Najsočnija piletina: Punjena mocarelom u paradajz sosu pravi je pogodak
Ako vam je dosadilo praviti pileći file na "klasičan" način, onda je ovo pravi recept za vas.
Izuzetno sočna zahvaljujući mocareli, pileći file u ovom paradajz sosu idealan je za ručak ili večeru, a za pripremanje vam ne treba mnogo vremena.
Potrebni sastojci za tri osobe:
- Tri pileća filea
- Mocarela sir – 100 grama
- Brašno 250 grama
- Šest jaja umućenih
- Prezle 230 grama
- Ulje – jedna šolja (oko 200 ml)
- Pasirani paradajz 700 grama
- Parmezan 50 grama
- Dvije kašike svježeg bosiljka
- Sol i biber po ukusu
Priprema:
1. Posolite pileći file i nožem ga rasijecite po sredini. U „džep“ ubacite mocarelu i parmezan i pritisnite dobro kako bi se zatvorio.
2. Odvojite brašno, jaja i prezle u tri različite posude. Pazeći da se meso ne otvori, umačite piletinu redom u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle.
3. Zagrijte ulje u tavi na srednju temperaturu i pecite piletinu s obje strane dok ne dobije zlatnu boju.
4. Zagrijte rernu na 180 stepeni Celzijusevih. U tepsiju ravnomjerno rasporedite 2/3 paradajz sosa i preko poredajte piletinu. Ostatak sosa prelijte preko mesa. Pecite oko 20 minuta, piše Still.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.