Ne postoji bolji recept za pohovanu piletinu. Zbog jednog sastojka dobija hrskavu koricu

0
Radiosarajevo.ba
Ne postoji bolji recept za pohovanu piletinu. Zbog jednog sastojka dobija hrskavu koricu
Foto: Printscreen / Piletina / Ilustracija

Piletina je definitivno meso koje se najčešće sprema u kuhinji, a ako ste u potrazi za najboljim receptom za pohovanu piletinu, probajte ovaj koji vam predstavljamo ove nedjelje za brzu pripremu za ručak (a uvijek nam se žuri). 

U masu za pohovanje dodajte se Bornflex što doprinosi hrskavoj teksturi šnicle na kraju pripreme. 

Uz ovo ide i dobar sos, a šta vam je sve potrebno od sastojaka i kako se pripreme, saznajte u nastavku.

Štrajk prosvjetara: Djeca ovog bh. kantona od utorka neće imati nastavu

Štrajk prosvjetara: Djeca ovog bh. kantona od utorka neće imati nastavu

Sastojci za ovo jelo:

1 kg pilećeg bijelog mesa

Za marinadu:

1 kašika senfa
so
suhi začin
biber
sok od 1 limuna

Masa za paniranje mesa:

4 jaja
brašno
250 g cornflexa
ulje za prženje

Sos za meso:

Peršun
bijeli luk
Mlijeko 100 ml
senf
majoneza
limunov sok
so,
biber
bijelo vino

Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za najukusniju prženu piletinu

Jednostavno, brzo i ukusno: Recept za najukusniju prženu piletinu

Priprema marinade i mesa

Mariniranje mesa

U jednu posudu stavite punu kašiku senfa, dodajte so, suhi začin i biber, kao i sok jednog manjeg limuna. Sve ove sastojke sjedinite, a zatim uzmite pileći file. Istanjite ga tučkom za meso, sa jedne i druge strane. 

Uzmite širu posudu, na dno stavite marinadu koju ste pripremili, i postavite na površinu pileći file, a zatim promiješajte da svaka šnicla dobije jednak dio marinade i ostavite meso u frižider na sat da odmori, prenosi Srbijadanas. 

Paniranje mesa i prženje

Uzmite u međuvremenu cornflex i stavite ga u jaču kesu, zatvorite je, a zatim čekićem za meso udarajte po kesi dok se cornflex ne istopi. 

U drugoj posudi umutite pet jaja u koja ste dodali prstohvat soli, malo bibera i 100 mililitara mlijeka. 

Izvadite meso iz frižidera. Uzmite komad filea stavite ga prvo u posudu u koju ste sipali brašno, zatim uvaljajte u jaja, a zatim u cornflex i tako dok ne ispanirate svaku.

Zatim pržite šnicle u dubokom ulju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije