Toliko su dobre: Sočne i hrskave pileće šnicle iz rerne

Radiosarajevo.ba
Toliko su dobre: Sočne i hrskave pileće šnicle iz rerne
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Ove pileće šnicle jednostavne su za napraviti, a toliko su sočne da ćete ih pripremati često.

Začini koji idu u ovo jelo daće mu posebnu aromu.

Potrebno vam je:

-piletina
-sol, biber
-bijeli luk (tri čehna)
-četiri kašike ulja
-dvje kašike senfa
-kašika soka od limuna
-curry
-bosiljak
-200 grama prezle
-kačkavalj
-kašičica aleve paprike

Priprema:

1. Pileće šnicle istucati i posoliti po ukusu. Pomiješati senf, sok od limuna, bosiljak, malo curryja i bibera i ostalih začina po svom ukusu. Sve ove začine dobro promiješati.

2. Staviti šnicle da odstoje 1 sat u marinadi. Izvaditi ih iz marinade, malo ih ocijediti, uvaljati ih u prezlu i poredati u podmazanu vatrostalnu posudu.

3. Preko šnicle posipati sitno isjeckan bijeli luk i narendan kačkavalj.

4. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, piše Bonapeti.

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije