Vrijeme je za zimnicu: Ovo je recept za jednu od najukusnijih
Paprika je nezaobilazno povrće u svakoj zimnici. Od nje se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar.
Ali, paprike mogu da se koriste na više načina. Ako do sada niste isprobali ovaj recept, krajnje je vrijeme, a ako jeste onda znate koliko je ukusno.
Paprike u senfu možete da služite kao salatu uz neko meso i ništa vam više ne treba. Ustvari, možda samo parče vrućeg domaćeg hljeba.
Građani Vogošće na ulicama: I večeras održali protest, a evo šta traže
Sastojci:
10 paprika
150 ml vode
70 ml sirćeta
2 kašike šećera
1 kašika soli
5 zrna bibera
2 lovorova lista
200 g senfa
150 ml ulja
Priprema:
Paprike isjecite na trake. U šerpu sipajte vodu, sirće, biber, šećer, so i lovorov list. Stavite papriku i kuhajte poklopljeno 15 minuta. Senf i ulje dobro sjedinite, pa kuhane paprike ubacite u tu smjesu i dobro promiješajte. Sipajte u tegle. Čuvajte u frižideru, piše Noizz.rs.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.