Spreman za pola sata: Džem bez šećera i kuhanja
Radiosarajevo.ba
Obično je jedini problem vrijeme koje treba izdvojiti kako bi i u zimskom periodu jeli ukusan džem pripremljen od svježih, pa još i domaćih jagoda.
Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan put za samo pola sata vodi do ukusnog džema od vašeg omiljenog voća.
Slijedite recept:
- jedna šolja svežeg voća- obično bobičastog, od borovnica, malina, kupina, ali mogu i breskve, šljive ili kajsije;
- četiri kašikice čia sjemenki. Što više dodate, džem će biti gušći. Počnite sa četiri pa kad završite stavite u frižider na oko pola sata i provjerite kako vam se sviđa džem. Ako biste rijeđi, dodajte još voća, ako biste gušći, dodajte još čia sjemenki
- jedna kašika javorovog sirupa
- dvije kašikice limunovog soka; prstohvat soli.
Priprema:
Pomješajte sve sastojke, stavite u frižider na najmanje pola sata ili dok se ne stegne i, vjerovali ili ne, vaš džem je spreman. Poslužite se.
Namirite se na vrijeme: Trgovine u Federaciji BiH neće raditi ni u nedjelju, ali ni u ponedjeljak
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)