Spremite ovaj ćušpajz za 10 minuta: Vrhunski prilog za svako jelo, naročito sa piletinom

2
Radiosarajevo.ba
Spremite ovaj ćušpajz za 10 minuta: Vrhunski prilog za svako jelo, naročito sa piletinom
Foto: Screenshot/Youtube / Ćušpajz

Povrće koje uglavnom koristimo kao začin, a evo kako da od njega napravite pravi jesenji specijalitet.

Ukoliko volite mrkvu, onda će vas ovo jelo oduševiti. Najbolje je pripremati ga kao prilog uz neko fino meso, a riječ je o ćušpajzu.

Sastojci:

  • 1/2 kg mrkve
  • 2 veze mladog crnog luka
  • 1 veza bijelog luka
  • 1 crvena paprika
  • sol, biber, bijeli luk
  • ulje - maslinovo

Priprema:

Na ulju propržiti sjeckani mladi crni luk, pa dodati sjeckan bijeli luk i papriku. Kad se izdinsta, ubaciti na kolutove šargarepu. Dodati malo vode i dinstati da omekša, oko 20 minuta. Posoliti, pobiberiti, dodati peršunov list.

Aerodrom Sarajevo uveo nova pravila: Šta se mijenja za putnike?

Aerodrom Sarajevo uveo nova pravila: Šta se mijenja za putnike?

Šargarepu možete servirati uz pileće bijele šnicle.

Evo recepta i za šnicle:

Meso isijeći na šnicle, pa ga izlupati i posoliti. Premazati sa senfom, pobiberiti i posuti bijelim lukom i dodati 2 kašike soja sosa i malo maslinovog ulja, pa sve izjednačiti, piše Srbija Danas.

Pokriti i ostaviti da odstoji bar 30 minuta. Peći na suhom tiganju ili roštilju. Pred kraj, posuti sitno sjeckanim bijelim lukom. Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije