Spreman za pola sata: Džem bez šećera i kuhanja

0
Radiosarajevo.ba
Spreman za pola sata: Džem bez šećera i kuhanja
Pixabay / Ilustracija

Obično je jedini problem vrijeme koje treba izdvojiti kako bi i u zimskom periodu jeli ukusan džem pripremljen od svježih, pa još i domaćih jagoda.

Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan put za samo pola sata vodi do ukusnog džema od vašeg omiljenog voća.

Slijedite recept:

  • jedna šolja svežeg voća- obično bobičastog, od borovnica, malina, kupina, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije;
  • četiri kašikice čia sjemenki. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i provjerite kako vam se sviđa džem. Ako biste rijeđi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia sjemenki
  • jedna kašika javorovog sirupa
  • dvije kašikice limunovog soka; prstohvat soli.

Priprema:

Pomješajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, vjerovali ili ne, vaš džem je spreman. Poslužite se.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije