Idealan jesenji desert: Donosimo vam recept za kolač od kestena i meda
U svijetu slastica, ponekad je teško pronaći savršeni kolač koji će zadovoljiti sve vaše želje.
Ovaj jednostavan i ukusan kolač s kestenom idealan je za porodična okupljanja ili druženje s prijateljima. Zadovoljit će apetit šestero ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko sat vremena.
Sastojci
- maslac 220 g
- med 180 g
- šećer 80 g
- jaje 3 kom
- oštro brašno 300 g
- prašak za pecivo 2 kašičice
- kesten pire 6 kašika
- prstohvat soli
Priprema
Najprije skuhajte kestene, a kad su gotovi, ubacite ih u blender i pretvorite ih u pire. Rernu zagrijte na 170 stepeni.
Parlament Južne Koreje se okrenuo protiv predsjednika. Na ulicama Seula pozivi za rušenje diktature
Kalup za torte namastite maslacem. U zdjelicu stavite maslac, med i šećer pa ih otopite na laganoj vatri. Ohladite.
Jaja umutite pa umiješajte mješavinu šećera i meda te sve zajedno miksajte. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa im dodajte otopljeni med i šećer, piše 24sata.
Na kraju dodajte i kesten pire. Pecite oko 50 minuta. Kad kolač izvadite iz rerne, još vrućeg ga premažite medom.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.