Sočne punjene pileće šnicle s raskošnim sosom
Punjene pileće šnice sa raskošnim sosom idealne su za sočan ručak.
Nakon što ih probate, poželjet ćete još.
Za pripremu vam ne treba više od pola sata. Isto tako i za kuhanje.
Potrebno vam je (za dvije osobe):
-pileće šnicle - 2 komada
-skamorca sir - 100 grama
-bijeli luk, tri do četiri čehna
-jedno jaje
- šoljica bijelog vina
-bujon od povrća - 1 šoljica
-ruzmarin
-kašika brašna
-sol, biber
-maslinovo ulje
Priprema:
1. Umutite jaje viljuškom. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i napravite omlet.
2. Pileće šnicle istucite čekićem i lagano ih začinite prstohvatom soli i bibera.
3. Podijelite omlet na dva dijela. Stavite po polovinu omleta na svaku šniclu, a odozgo postavite skamorca sir nasječen na kolutove.
4. Umotajte u rolat i učvrstite ga čačkalicama.
5. U velikoj tavi ugrijte šoljicu maslinovog ulja. Dodajte luk i ruzmarin.
6. Stavite rolate od piletine i pržite ih 3-4 minuta sa svih strana.
7. Izvadite luk i ruzmarin, dodajte bijelo vino i bujon od povrća. Rastvorite brašno u malo vode i dodajte u sos da se zgusne.
8. Prilikom služenja prelijte punjene pileće šnicle raskošnim sosom.
Napomena: Recept možete da pripremite i sa žalfijom. I tada je veoma ukusno, piše Bonapeti.rs.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.