Volite jaja sa jogurtom? Ovaj recept je prava stvar za vas

0
Radiosarajevo.ba
Volite jaja sa jogurtom? Ovaj recept je prava stvar za vas
Foto: Wikipedia / Doručak

Zatvorite oči i zamislite samo ovo: kišno je jutro, kroz prozor ulazi friški, još hrskav jutarnji zrak, iz kuhinje će za koju minutu zamirisati kava i sve što vam sada treba je dobar doručak.

Jedu vam se jaja, ali raspoloženi ste avanturistički i želite isprobati nešto novo, samo da sadrži tekući žumanjak i da doživite onaj zadovoljavajući trenutak kada ćete ga puknuti viljuškom.

Sastojci:

  • 1 čašica grčkog jogurta
  • 1 glavica bijelog luka
  • 1 šaka svježeg peršuna
  • sok pola limuna
  • sol i biber
  • 2 kašike susama
  • 1 kašike putera
  • 1 kašičica crvene paprike (najbolje baranjske) ili chilli pahuljica
  • 1 ili 2 jaja
  • hljeb

Priprema:

Glavici bijelog luka odrežite vrh, pokapajte je maslinovim uljem i posolite pa umotajte u foliju. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Ako pri ruci imate jučerašnji hljeb, odmah možete iskoristiti vruću rernu pa ga ubaciti da se tostira. Samo ga poprskajte maslinovim uljem i pecite dok ne postane hrskav.

Kroz Zagreb prošao voz prepun američke vojne opreme. Novinari saznali šta se događa

Kroz Zagreb prošao voz prepun američke vojne opreme. Novinari saznali šta se događa

U posudicu stavite grčki jogurt, sok pola limuna, sol, biber i svježi peršun.

Na tavi otopite puter, dodajte crvenu papriku ili čili pahuljice i susam. Pecite dok ne zamiriše i pazite da ne zagori. Jedno ili dva jaja sporo pecite, a možete ih i ispeći ako mislite da niste dovoljno vješti.

Kada je bijeli luk gotov, istisnite ga u grčki jogurt i dobro promiješajte. Na to stavite jaje, a na jaje puter sa susamom i paprikom ili chillijem.

Poslužite uz svježi ili tostirani hljeb, piše Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije