Dodajte jedan tajni sastojak u smjesu za pohovanje: Meso će biti sočno, a korica hrskava

0
Radiosarajevo.ba
Dodajte jedan tajni sastojak u smjesu za pohovanje: Meso će biti sočno, a korica hrskava
Foto: Pixabay / Pohovana piletina

Pohovano meso voli većina ljudi, jer je specifičnog ukusa. Međutim, nekada se zbog brašna i prezli napravi veliki nered, a i smjesa za pohovanje ne ispadne uvijek onako kako ste željeli.

Smjesu za pohovanje treba da bude takva da meso ostane unutra sočno, a da korica bude hrskava.

Zato sa vama dijelimo jedan recept za savršenu smjesu za pohovanje.

Kantonalno tužilaštvo USK: Trostrukom ubici Mehmedu Vukeliću (61) potvrđena optužnica

Kantonalno tužilaštvo USK: Trostrukom ubici Mehmedu Vukeliću (61) potvrđena optužnica

Sastojci:

  • troje jaja
  • pet kašika brašna
  • jedna kašika prezli
  • 1/2 kašikice soli
  • 200 ml piva

Priprema:

Jaja dobro umutite, pa u njih dodajte brašno, sol, prezle i pivo.

Meso uvaljajte u ovu smjesu, pa ga pecite na regularan način.

Kada dobije zlatno žutu boju, možete ga poslužiti uz prilog po želji.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije