Ne postoji bolji recept za pohovanu piletinu. Zbog jednog sastojka dobija hrskavu koricu

0
Radiosarajevo.ba
Ne postoji bolji recept za pohovanu piletinu. Zbog jednog sastojka dobija hrskavu koricu
Foto: Printscreen / Piletina / Ilustracija

Piletina je definitivno meso koje se najčešće sprema u kuhinji, a ako ste u potrazi za najboljim receptom za pohovanu piletinu, probajte ovaj koji vam predstavljamo ove nedjelje za brzu pripremu za ručak (a uvijek nam se žuri). 

U masu za pohovanje dodajte se Bornflex što doprinosi hrskavoj teksturi šnicle na kraju pripreme. 

Uz ovo ide i dobar sos, a šta vam je sve potrebno od sastojaka i kako se pripreme, saznajte u nastavku.

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

Za danas upaljen meteoalarm! Objavljena prognoza do srijede, evo kad stižu naoblačenje, kiša, snijeg

Sastojci za ovo jelo:

1 kg pilećeg bijelog mesa

Za marinadu:

1 kašika senfa
so
suhi začin
biber
sok od 1 limuna

Masa za paniranje mesa:

4 jaja
brašno
250 g cornflexa
ulje za prženje

Sos za meso:

Peršun
bijeli luk
Mlijeko 100 ml
senf
majoneza
limunov sok
so,
biber
bijelo vino

Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za najukusniju prženu piletinu

Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za najukusniju prženu piletinu

Priprema marinade i mesa

Mariniranje mesa

U jednu posudu stavite punu kašiku senfa, dodajte so, suhi začin i biber, kao i sok jednog manjeg limuna. Sve ove sastojke sjedinite, a zatim uzmite pileći file. Istanjite ga tučkom za meso, sa jedne i druge strane. 

Uzmite širu posudu, na dno stavite marinadu koju ste pripremili, i postavite na površinu pileći file, a zatim promiješajte da svaka šnicla dobije jednak dio marinade i ostavite meso u frižider na sat da odmori, prenosi Srbijadanas. 

Paniranje mesa i prženje

Uzmite u međuvremenu cornflex i stavite ga u jaču kesu, zatvorite je, a zatim čekićem za meso udarajte po kesi dok se cornflex ne istopi. 

U drugoj posudi umutite pet jaja u koja ste dodali prstohvat soli, malo bibera i 100 mililitara mlijeka. 

Izvadite meso iz frižidera. Uzmite komad filea stavite ga prvo u posudu u koju ste sipali brašno, zatim uvaljajte u jaja, a zatim u cornflex i tako dok ne ispanirate svaku.

Zatim pržite šnicle u dubokom ulju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije