Danas je peti dan ramazana, devetog mjeseca hidžretskog kalendara koji muslimani i muslimanke provode u postu od zore do zalaska sunca. Vjernici širom svijeta poste nastojeći steći Allahovo zadovoljstvo, moralno pročišćenje i...
Mjesec ramazan je stigao, a po tradiciji muslimani u Bosni i Hercegovini i zemljama regije, dnevni post završavaju obrokom iftarom, čiji je gotovo i nezaobilazan dio somun tj. lepina. Somune, naravno, vole i mnogi drugi, a ako želit...
Palačinke – ko ih ne voli! No, napraviti smjesu za njih priličan je kulinarski poduhvat. Najčešće su 'gumene', debele, žilave, prepečene, nepečene...i u kuhinji zadaju nam priličnu glavobolju. // Bez brige –...
Ovaj kolač je toliko lagan za pripremu, a o okusu da ne govorimo (njegovo ime sve govori!). Za pola sata dobijete čarobno čokoladno čudo, koje svakako vrijedi probati. Sastojci BISKVIT:4 jaja50 grama šećera200 grama putera100 gra...
Uz ovih šest savjeta vaše prženice bit će perfektne i ukusne! 1. Ne preterujte sa mlijekom // Nemojte pretjerivati u dodavanju mlijeka jajima. Tako se jaja neće dobro ispržiti, pa ćete dobiti gnjecave prženice. Najbolj...
Nedjelja je, jutro je i svi želimo da danas malo više odmorimo... Stoga vam za ovo nedjeljno jutro predlažemo superbrzi doručak - gotov je za 20 minuta, a sve sastojke vjerovatno imate u frižideru. // Sastojci: 14 ravni...
Danas je kišno, tmurno vrijeme i mnogi od nas odlučit će se za "kućnu" varijantu subote. Ukoliko imate malo "viška" vremena danas, predlažemo vam da sebe, ukućane i/ili prijatelje, iznenadite jelom koje svi vole....
Jedan je ovsena kaša sa mlijekom. Priprema tako što je kuhate sa izvorom proteina poput mlijeka, a ne sa vodom. Nije nužno koristiti kravlje, tako da je moguće upotrijebiti i sojino mlijeko. Možete se poslužiti i bademovim ili...
Jednostavno, brzo, slatko i superčokoladno, tačno ovako bismo opisali ovaj popularni, sočni i tamni kolač poznat pod imenom "crnac bez jaja". Kako mu naziv govori, ovaj sočni čokoladni kolač ne sadrži jaja, stvarno se brzo i lako priprema...
Prvo i osnovno, za dobru tursku kafu potrebna je kvalitetna mješavina, i zato nemojte da štedite na njoj - pijete je iz zadovoljstva, a ne iz prijeke potrebe! Drugo, malo ko zna da za tursku kafu na početku voda ne treba da p...
Brzinski nedjeljni ručak. Da, i to je moguće. Ako vam se danas ne dâ previše mudrovati oko toga što biste kuhali, jer je jednostavno nedjelja i počinje nam EYOF i uživate sa svojom porodicom pa vam se provodit...
Izmamite svojim ukućanima danas osmijeh brzo i lako! Priprema ove verzije tradicionalne domaće poslastice ne zahtijeva isuviše vremena, a obradovaće sve članove obitelji... // Sastojci:750 g brašna1 dl ulja4 ka&sc...
Sastojci: 175 g crne čokolade // 7 jaja 140 g maslaca Priprema: Zagrijte rernu na 130 stepeni. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Izlomite čokoladu na kocke i otopite na pari, pa kad se otopi umiješajte na kocke i...
Bilo da je jedete kao glavno jelo ili kao predjelo ili dodatak jelu, španska pita je uvijek odličan odabir. Potrebno je: // *3 jajeta*200 ml jogurta*100gr bijelog brašna*100 gr kukuruznog brašna*150 gr šu...
Sastojci za tijesto: 250 g glatkog brašna3 kašikice praška za pecivo125 g svježeg sira50 ml mlijeka50 ml ulja1 kašika soli1 bjelancePremaz i posip: // 1 žumance1 kašika mlijekamalo biberamalo sol...
Želite li napraviti napitak koji će pročistiti organizam, smiriti upale i djelovati antibakterijski, predlažemo vam recept za "Ljubičasti raj". U skromnom korjenastom povrću nalazi se jedan od najbogatijih izvora alkalnih minerala iz vrta....
Postoji li osoba koja ne voli uštipke? Ovi ukusni zalogaji izvrsni su u svojoj slanoj ili slatkoj varijanti, mogu se kombinirati s kajmakom, suhim mesom, sirom ili nekim slatkim namazima. // A mogu se jesti i sami, bez ičeg...
Mantija predstavlja vrstu pite s mesom. Fantastičnog je ukusa i da bi se napravila potrebno je malo više truda ali se itekako isplati. // Sastojci: – 500 ml mlake vode– 1 kašičica soli– 850 gr...
Novi dan, nova informacija da nešto pogrešno radite cijelog života. Ovaj put glavni je akter – tjestenina. // Na većini stolova diljem regije barem se jednom sedmično nađe tjestenina. Svako ima svoj omiljeni...
Iako bi se musaka trebala praviti s patlidžanima, na našim prostorima jedina koju priznajemo je ona s krompirom i dinstanim mesom. Za danas vam donosimo recept za musaku, tako jednostavnu i neodoljivo ukusnu, onu koja miriš...
Ćetenija je tradicionalna bosanska poslastica u obliku konca koja se pravi u zimskom periodu. // Stara bosanska jela, ali i poslastice su jedan od zaštitnih znakova naše kulture. Naša zemlja obiluje brojn...
Kao nadjev koristimo jabuku, cimet, bananu i čokoladu. Sam njen sastav govori koliko je ova pita ukusna... Potrebno je: 500-600 gr brašna 150 gr margarina2 jaja200 ml jogurta2 jajakorica limuna1 prašak za pecivo150 gr &scaro...
Iz restorana Saranda iz Tuzle čijih je 15 majstora učestovalo u pravljenju baklave teške 800 kilograma, odnosno 15.200 komada, čime je ovaj poduhvat nominovan za Guinnessovu knjigu rekorda, odlučili su sa javnosti podijeliti recept....
Medenjaci su jedan od najpopularnijih božićnih i novogodišnjih kolačića, a Zadovoljna.hr donosi najjednostavniji recept uz pomoć kojeg će sigurno ispasti savršeno. SASTOJCI ZA MEDENJAKE: // - 15 dag maslaca- 15 dag med...
/ Najkomentiranije
Šta se to dešava u Francuskoj? Kylian Mbappe nije pozvan u reprezentaciju
Problemi se gomilaju u NUB-u: Osim blokade izdavaštva, sve izvjesnije isključenje iz sistema COBISS
Oglasio se i Biden: "Izgubili smo, spremni smo za mirni transfer vlasti"
Užas u Beču: Bosanac pretukao bivšu djevojku i njenu majku
Predivne vijesti: Udruženje Pomozi.ba uplatilo više od milion KM područjima pogođenim poplavama
Denis Bećirović u Budimpešti žestoko kritikovao Rusiju: "Aveti prošlosti su opet probuđene"
Na "crnoj listi": Saša Magazinović dobio zabranu ulaska u jednu državu
Milorad Dodik donio odluku: Smijenjeno rukovodstvo "Šume Srpske"
Otvorena izložba Anite Zečić: "Prijedorska trauma je prijedorska tuga" priča istinu o zločinima
Pregledajte stare kolekcije CD-ova: Možete zaraditi i do 20.000 KM
Klanjana dženaza muftiji Šefki-ef. Omerbašiću: "Rastanci su teški i bude emocije"
Slavni chef otkrio trikove: Kako da vam sarma bude ukusna i sočna kao nikad prije
Doktorica pojašnjava: Da li se može jesti hrana sa poda?
Naučnici analizirali DNK žrtava drevnih Pompeja pa ostali šokirani: "Oni nisu ono što smo mislili"
Enid Tahirović o rukometnim Zmajevima: "Na Islandu smo pokradeni. Doborac će napraviti dobar posao"