Najukusniji brzi jesenji doručak: Kajgana sa gljivama će oduševiti sve ukućane
Jesen je vrijeme gljiva. Donosimo vam lagan recept za preukusan doručak.
Vrganj, lisičarke, šampinjoni ili neka druga jestiva gljiva - koju god izaberete, odlično će ići uz jaja.
Ogulite gljive, nareži in na listiće ili deblje, ovisno kako više voliš, izdinstajte ih na malo ulja te prelijte jajima koja ste prethodno u zdjelici umutili s mlijekom, posolili i pobiberili.
S ove strane Drine | Dragan Banjac: Ukoljica s najvišeg mjesta
Operite nekoliko listova zelene salate. Kajganu pažljivo stavite na šnitu hljeba, dodajte zelenu salatu i poklopite drugom šnitom hljeba. Jesti možete odmah ili pak sendviče spakovati za kasnije.
U svakom slučaju imat ćete ukusan i zdrav obrok.
Sastojci
tri jaja
dvije-tri gljive po želji (količina ovisno o veličini i porcijama)
so i biber
pola dcl mlijeka
hljeb
zelena salata
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.