Pravi balkanski doručak: Pripremite kajganu sa paradajzom i paprikom

1
Radiosarajevo.ba
Pravi balkanski doručak: Pripremite kajganu sa paradajzom i paprikom
Foto: Pexels / Jaja su jedna od omiljenih namirnica za doručak

Jaja su jedan od omiljenih doručaka na Balkanu, a spremamo ih na razne načine. Ovaj put za doručak ih pripremite u malo drugačijem "odijelu" ukrašena paradajzom i paprikom sa dodatkom ajvara i feta sira. 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 1 srednji paradajz
  • 1 srednja paprika
  • Sol i biber po ukusu
  • kašika ajvara
  • kašika mrvljenog feta sira
  • Maslinovo ulje ili puter
Odlična ideja za doručak: Napravite zobeni keks od samo pet sastojaka

Odlična ideja za doručak: Napravite zobeni keks od samo pet sastojaka

Velika tuga: U 17. godini preminula reprezentativka Bosne i Hercegovine

Velika tuga: U 17. godini preminula reprezentativka Bosne i Hercegovine

Priprema:

1. Operite i sitno isjeckajte paradajz i papriku, koje treba ispržiti uz malo putera na tavi još 2-3 minute. 

2. Umutite jaja, te dodajte sol, biber, kašiku ajvara i izmrvljenog feta sira po želji. 

3. Prženo povrće prelijte umućenim jajima, te pržite do željene čvrstoće. 

4. Toplu kajganu poslužiti uz svježi hljeb i prilozima po želji. 

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije