Kad ćete da pravite, ako ne sada. Isprobajte recept za pocijepane paprike sa bijelim lukom u rerni popularne bake Jele, s jednog od najpopularnijih Youtube kanala kada je kuhanje u pitanju. Potrebno je: 5 kg paprike 5 kašika si...
Jesen nam se polako prikrala, a s njom i sezona dunja. Iskoristite je kako biste napravili takozvani "sir" od ove mirisne voćke, starinski desert poznatiji pod nazivima kitnkez i kotonjada. SASTOJCI: // - 2.5 kg dunja- 500 grama &sc...
Pečeni krompir s hrskavom koricom san je brojnih gastronoma. Oni koji su pokušali ispeći ovakav krompir znaju da to nije i najlakši zadatak... Chef John na YouTube kanalu Food Wishes otkrio je recept za svoje hrskave kompire...
Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Osim brašna kao sastavnog dijela raznih vrsta tijesta ovaj žuti plod neizostavan je dio variva, salata i umaka. No osim ugodnog i blagog okusa kukuruz ima vrlo bogat...
Zimnica je mnogima nezamisliva bez ajvara koji se priprema u brojnim varijantama, od one minimalističke koja uključuje samo paprike, češnjak, ulje i sol, do “bogatijih” ajvara s dodanim patlidžanima, ljutim papričicama, r...
Pire krompir je pravi klasik među prilozima. Većina ga priprema tako da oguli krompir, skuha ga u vodi pa dobro zgnječi, nakon čega doda malo mlijeka, margarina, muškatnog oraščića, soli i papra. // To je osnovni recep...
Jamie Oliver ovih dana proslavio je 20 godina emitovanja televizijske emisije "Goli kuhar" koja ga je lansirala među najpoznatije kuhare svijeta, ali i uopće javne ličnosti. Britanac slavu duguje najprije brzim, ukusnim i jednostavnim rece...
Vrijeme je za spremanje zimnice, a među nezaobilaznim delicijama koje je spremamo za zimu je svakako ajvar. Recept za ajvar nije kompliciran, ali svaka priprema veće količine ajvara zahtijeva dosta truda i vremena. // Kod pripreme a...
Ovakav jednostavan kolač ćete obožavati. Bez mnogo truda, dobit ćete predivnu poslasticu pogotovo ako joj dodate "kaputić" od čokolade. Potrebno je: // 300 ml. kisele vode 100 gr. šećera 250 gr. brašna šolj...
Ovaj kremasti i sočni kolač doslovno se topi u ustima i kao stvoren je za tople ljetne dane. Brzo je gotov i ne mora se peći, tako da ne morate cijelo poslijepodne provesti u kuhinji. Sastojci: // oko 300 grama petit keksa500...
Kako nam predstoje paklene vrućine, svi pribjegavamo raznim načinima da bi se osvježili i rashladili. Priželjkujemo nešto hladno uvijek na domak ruke, pa evo i rešenja. Predlažemo vam recept za ledeni napitak od salate i bobi...
Domaći sladoled koji je spreman za samo pet minuta? Zvuči prilično nevjerovatno. Ali, imamo recept koji možete odamh početi da spremate... Evo recepta koji je pogledalo više od 17 miliona ljudi: // SASTOJCI: Pola šo...
Na ljetnim trpezima breskve su omiljene. Sočne i slatke nas okrepljuju, slade naša nepca i vrlo rado ih jedemo. Za sve ljubitelje slatka i voćnih kolača, donosimo jednostavan recept za kolač s breskvama koji će vas vrlo brzo osvojit...
Sutlija ili sutlijaš je slatko jelo, tipično za područje Balkana i Turske. Porijeklo riječi sutlijaš vodi od turske riječi "süt" što na bosanskom jeziku znači mlijeko. Ovo jelo je prvobitno bilo rašireno u...
Foto: Facebook: Recepti: Hobotnica na bosanski način
Jedan od omiljenih domaćih ljetnih napitaka - sok od zove dobio je ozbiljnu konkurenciju. Ljekoviti sirup od cvjetova žalfije omiljen je posebno u primorskim krajevima gdje raste samoniklo. Osim eteričnog ulja, kadulja sadrži kal...
Šta danas kuhati?! Koliko puta smo se doveli u ovu situaciju? Nije problem skuhati, problem je pronalaziti svakodnevnu inspiraciju bez da se jelovnik svede na četiri sastojka. Svaki dan isto samo sa drugim začinima. // U...
Osim visokih temperatura, toplotni talas sa sobom donosi povećan osjećaj žeđi i potrebu za osvježenjem. Kako biste sebi olakšali posljedice neprijatnih visokih temperatura, posegnite za ukusnom vitaminskom vodicom koja se pravi za ča...
Vreli dani ne daju nam mira, a lakše ćete ih preživjeti ako se rashladite sa mnogima omiljenom poslasticom - sladoledom. Za vas smo spremili recept po kojem ćete vrlo lako da ga pripremite u svojoj kući. // Potrebno je:...
Nešto neočekivano, ali sasvim prilagođeno ovom toplom vremenu, stiže nam danas iz Bakine kuhinje. Za pripremu vitaminskog soka od ribizle potrebno je: // 1 kilogram ribizli1 kilogram šećera1 limun ili pola limuntusaPri...
Postoji li osoba koja ne voli uštipke? Ovi ukusni zalogaji izvrsni su u svojoj slanoj ili slatkoj varijanti, mogu se kombinovati sa kajmakom, suhim mesom, sirom ili nekim slatkim namazima. Naravno, mogu se jesti i sami, bez ičega....
Čokoladni kolač nepogrešiv je odabir kada želite zadovoljiti ukuse većine jer čarobnici čokoladi rijetki mogu odoljeti. Punoća okusa i topljivost u ustima glavni su aduti ovog jednostavnog recepta za čiju su pripremu dovoljna tek tr...
Mjesec ramazan, muslimani i muslimanke provode u postu od zore do zalaska sunca. Post je pravo iskušenje za tijelo. Zato vaši iftari trebaju biti zdravi, osvježavajući, ali i ukusni svakako. // I dana...
Deveti mjesec hidžretskog kalendara, ramazan, muslimani i muslimanke provode u postu od zore do zalaska sunca. Post je pravo iskušenje za tijelo. Zato vaši iftari trebaju biti zdravi, osvježavajući, ali i ukusni s...
/ Najkomentiranije
Šta se to dešava u Francuskoj? Kylian Mbappe nije pozvan u reprezentaciju
Problemi se gomilaju u NUB-u: Osim blokade izdavaštva, sve izvjesnije isključenje iz sistema COBISS
Oglasio se i Biden: "Izgubili smo, spremni smo za mirni transfer vlasti"
Užas u Beču: Bosanac pretukao bivšu djevojku i njenu majku
Predivne vijesti: Udruženje Pomozi.ba uplatilo više od milion KM područjima pogođenim poplavama
Denis Bećirović u Budimpešti žestoko kritikovao Rusiju: "Aveti prošlosti su opet probuđene"
Na "crnoj listi": Saša Magazinović dobio zabranu ulaska u jednu državu
Milorad Dodik donio odluku: Smijenjeno rukovodstvo "Šume Srpske"
Otvorena izložba Anite Zečić: "Prijedorska trauma je prijedorska tuga" priča istinu o zločinima
Pregledajte stare kolekcije CD-ova: Možete zaraditi i do 20.000 KM
Klanjana dženaza muftiji Šefki-ef. Omerbašiću: "Rastanci su teški i bude emocije"
Slavni chef otkrio trikove: Kako da vam sarma bude ukusna i sočna kao nikad prije
Doktorica pojašnjava: Da li se može jesti hrana sa poda?
Naučnici analizirali DNK žrtava drevnih Pompeja pa ostali šokirani: "Oni nisu ono što smo mislili"
Enid Tahirović o rukometnim Zmajevima: "Na Islandu smo pokradeni. Doborac će napraviti dobar posao"