Sočne punjene pileće šnicle s raskošnim sosom

Radiosarajevo.ba
Sočne punjene pileće šnicle s raskošnim sosom
Foto: Coolinarika / Ilustracija

Punjene pileće šnice sa raskošnim sosom idealne su za sočan ručak.

Nakon što ih probate, poželjet ćete još.

Za pripremu vam ne treba više od pola sata. Isto tako i za kuhanje.

Potrebno vam je (za dvije osobe):

-pileće šnicle - 2 komada
-skamorca sir - 100 grama
-bijeli luk, tri do četiri čehna
-jedno jaje
- šoljica bijelog vina
-bujon od povrća - 1 šoljica
-ruzmarin
-kašika brašna
-sol, biber
-maslinovo ulje

Priprema:

1. Umutite jaje viljuškom. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i napravite omlet.

2. Pileće šnicle istucite čekićem i lagano ih začinite prstohvatom soli i bibera.

3. Podijelite omlet na dva dijela. Stavite po polovinu omleta na svaku šniclu, a odozgo postavite skamorca sir nasječen na kolutove.

4. Umotajte u rolat i učvrstite ga čačkalicama.

5. U velikoj tavi ugrijte šoljicu maslinovog ulja. Dodajte luk i ruzmarin.

6. Stavite rolate od piletine i pržite ih 3-4 minuta sa svih strana.

7. Izvadite luk i ruzmarin, dodajte bijelo vino i bujon od povrća. Rastvorite brašno u malo vode i dodajte u sos da se zgusne.

8. Prilikom služenja prelijte punjene pileće šnicle raskošnim sosom.

Napomena: Recept možete da pripremite i sa žalfijom. I tada je veoma ukusno, piše Bonapeti.rs.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije