Tajna ukusne pite: Recept za savršeni preliv
Radiosarajevo.ba

Svaka domaćica dobro zna koliko je preliv važan kod pripreme pite.
Tajna ukusne pite leži u njenom premazu, a u nastavku donosimo recept za preliv koji koriste pekari.
Sastojci
- 8 kašika brašna
- 1 suhi kvasac
- 2 šoljice mlijeka
- 1 šoljica ulja
- sol ili šećer (ovisno o piti koju pripremate)
Priprema
Kada radite pite od gotovih kora, slanih ili slatkih, svaku koru premazati ovim prelivom, pa nadjenuti na uobičajeni način.

Blagojević otkriva: 'U Banjoj Luci se odvija pravi obavještajni rat oko privođenja Dodika'
Ostatak preliva prelijte preko pite i ostavite da odstoji sat i pol prije pečenja.
Nadamo se da vam se dopada, isprobajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)