Brzo i slasno: Ove šnicle morate probati
Za ove slasne šnicle neće vam trebati mnogo vremena, a rezultat će biti fenomenalan.
Prednost je i u tome što sve spremate u istoj posudi, tepsiji ili vatrostalnoj zdjeli.
Potrebno vam je:
-4 šnicle
-4 veća krompira
-glavica luka
-200 grama šampinjona
-kesica supe od gljiva
-kašika praha paradajz čorbe iz kesice
-ulje
-sol, biber
-čili
-limun
Priprema:
1. U nauljenu tepsiju stavite šnicle, pa oko njih poredajte kriške krompira. Isjeckajte šampinjone i luk pa pospite po šniclama i krompiru.
2. Izmiješajte sadržaj supe od gljiva i prah za paradajz čorbu s 300 mililitara vode i prelijte preko povrća i mesa.
3. Stavite u rernu da se dinsta oko pola sata. Izvadite, promiješajte i probajte ukus pa eventualno dodajte začine po želji. Pecite još pola sata ili dok meso i krompir ne budu mekani, piše Lepaisrecna.rs.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.