Pohovana piletina s pinjolima: Brz i ukusan recept za cijelu porodicu
Ovo je jedan od onih recepata koji kada isprobate jednom pravite iznova i iznova. Vrlo jednostavno i ukusno, ovo jelo podjednako voljet će i djeca i odrasli.
Istina je da se piletinu može pripremiti na stotinu načina, a pohovana piletina posebna je kategorija. Iako prolazi baš uvijek i u svakoj prilici, pileći file sada možete pripremiti i na nešto malo drugačiji način.
Dodajte malo sjeckanih pinjola i uživajte u tako posebnom okusu i teksturi.
Saobraćajna nesreća na ulazu u Sarajevu: Jedna osoba povrijeđena
Potrebni sastojci:
- 600 grama pilećih prsa
- 2 komada bijelog luka
- 40 grama krušnih mrvica
- 40 grama brašna
- 2 jaja
- 2 kašičice pinjola
- 2 kašike nasjeckanog peršuna
- 200 ml maslinovog ulja
- sol
- biber
Dodatno za posluživanje:
- 2 paradajza
- 1 limun
Priprema:
Pileća prsa narežite na male, tanke filete. Ogulite i nasjeckajte režnjeve bijelog luka. Pinjole nasjeckajte, stavite u zdjelu s krušnim mrvicama, bijelim lukom i peršunom te promiješajte.
U zdjeli umutite jaja s prstohvatom soli. U duboki tanjur stavite brašno.
Meso posolite, pobiberite, uvaljate prvo u brašno, zatim u razmućeno jaje i na kraju u mješavinu krušnih mrvica, pinjola, bijelog luka i peršuna. Tako uvaljeno meso pecite s obje strane u tavi na jako zagrijanom ulju dok ne porumeni. Pečeno ocijedite na upijajućem, kuhinjskom papiru.
Paradajz operite i narežite na tanke kriške, a limun na kolutiće. Rasporedite pohano meso na pladanj uz narezani paradajz i kriške limuna, piše tportal.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.