobičastog, od borovnica, malina, kupina, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije;

Teatarska kritika MESS-a: 'Tragùdia: Pjesma o Edipu' - Između svjetla i tame

Teatarska kritika MESS-a: 'Tragùdia: Pjesma o Edipu' - Između svjetla i tame

četiri kašikice čia sjemenki. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i provjerite kako vam se sviđa džem. Ako biste rijeđi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia sjemenki

jedna kašika javorovog sirupa

Mirisi iz djetinjstva: Napravite pravu domaću turšiju po receptu naših nana i baka

Mirisi iz djetinjstva: Napravite pravu domaću turšiju po receptu naših nana i baka

dvije kašikice limunovog soka; prstohvat soli.

Priprema:

Pomješajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, vjerovali ili ne, vaš džem je spreman. Poslužite se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije