Zapamtite i zapišite recept jer ćete ovo jelo praviti stalno: Mesna štruca sa jajima

1
Radiosarajevo.ba
Zapamtite i zapišite recept jer ćete ovo jelo praviti stalno: Mesna štruca sa jajima
Foto: YouTube/Screenshot / Mesna rolada ili štruca

Jesen i zima su pravo vrijeme kada iz ladica vadimo stare kuharice i spremamo jela koja griju dušu i tijelo.

Jedno od takvih je omiljena mesna štruca sa kuhanim jajima koje su nam bake i nane spremale kao svečano jelo. Danas, ono je idealno za radnu sedmicu jer može da stoji u frižideru i samo se ispeče ili da se gotovo zaledi i zagrije ponovo za ručak, a ima ga dovoljno da ponesete neku šnitu i na posao. 

Sastojci

  • 1 kg mljevene teletine ili junetine
  • 1 glavica luka
  • 2-3 režnja bijelog luka
  • 1 kom jaja
  • 2 kašike nasjeckanog peršina
  • 2-3 kašike naribanog zrelog tvrdog sira
  • 2-3 kašike krušnih mrvica
  • sol
  • biber
  • 4 kom tvrdo kuhanih jaja

Priprema

1. U posoljeno meso dodajte jedno cijelo jaje, biber, krušnih mrvica, peršun, sitno isjeckan bijeli luk i crni luk. Kuhajte jaja.

Prisjetimo se magije legendarnog Nenada Markovića u duelu protiv Hrvatske 1997. godine

Prisjetimo se magije legendarnog Nenada Markovića u duelu protiv Hrvatske 1997. godine

2. Rastanjite meso na celofanu i redajte kuhana jaja. 

3. Zavijte celofan i formiranu mesnu štrucu premjestite u podmazani pleh ili tepsiju. 

4. Pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. 

Servirajte sječeno uz salatu, pire krompir ili rižu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije