Ne postoji bolji recept za pohovanu piletinu. Zbog jednog sastojka dobija hrskavu koricu
Piletina je definitivno meso koje se najčešće sprema u kuhinji, a ako ste u potrazi za najboljim receptom za pohovanu piletinu, probajte ovaj koji vam predstavljamo ove nedjelje za brzu pripremu za ručak (a uvijek nam se žuri).
U masu za pohovanje dodajte se Bornflex što doprinosi hrskavoj teksturi šnicle na kraju pripreme.
Uz ovo ide i dobar sos, a šta vam je sve potrebno od sastojaka i kako se pripreme, saznajte u nastavku.
Štrajk prosvjetara: Djeca ovog bh. kantona od utorka neće imati nastavu
Sastojci za ovo jelo:
1 kg pilećeg bijelog mesa
Za marinadu:
1 kašika senfa
so
suhi začin
biber
sok od 1 limuna
Masa za paniranje mesa:
4 jaja
brašno
250 g cornflexa
ulje za prženje
Sos za meso:
Peršun
bijeli luk
Mlijeko 100 ml
senf
majoneza
limunov sok
so,
biber
bijelo vino
Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za najukusniju prženu piletinu
Priprema marinade i mesa
Mariniranje mesa
U jednu posudu stavite punu kašiku senfa, dodajte so, suhi začin i biber, kao i sok jednog manjeg limuna. Sve ove sastojke sjedinite, a zatim uzmite pileći file. Istanjite ga tučkom za meso, sa jedne i druge strane.
Uzmite širu posudu, na dno stavite marinadu koju ste pripremili, i postavite na površinu pileći file, a zatim promiješajte da svaka šnicla dobije jednak dio marinade i ostavite meso u frižider na sat da odmori, prenosi Srbijadanas.
Paniranje mesa i prženje
Uzmite u međuvremenu cornflex i stavite ga u jaču kesu, zatvorite je, a zatim čekićem za meso udarajte po kesi dok se cornflex ne istopi.
U drugoj posudi umutite pet jaja u koja ste dodali prstohvat soli, malo bibera i 100 mililitara mlijeka.
Izvadite meso iz frižidera. Uzmite komad filea stavite ga prvo u posudu u koju ste sipali brašno, zatim uvaljajte u jaja, a zatim u cornflex i tako dok ne ispanirate svaku.
Zatim pržite šnicle u dubokom ulju.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.