Kako napraviti bečku šniclu po originalnom receptu

0
Radiosarajevo.ba
Kako napraviti bečku šniclu po originalnom receptu
PrtScr / Bečka šnicla

Jasno je da spremanje bečke šnicle nije teško, ali uvijek ima onih koji pokušavaju da neko jelo pripreme prvi put, kao i onih kojima će dobro doći precizni savjeti.

Šef kuhinje u uglednom bečkom restoranu Meissl & Schadn Jurgen Gschwendtner otkrio je nekoliko trikova pomoću kojih ćete svaki put napraviti originalnu bečku šniclu.

Jurgen kaže da se bečka šnicla uvijek mora praviti od teletine. Taj dio savjeta možda možete da prilagodite svom ukusu."Klasična bečka šnicla debela je između 5 i 6 milimetara, a nakon što je istučemo, oko 3-4 milimetra", pojasnio je.

"Za dobru smjesu za prženje trebaju vam jaja, so, glatko brašno i prezle. Nakon što se šnicla dobro posoli, u potpunosti se mora uvaljati u brašno da bi se kasnije mrvice dobro primile", kaže Jurgen.

Nakon što ste meso uvaljali u brašno, potopite ga u jaja. Za klasičnu bečku šniclu potrebno je 5 do 7 jaja.

"Jaja ne smijete umutiti do kraja, neka se vidi razlika između bjelanca i žumanca, to je vrlo važno", naglasio je Jurgen.Nakon toga šniclu uvaljate u prezle i spremna je za prženje.

Savjete o prženju pogledajte u videu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije