Zagrijte se uz mađarski gulaš: Toplo, začinjeno i ukusno
Mađarski gulaš poznat je u cijelom svijetu i idealan je za ovaj hladni, oktobarski dan.
Da biste ga napravili, bit će vam potrebno oko 800 grama junetine, malo majčine dušice i kumina, limuna, bijelog luka, zatim mrkva, ljuta mljevena paprika, sirće, te peršun, slatka mljevena paprika, korijen celera, mesni temeljac i ulje.
Meso očistite od kožica i narežite na komade veličine zalogaja.
Dodajte malo soli, bibera, majčine dušice, kumina, naribane korice limuna. Sve izmješajte i ostavite na stranu.
U loncu, na zagrijano ulje, dodajte isjeckani luk, zatim bijeli luk, posolite i na laganoj vatri pržite dok povrće ne omekša.
U lonac dodajte mljevenu slatku i ljutu papriku, paradajz, sve pomiješajte, dodajte začinjeno meso i na srednje jakoj vatri pržite, dok ne ispari tekućina iz mesa.
Dodajte sirće, narezanu mrkvu i korijen celera i peršun.
U to dodajte mesne supe toliko da pokrije sastojke, a kada provrije, kuhajte na laganoj vatri jedan i pol sat i poslužite.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.