Dobro je da se hidrirate i uz pomoć hrane, jer mnoge namirnice sadrže veliki procenat vode, zato je dobro jesti dosta voća i povrća, ali nemojte zaboraviti i nešto "na kašiku". Međutim, ovakvo jelo može biti nabijeno kalorijama zbog standa...
Kada vam je potrebna brza, ali izuzetno ukusna supa, riblja čorba od tunjevine je pravo rješenje! Ovaj jednostavan recept, koji koristi tunjevinu iz konzerve, oduševit će vas bogatstvom ukusa i savršenom kombinacijom začina. Iako se pripr...
Bez zaprške se nekad nije spremalo niti jedno jelo na kašiku osim mesne čorbe, a i takvoj se ponekad dodavala kako bi bila zasitnija. U novije vreme, ovo malo kulinarsko čudo od samo dva sastojka postalo je poznato kao teško za probavu, al...
Zaprška je u nekim jelima neizbježna. Pomaže u zgušnjavanju jela i u poboljšavanju samog okusa, a tema je čestih razgovora jer, iako naizgled jednostavna, može biti frkovita i umjesto da jelo poboljša, uz njezino pogrešno dadavanje jelu se...
Jedna od prvih stvari koju svi nauče kuhati je zaprška. Kuhati je uvjetno rečeno jer zaprška se, kako joj ime otkriva, priprema prženjem i to brašna, a na čemu će se tačno pržiti to brašno ovisi o ukusu i o jelu u koje se zaprška dodajte....
Malo ko zna da zaprška zapravo treba da se kuha najmanje 20 minuta i koja je prava razmjera brašna i masnoće. Iako se danas zaprške sve manje upotrebljavaju ili se svode na najmanju moguću mjeru, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih,...
Mnogi, kada žele zgusnuti čorbu ili varivo, rade zapršku, odnosno brašno miješaju s uljem ili nekom drugom vrstom masnoće te to dodaju u jelo. Srećom, postoje zdravije opcije od tog, koje su i pune proteina. Crvena leća se nameće kao odlič...
Svako kuhano jelo mnogo je ukusnije kada se ubaci zaprška, ali pravi recept za zapršku znaju samo rijetki kuhari. Ovo su smjernice kako napraviti najbolju zapršku i gdje nikako ne smijete pogriješiti. Zaprška se pravi od iste količine mek...
Da bi vam sarma bila dobra mora i kupus u koji je savijate mora da bude dobar. A jedna kuharica je orktila kako se pravilno sprema zaprška za sarmu. Šta to znači? Pa mora da bude čvrst list, ali nikako žilav, neka vas ne prevari to što je...
/ Najkomentiranije
Udarac za Ukrajinu: SAD obustavlja isporuku oružja Kijevu dok Rusija pojačava napade
Oluja u Sydneyju rušila drveće: Hiljade domova bez struje, otkazano najmanje 55 letova
Brzo trošite plaću i jedva 'preživljavate' do kraja mjeseca? Izbjegavajte ove navike
Kultura na ulice 2025 | Pogledajte julski repertoar: Balet, jazz, poezija i izložbe pod vedrim nebo
Vatrogasci i jutros na deponiji otpada u Krupačkim stijenama: Ima mjesta gdje tinja požar i dalje
Upozorenje za vozače: Nesreća na autoputu A1, stvorile se velike gužve
Dalaj Lama potvrdio: Imat će nasljednika nakon smrti
Danas bez vode više sarajevskih naselja: Pogledajte da li je vaša ulica na spisku
Karleuša prozvala Đokovića: "Huška tuđu djecu da ne idu u školu dok su njegova u privatnoj"
Krimolovci u akciji: SIPA u junu zaprimila 219 poziva od kojih su 54 sa korisnim informacijama
BiH na udaru, temperature rastu: Meteorolozi izdali posebno upozorenje za danas
U SAD-u razbijena šema zdravstvenih prevara vrijedna 14,6 milijardi dolara: Uhapšene 324 osobe
Taste Atlas: Sarajevo među 50 svjetskih gastro destinacija, travnički ćevapi briljirali
KJKP RAD odgovorio građanima Dobrinje: Nesavjesno odlaganje i odgovornost građana najveći izazov
Udruženje žrtava o oslobađajućoj presudi Milenku Živanoviću: 'Ponovno ponižavanje žrtava Srebrenice'