Pravi balkanski doručak: Pripremite kajganu sa paradajzom i paprikom
Jaja su jedan od omiljenih doručaka na Balkanu, a spremamo ih na razne načine. Ovaj put za doručak ih pripremite u malo drugačijem "odijelu" ukrašena paradajzom i paprikom sa dodatkom ajvara i feta sira.
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 srednji paradajz
- 1 srednja paprika
- Sol i biber po ukusu
- kašika ajvara
- kašika mrvljenog feta sira
- Maslinovo ulje ili puter
Odlična ideja za doručak: Napravite zobeni keks od samo pet sastojaka
Velika tuga: U 17. godini preminula reprezentativka Bosne i Hercegovine
Priprema:
1. Operite i sitno isjeckajte paradajz i papriku, koje treba ispržiti uz malo putera na tavi još 2-3 minute.
2. Umutite jaja, te dodajte sol, biber, kašiku ajvara i izmrvljenog feta sira po želji.
3. Prženo povrće prelijte umućenim jajima, te pržite do željene čvrstoće.
4. Toplu kajganu poslužiti uz svježi hljeb i prilozima po želji.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.