Ostalo vam je puno staklenih teglica od zimnice? Evo kako ih možete ponovo iskoristiti!

0
Radiosarajevo.ba
Ostalo vam je puno staklenih teglica od zimnice? Evo kako ih možete ponovo iskoristiti!
Foto: Printscreen / Staklene tegle

Volite li čuvati staklene posude koje dobijete kupnjom određenih vrsta artikala u trgovini ili vam je ostao višak od pripreme zimnice i niste sigurni kako ih ponovno upotrijebiti?

Postoji mnogo izvrsnih ideja za ponovnu upotrebu staklenih teglica kod kuće, što ih čini obaveznim za svakoga tko želi unijeti ekološku ovješenost u svoj dom te uštedjeti novac u isto vrijeme. Jer budimo iskreni, stvari mogu biti skupe, pa je ponovna upotreba tehnički besplatne staklenke umjesto kupnje nečega za obavljanje istog posla sjajan osjećaj!

Uklanjanje naljepnica sa staklenki prije ponovne uporabe

Većina staklenki dolazi s ljepljivim naljepnicama koje može biti teško ukloniti. Obično pomaže natapanje staklenki na nekoliko sati u vrućoj vodi sa sapunicom. Ako je ljepilo i dalje tvrdoglavo nakon dobrog namakanja, pokušajte dodati maslinovo ili biljno ulje u staklenku na nekoliko minuta, obrišite ga i zatim dobro operite staklenku. Nakon što ste očistili svoje teglice, evo nekoliko praktičnih načina na koje ih možete ponovno upotrijebiti kod kuće.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Organizirajte smočnicu sa staklenkama

Staklenke su savršen dodatak smočnici u svakoj kuhinji bez otpada. Ponovno upotrijebite velike staklenke za pohranjivanje bilo koje vrste suhe robe poput graha, tjestenine i riže. Velike staklenke za kisele krastavce također mogu biti izvrsne za ovo!

Osim toga, koristite staklene posude kao posude za začine, za organiziranje grickalica, držanje listića čaja ili bilo čega što vam padne na pamet!

Ostatke pohranite u staklenke

Spremanje hrane u staklenke nije ograničeno na vašu smočnicu. Također možete ponovno koristiti staklene tegle za čuvanje hrane u frižideru. Upotrijebite staklene posude za pohranjivanje ostataka u frižideru poput umaka, juha i salata.

Ne bacajte paketiće silika gela. Puno je toga u kućanstvu za šta ih možete iskoristiti

Ne bacajte paketiće silika gela. Puno je toga u kućanstvu za šta ih možete iskoristiti

Marinirajte meso u staklenkama

Umjesto jednokratnih plastičnih vrećica za mariniranje mesa, upotrijebite staklene posude. Pomoći će vam da koristite manje plastike kod kuće jer staklenke možete jednostavno oprati i ponovno upotrijebiti kada završite.

Upotrijebite staklenke kao vaze

Još jedna sjajna upotreba za prazne staklenke, posebno vintage staklenke, je za uređenje doma! Vaza za cvijeće u staklenoj tegli odličan je način da prenamijenite staru teglu kao dio estetskog ukrasa doma. Dodajte cvijeće, biljke ili sukulente u običnu staklenu teglu koju možete ukrasiti dodacima poput kamenčića ili je obojiti. Boja od krede odlično djeluje za slikanje izravno na staklu.

Ponovno upotrijebite staklenke kao čaše za piće

Staklene posude možete ponovno upotrijebiti za ispijanje vode, sokova, ledene kave i smoothieja. Pokrijte i vratite u hladnjak ako niste uspjeli sve konzumirati. To je puno bolje od vraćanja obične šalice u hladnjak za koju postoji opasnost da se prevrne i prolije. Također možete spremiti ostatke kave od jutra u staklene posude, a zatim si napraviti ledenu kavu kasnije tijekom dana.

9/11: Priča o misterioznoj olupini broda koja je pronađena ispod ruševina tornjeva u New Yorku

9/11: Priča o misterioznoj olupini broda koja je pronađena ispod ruševina tornjeva u New Yorku

Napravite biljni vrt sa staklenkama

Ponovno upotrijebite staklene tegle kako biste stvorili vrt svježeg začinskog bilja u svojoj kuhinji za lak pristup tijekom kuhanja. Dodajte zemlju, posadite sjeme i pričekajte da vaše bilje izraste.

Ponovno upotrijebite staklenke za izradu svijeća

Ako volite izrađivati vlastite svijeće, izrada u prenamijenjenim staklenim posudama izvrstan je način da im date novi život. Nakon što je svijeća gotova, očistite teglicu i ponovite postupak!

Organizirajte uredski materijal pomoću staklenki

Prenamijenite staklenku u uredski organizator za svoje olovke, olovke, makaze itd. i držite je na svom stolu. Staklenke sa širokim otvorom olakšavaju pohranjivanje raznih uredskih potrepština. Manje staklenke poput staklenki za dječju hranu izvrsne su za male predmete poput spajalica, pribadača i sličnih uredskih potrepština.

Ovaj predmet je nekad bio obavezan pored praga svake kuće: Znate li o čemu je riječ?

Ovaj predmet je nekad bio obavezan pored praga svake kuće: Znate li o čemu je riječ?

Koristite staklenke za organiziranje kupaonskih potrepština

Preradite staklenu teglu za pohranjivanje kupaonskih potrepština kao što su četkice za zube, kozmetički pribor, kistovi za šminku itd. Staklene posude su također savršene za male kupaonske potrepštine kao što su gumice za kosu, šminka i škarice za nokte jer na prvi pogled možete vidjeti što je u teglici i ne tratiti vrijeme na traženje.

Koristite staklenke za pribor za slikanje

Ponovno upotrijebite široke staklenke za pohranjivanje pribora za slikanje poput vaših kistova. Manje staklenke savršene su za spremanje boje kako se ne bi osušila, što vam pomaže da trošite manje boje. Staklene posude također su dobre za držanje vode za ispiranje kistova između boja, umjesto korištenja čaše za piće.

Napravite pribor za šivanje staklene posude

Spremite svoj pribor za šivanje u staklenu posudu radi lakšeg organiziranja i dodajte jastučić na poklopac. Ovo je sjajan način korištenja malih staklenki, piše tportal.

Zamimljive činjenice o bojama koje niste znali: Plava je najopularnija, dok od žute ogladnimo

Zamimljive činjenice o bojama koje niste znali: Plava je najopularnija, dok od žute ogladnimo

Spremite suvenire s odmora u staklenke

Imate li suvenire s odmora koje želite izložiti? Koristite staklenke za čuvanje suvenira. Najbolje vrste staklenih posuda za to su one s ukrasnim poklopcima, koji pomažu u sprječavanju prašine s vaših suvenira.

Ponovno korištenje staklenki kupljenih u trgovini jednostavan je i tehnički besplatan način za obavljanje drugih stvari u vašem domu. Daje staklenkama novu svrhu i omogućuje vam život održivijim i bez otpada. Dakle, što god radili, nikada nemojte bacati staklenke koje ste dobili od hrane, svijeća itd.! Ove kreativne ideje pomoći će vam da dobro iskoristite stare staklene boce i staklenke. A ako imate staklenu teglu ili bocu koja nije prikladna za prenamjenu, nemojte se osjećati loše ako je reciklirate! Staklo je jedan od najlakših materijala koji se može reciklirati jer se može reciklirati iznova i iznova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije