Radi se o vrlo jednostavnim trikovima. Sve što trebate napraviti, recimo, s peršunom, je staviti ga u čašu s vodom, kao što bi stavili cvijeće u vazu. Svježe začinsko bilje mekane strukture, poput peršuna...
Mlada direktorica marketinga u jednoj banci, Ernestina Agyei (30) iz Londona, otkrila je na društvenim mrežama kako sama miješa brašno i začine za pileće batke koje potom prži u ulju, kako bi kod kuće spravila obrok sli...
Ako vam je dosadilo praviti pileći file na "klasičan" način, onda je ovo pravi recept za vas. Izuzetno sočna zahvaljujući mocareli, pileći file u ovom paradajz sosu idealan je za ručak ili večeru, a za pripremanje vam ne treba mnogo vremen...
Začini su nešto bez čega ne može da prođe nijedno jelo. Oni daju ukus, aromu i vraćaju apetit. // Jedno dobro rješenje tokom ljetnjih mjeseci, kada imamo na raspolaganju razno povrće i začine, jeste da spremimo univerz...
Ne znate šta biste za ručak? Evo jedne ideje. Ovaj recept zovu muški krompir, zbog načina rezanja. Pripremljen sa senfom u rerni, bit će prava poslastica. // Potrebno vam je: - krompir - 5 komada- senf - 5 kaš...
Rano proljeće je najbolje vrijeme za biljku na otvorenom, ali možete staviti biljke u zemlju u bilo koje doba godine da nije zamrznuta. Ako ćete ih saditi u posudama, to je odlična opcija za one u hladnijim krajevima koji žele započeti sad...
Gulaš s noklicama odlično je jelo za porodični ručak. Iako se možda na prvu tako čini, nije teško napraviti ga. // Donosimo vam recept koji ne zahtijeva mnogo posla, a meso će biti sočno i mekano. U kombinaciji s nokli...
Grlobolja je česta u zimsko doba godine, a i pretproljetne promjene vremena ne idu u prilog. Koliko je god važno da za vrijeme grlobolje svojoj prehrani dodate neke namirnice koje će smanjiti simptome bolesti i ojačati imunitet, postoje i...
Za ove slasne šnicle neće vam trebati mnogo vremena, a rezultat će biti fenomenalan. Prednost je i u tome što sve spremate u istoj posudi, tepsiji ili vatrostalnoj zdjeli. // Potrebno vam je: -4 šnicle-4 veća k...
Ove pileće šnicle jednostavne su za napraviti, a toliko su sočne da ćete ih pripremati često. Začini koji idu u ovo jelo daće mu posebnu aromu. // Potrebno vam je: -piletina -sol, biber-bijeli luk (tri čehna) -četiri ka&scar...
Crveno zlata ili šafran, jedna je od najskupljih hrana na svijetu. Cijena ovog vrijednog začina košta više od 60 hiljada maraka. Najčešće se uzgaja na području Irana i Indije. Pravi se od tučka cvijeta, a z...
Punjene pileće šnice sa raskošnim sosom idealne su za sočan ručak. Nakon što ih probate, poželjet ćete još. // Za pripremu vam ne treba više od pola sata. Isto tako i za kuhanje. Potrebno vam je (...
Koliko vam se puta desilo da pohujete meso, a ono nikako da bude „kao sa slike“ i pri tome nije ukusno kako bi trebalo biti? Svi znamo da savršeno pohovano meso ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutraš...
Problemi sa varenjem, jedna od najčešćih bolesti savremenog društva, nerijetko su uzrok kombinacije stresa i neadekvatne ishrane. Mada ne postoje univerzalni savjeti, niti lijek koji bi mogao svima da pomogne, otkrivamo vam ko...
Mučite se s pilećim filetima jer nikako da budu mekani onako kako želite ili izgube sočnost? Vašim nevoljama je kraj. Donosimo vam recept kako spremiti piletinu da bude mekana i ukusna. Uvjerite se sami u ove jednostavne, ali magičn...
Tikvica je jedna od najkorištenijih namirnica u našim jelovnicima. Bogate su vitaminima i mineralima, kao i antioksidansima, a dobre su i za snižavanje šećera u krvi i bolju probavu. Osim što su iznimno zdrave,...
Krompir je neizostavan dio naše kuhinje i jednostavno bez njega ne možemo zamisliti sedmicu. Ako vam je pak dosadilo da ga kuhate ili pečete, donosimo vam recept za jelo u kojem ćete uživati – pikantni francuski krompir u rern...
Ljuta ili slatka, mljevena crvena paprika nezaobilazan je začin u gotovo svakoj kuhinji. Posebno sada, zimi kad jedemo više zasitnih variva, gulaše i paprikaše i općenito jela na kašiku. Kada saznate koliko je z...
Ako niste sigurni šta biste danas za ručak, donosimo vam još jedan prijedlog. Riječ je o jelu koje vodi porijeklo iz Lombardije, ali se, kao i sve, proširilo i u druge kuhinje, pa je tako omiljen i u našoj. Nje...
Začinsko bilje jedan je od najlakših načina na koje možemo unijeti zelenilo na svoj balkon ili u kuhinju, a ujedno je i vrlo praktično. Može se koristiti u pripremi slasnih jela kojima daje savršenu ravnotežu okusa, a ujedno j...
Gordon Ramsay na svom YouTube kanalu otkriva svoje male tajne za pripremu raznovrsne hrane. Otkrio je i recept za hrskavi krompir koju obično poslužuje uz božičnu pečenku. Riječ je o klasičnom receptu koji je obogaćen netipičnim začinima t...
Tržišni inspektorat Federalne uprave za inspekcijske poslove je 10. septembra na graničnom prijelazu Izačić, u toku redovnog pregleda pri uvozu, a u skladu s odredbama Zakona o kontroli kvaliteta određenih proizvoda pri uvozu i izvoz...
Iako ga najviše koristimo kao začin jelima, bosiljak je odličan u čaju i može pomoći kod glavobolje, nadutosti, stresa ali i u slučaju bolnog kašlja i prehlade. Tradicionalno se u raznim kulturama koristi već stotinama godina...
Istraživanja su pokazala da šafran, između ostalog, može poboljšati raspoloženje, umanjiti simptome PMS-a i pomoći u mršavljenju. // Američki psihijatri tvrde da je šafran najefikasniji prirodni antidepres...
/ Najkomentiranije
Održani "Dani poduzetništva žena": Proslava uspjeha udruženja tokom deset godina
Njihovo je srce veliko: Za ova 3 znaka Zodijaka kažu da imaju najbolju dušu
Da vas vidimo detektivi: Cilj je za manje od 30 sekundi pronaći pet nelogičnosti
Pjesma dana i Adi Lukovac sa "Merhaba"
Ove sedmice počinje suđenje Kerimu Lučareviću - optužen zbog Dobrovoljačke ulice
Da li je čili dobar začin za nas? Jedan sastojak iz istog može pomoći da budemo zdraviji
Trump planira velike promjene koje niko nije očekivao: Želi da evropski vojnici dođu u Ukrajinu?
Koliko mesa jedu građani Bosne i Hercegovine?
Sjajan vikend plivača Sport time: 13 medalja i pet rekorda u Zagrebu
Jednosatni protest radnika KCUS-a: Evo koji su ključni problemi
Broj majstora u BiH se rapidno smanjuje: Hoćemo li ostati bez zanatlija?
Sve češća pojava u trgovinama BiH: Jedna cijena na polici, druga na računu
Danas je 11.11., najmoćniji dan u godini: Nikako ne radite ovih sedam stvari - donose lošu energiju
Muftija Grabus: Hafiz Spahić nas je učio kako se moramo ustrajno boriti za svoje ideje
Mnogi krivo odgovore, a ovo bi trebao znati svaki vozač: Ko ima prednost na ovoj raskrsnici?