Sarma s ribom, specijalitet koji ćete pamtiti

Radiosarajevo.ba
Sarma s ribom, specijalitet koji ćete pamtiti
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Sarma s dimljenom ribom je specijalitet koji se pamti!

Ukus kiselog kupusa i dimljenog šarana se toliko dobro slaže da ćete po neko parče dimljene ribe od sada stavljati i u običnu sarmu.

Potrebno vam je:

-jedna veća glavica kupusa
-pola kilograma dimljenog šarana
-dvije glavice luka
-dvije šoljice riže
-ulje
-brašno
-začini
-kašika začinske crvene paprike
-sol, biber

Priprema:

1. Očistiti kupus. Dimljenom šaranu odstraniti kosti i sitno ga isjeckati. Na ulju pržiti luk, a nakon što porumeni dodati mu papriku i mljeveno meso šarana. Pržiti još 2-3 minuta.

2. Pomjeriti s vatre pa dodati rižu i začiniti po ukusu. Smjesu dobro izmiješati.

3. Polako uvijati sarme, slagati ih u dublju posudu. Napraviti zapršku od 3 kašike ulja, 1 kašike brašna i 1 kašike crvene začinske paprike. Zapršku dodati preko sarme, naliti vodom i staviti da se kuha na laganoj temperaturi dok kupus ne omekša.

Napomena: Osim šarana možete staviti i druge dimljene ribe, kao što je šljuka. Neko stavlja i meso oslića, prethodno skuhanog u slanoj vodi, a ostali postupak je isti, piše Lepaisrecna.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije