I to je moguće: Džem gotov za pola sata - bez šećera i kuhanja

0
Radiosarajevo.ba
I to je moguće: Džem gotov za pola sata - bez šećera i kuhanja
Foto: Pixabay.com / Džem, Ilustracija

Obično je jedini problem vrijeme koje treba izdvojiti kako bi i u zimskom periodu jeli ukusan džem pripremljen od svježih, pa još i domaćih jagoda.

Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan put za samo pola sata vodi do ukusnog džema od vašeg omiljenog voća.

Slijedite recept:

jedna šolja svežeg voća- obično bobičastog, od borovnica, malina, kupina, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije;

Nakon sjednice dogovoren novi termin kada će se birati gradonačelnik Sarajeva

Nakon sjednice dogovoren novi termin kada će se birati gradonačelnik Sarajeva

četiri kašikice čia sjemenki. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i provjerite kako vam se sviđa džem. Ako biste rijeđi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia sjemenki

jedna kašika javorovog sirupa

Mirisi iz djetinjstva: Napravite pravu domaću turšiju po receptu naših nana i baka

Mirisi iz djetinjstva: Napravite pravu domaću turšiju po receptu naših nana i baka

dvije kašikice limunovog soka; prstohvat soli.

Priprema:

Pomješajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, vjerovali ili ne, vaš džem je spreman. Poslužite se.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije