Zasladite se tokom vrelih ljetnih dana: Napravite sebi džem od trešanja
Za sve one koji jednostavno ne mogu bez svoje dnevne doze ugljikohidrata, donosimo jednostavan recept kako možete napraviti ukusan džem od trešanja. Iako trešnje i nisu klasično voće koje se koristi za izradu marmelada, kada jednom probate ovaj namaz postat ćete ovisni o njemu.
Za izradu ove slastice potrebno je:
1,5 kg trešanja
2 kašike meda
3 kašike šećera
2 kašike cimeta
35 g želatina
Priprema:
1. Trešnje bez košpica stavite u lonac i zatim ih usitnite štapnim mikserom.
2. Dodajte šećer kojeg ste ranije pomiješali sa želatinom.
3. Spremljeno voće miješajte na vatri dok ne prokuha,a onda dodatne tri minute miješajte i skidajte pjenu koja se nakuplja.
4. Na samom kraju, umiješajte med i cimet te ulite smjesu u staklenke.
Dobijeni džem čuvajte u frižideru kako se ne bi pokvario!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.