Predmeti koji vam kradu mir i energiju: Odmah ih izbacite iz kuće

1
Radiosarajevo.ba
Predmeti koji vam kradu mir i energiju: Odmah ih izbacite iz kuće
Foto: Pexels / Savjeti stručnjaka

Ukoliko vam je poznat osjećaj da se u svom vlastitom domu znate ponekad osjećati bezvoljno i da nemate energije, trebate znati da razlog za to može biti unutar prostora u kojem živite.

Stručnjaci za feng shui proučavaju dobar raspored predmeta po stanu, kao i onih koji utiču na naše raspoloženje i "kradu" nam energiju. Takve predmete grupirali su u šest skupina i savjetuju da ih se riješimo što prije. 

1. Oštećeni tanjuri, šoljice, zdjele

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Takvo posuđe donosi lošu energiju onome koji ga koristi, tvrde feng shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skupi, ali oštećen komplet. Korištenje ovakvog posuđa može utjecati na karijeru ili financije, piše Zadovoljna.hr.

2. Prazne posudice za so ili šećer

Nikada ne biste trebali dopustiti da vam posudice u kojima držite sol i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju unutar porodice. 

Savjeti uz koje ćete zauvijek istjerati moljce iz ormara

Savjeti uz koje ćete zauvijek istjerati moljce iz ormara

3. Hrpa starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate. Ako sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u uglu sobe. Razbacani po prostoru, donijet će vam lošu energiju.

4. Cipele ispred vrata

Bez obzira na to jesu li su poredane ispred spavaće ili bilo koje druge sobe, cipele su pravi energetski vampiri, pogotovo ako su prljave. Ormarić za cipele ili neko drugo mjesto za vašu obuću ispunit će vaš dom pozitivnom energijom.

5. Prljava odjeća u uglu sobe

Možda je najlakše baciti prljavu odjeću na pod u ugao sobe, ali treba znati da na tom mjestu nestaje i sva pozitivna energija. Trebali bismo imati mali prostor u koji ćemo odlagati svu prljavu odjeću za pranje, poput korpe za prljavo rublje.

Budite kreativni: Napravite sami moderan namještaj od peleta, a evo i kako

Budite kreativni: Napravite sami moderan namještaj od peleta, a evo i kako

6. Mjesto za sjedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ako postavite kauč ili krevet ispod nje, znajte da su otrovne strijele negativne energije usmjerene prema vama, objašnjavaju feng shui stručnjaci. Stoga, svoj kauč ili krevet samo malo pomaknite da se ne nalazi direktno ispod grede.

Prema tome, vikend pred nama bilo bi pametno iskoristiti za rješavanje loših predmeta i negativne energije, prenosi Slobodna Dalmacija 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije