Pohovana piletina s pinjolima: Brz i ukusan recept za cijelu porodicu

0
Radiosarajevo.ba
Pohovana piletina s pinjolima: Brz i ukusan recept za cijelu porodicu
Foto: Unsplah / Pohovana piletina

Ovo je jedan od onih recepata koji kada isprobate jednom pravite iznova i iznova. Vrlo jednostavno i ukusno, ovo jelo podjednako voljet će i djeca i odrasli.

Istina je da se piletinu može pripremiti na stotinu načina, a pohovana piletina posebna je kategorija. Iako prolazi baš uvijek i u svakoj prilici, pileći file sada možete pripremiti i na nešto malo drugačiji način.

Dodajte malo sjeckanih pinjola i uživajte u tako posebnom okusu i teksturi.

Saobraćajna nesreća na ulazu u Sarajevu: Jedna osoba povrijeđena

Saobraćajna nesreća na ulazu u Sarajevu: Jedna osoba povrijeđena

Potrebni sastojci:

  • 600 grama pilećih prsa
  • 2 komada bijelog luka
  • 40 grama krušnih mrvica
  • 40 grama brašna
  • 2 jaja
  • 2 kašičice pinjola
  • 2 kašike nasjeckanog peršuna
  • 200 ml maslinovog ulja
  • sol
  • biber

Dodatno za posluživanje:

  • 2 paradajza
  • 1 limun

Priprema:

Pileća prsa narežite na male, tanke filete. Ogulite i nasjeckajte režnjeve bijelog luka. Pinjole nasjeckajte, stavite u zdjelu s krušnim mrvicama, bijelim lukom i peršunom te promiješajte.

U zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli. U duboki tanjur stavite brašno.

Meso posolite, pobiberite, uvaljate prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje i na kraju u mješavinu krušnih mrvica, pinjola, bijelog luka i peršuna. Tako uvaljeno meso pecite s obje strane u tavi na jako zagrijanom ulju dok ne porumeni. Pečeno ocijedite na upijajućem, kuhinjskom papiru.

Paradajz operite i narežite na tanke kriške, a limun na kolutiće. Rasporedite pohano meso na pladanj uz narezani paradajz i kriške limuna, piše tportal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije