Omiljena zimnica: Pripremite kisele paprike za tren - bez konzervansa
Kisele paprike mnogima su omiljena zimska salata.
Danas vam donosimo recept za odlične kisele paprike, koje se naprave za tren, ne treba vam konzervans, a vrhunskog su ukusa.
Sastojci:
Kremlj: Putin spreman razgovarati s Trumpom o Ukrajini, ali od svojih ciljeva sigurno neće odustati
5 kg paradajz paprika različitih boja, mogu i zelene rog paprike
2 l bijelog alkoholnog octa
2 l vode
200 ml ulja
250 g šećera
50 g soli
1 kašika bibera u zrnu
2-3 režnja češnjaka
Priprema:
Paprike operite, prepolovite i očistite od koštica. Zakuhajte mješavinu octa i vode, dodajte sol, šećer, biber u zrnu i očišćeni češnjak pa zagrijavajte do vrenja, miješajući da se sol i šećer otope.
Nakon što tekućina zakuha, ostavite da kuha otprilike minutu pa oprezno spustite u nju desetak polovica paprika.
Pričekajte da se tekućina ponovno ugrije i netom prije nego što ponovo počne kuhati, paprike izvadite šupljikavom žlicom i stavljajte ih u pripremljene, oprane, sterilizirane i vruće teglice, piše Večernji.
Teglice oprezno, da se ne opečete, lagano protresite, udarite njima nježno o složenu krpu na radnoj površini, da se paprike slegnu i lakše rasporede u teglu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve paprike.
Kad potrošite sve paprike, izvadite češnjak iz tekućine i još toplom zalijte paprike gotovo do vrha. Poklopite ih, ali poklopce nemojte zavrtati ili ih samo poklopite privremeno malim tanjurima i ostavite preko noći da vidite koliko će tekućine popiti.
Idući dan ponovno ugrijte preostalu tekućinu ako vam je ostala ili napravite novu, dotočite ponovno do vrha i zatvorite teglice.
To je to. Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.