Otkrijte tajnu savršene zaprške: Mnogi griješe u koracima, a ovako ćete izbjeći grudice
Zaprška je u nekim jelima neizbježna. Pomaže u zgušnjavanju jela i u poboljšavanju samog okusa, a tema je čestih razgovora jer, iako naizgled jednostavna, može biti frkovita i umjesto da jelo poboljša, uz njezino pogrešno dadavanje jelu se postigne kontra efekt zbog nastalih grudica.
Kad krenete prekapati po rječnicima engleskog jezika, nećete tako lako naći izraz zaprška. Naći ćete je u njemačkim, osobito austrijskim receptima pod pojmovima "Mehlschwitze", odnosno "Einbrenn".
Pa, kako se zaprška radi i koji je tajni sastojak koji sprječava nastanak grudica?
Potvrđeno: Emir Curo je ubijen, u toku ispitivanje dvojice muškaraca
Kako smo već prije rekli, zaprška pomaže u zgušnjavanju jela, pa se tako za pripremu zaprške koristi brašno, piše Net.hr.
Priprema:
Korisnica društvene mreže TikTok savjetuje da se na maslacu otopljenom na tavi dodaje umak u brašno, a ne brašno u umak, kako je to inače običaj prilikom pripreme zaprške, a dok ulijevate umak morate miješati što brže kako biste izbjegli neželjene grudice.
@ballatorebites Lesson 1: how to make a roux!!! Next time you need to thicken a sauce, use this video to help you make a roux! Hopefully you guys enjoy this new series and are able to learn a few new things!!;)✨ #fyp#foryou#culinaryschool#culinaryarts#food#foodie#roux#culinaryclass#kitchen#lessonsinthekitchen#culinarystudent#butter#flour#thickeningpower#ballatorebites#cookinglessons#kitchenskills
♬ original sound - CJB
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.