Recept za riblju čorbu od tunjevine iz konzerve i bez zaprške: Tajna u začinima, ukus - veličanstven

0
Radiosarajevo.ba
Recept za riblju čorbu od tunjevine iz konzerve i bez zaprške: Tajna u začinima, ukus - veličanstven
Foto: Printscreen / Riblja čorba / Ilustracija

Kada vam je potrebna brza, ali izuzetno ukusna supa, riblja čorba od tunjevine je pravo rješenje!

Ovaj jednostavan recept, koji koristi tunjevinu iz konzerve, oduševit će vas bogatstvom ukusa i savršenom kombinacijom začina.

Iako se priprema za samo nekoliko minuta, rezultat je pravo kulinarsko čudo – čorba koja je bogata, aromatična i nezaboravna. Tajna leži u pažljivo odabranim začinima koji podižu ukuse na nevjerovatno visok nivo. 

Dramatična poruka iz Turske: 'Izrael nas može napasti. Ako to urade, počinje treći svjetski rat'

Dramatična poruka iz Turske: 'Izrael nas može napasti. Ako to urade, počinje treći svjetski rat'

Ovaj recept je idealan za sve koji žele brz obrok, ali ne žele da prave kompromis kada je ukus u pitanju.

Sastojci

1 konzerva tunjevine
1 mrkva
1 krompir
2 dl soka od paradajza
1 glavica crnog luka
začini

Priprema

Luk, mrkva i krompir izrendati i na malo ulja propržiti. Dodati litar vode, sok od paradajza i tunjevinu prethodno ocijeđenu od ulja.

Po želji dodati peršun, so i začine. Kada proključa, kuhati oko 20 minuta.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije